Sport

Rasismul a invadat Twitter-ul din Spania

Ziarul de Vrancea
21 mai 2014 1189 vizualizări
Comentarii grosolane au apărut după victoria echipei de baschet Maccabi Tel-Aviv în finala Euroligii cu Real Madrid

Echipa Maccabi Tel-Aviv a condamnat, într-un comunicat, difuzarea a 17.500 de tweet-uri cu mesaje antisemite, după victoria obţinută în faţa formaţiei Real Madrid, în finala Euroligii masculine de baschet. A doua zi după finală, un val de mesaje cu caracter antisemit a invadat Twitter-ul în Spania, pană la punctul în care hashtag-ul "#putosjudios" a devenit pentru cateva ore cel mai popular pe reţelele de socializare din această ţară. "Maccabi Tel-Aviv doreşte să-şi exprime consternarea şi decepţia ca urmare a comentariilor discriminatorii publicate pe reţelele de socializare", a anunţat conducerea clubului israelian. "Este dezamăgitor să asistăm la această avalanşă de antisemitism după o victorie meritată", a declarat directorul clubului, Danny Federman.
Mai multe asociaţii evreieşti spaniole au depus plangere. "Văzand reacţii precum «evrei în cuptor» sau «evrei la duşuri», am decis să depunem plangere", a declarat Ruben Noboa, de la asociaţia Israel din Catalunia, la originea acestei acţiuni la care s-au alăturat alte 11 asociaţii. "Acum îl înţeleg pe Hitler şi ura lui faţă de evrei" sau "Maccabi va merge la duşuri după meci... dar sper să fie o cameră de gazare", s-a mai scris pe Twitter, conform plangerii.În total, reclamanţii au prezentat justiţiei peste 17.500 de mesaje considerate drept antisemite şi publicate după meci, din care cinci provin de la utilizatori ce au putut fi identificaţi nominal. "Comentariile pline de ură şi condamnările care au urmat ne arată pană la ce punct am combătut ignoranţa şi rasismul şi ne arată drumul pe care îl mai avem de parcurs", a comentat preşedintele clubului Maccabi, Shimon Mizrahi.
Formaţia israeliană Maccabi Tel-Aviv a caştigat Euroliga masculină de baschet pentru a şasea oară în istorie, în urma victoriei obţinute în faţa formaţiei Real Madrid, scor 98-86, după prelungiri, duminică, în Final Four la Milano.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.