Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Raluca Olaru avansează la Nürnberg

Ziarul de Vrancea
21 mai 2014 441 vizualizări
Perechea Raluca-Ioana Olaru/Shahar Peer (Romania/Israel) s-a calificat, miercuri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Nünberg (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari.

Olaru şi Peer au învins în sferturile de finală, scorul de 6-4, 6-3, după o oră şi 15 minute de joc, cuplul german Anna-Lena Grönefeld/Antonia Lottner. În semifinală, Raluca şi Shahar va juca împotriva perechii Kimiko Krumm/Caroline Garcia (Japonia/Franţa), care a caştigat cu 7-6, 6-2 în faţa cuplului Shuko Aoyama / Sandra Klemenschitz (Japonia / Austria).

Prima finală cu şapte arbitri

Finala Cupei Romaniei, dintre echipele Steaua Bucureşti şi Astra Giurgiu, va fi condusă de şapte arbitri, o premieră pentru această competiţie, la centru fiind desemnat Ovidiu Haţegan, a anunţat, ieri, site-ul oficial al FRF. Haţegan va fi ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Miklos Nagy şi de asistenţii suplimentari Istvan Kovacs şi Adrian Comănescu. Rezervă pentru arbitru de centru va fi Sebastian Colţescu, în timp ce Vasile Marinescu va fi rezervă de asistenţi. Ovidiu Haţegan va arbitra în premieră o finală a Cupei Romaniei, după ce a condus două Supercupe, în 2011 şi 2013. Finala Cupei Romaniei-Timişoreana va avea loc, vineri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, între Steaua şi Astra Giurgiu.

Apără Duckadaaaaaaam!

Preşedintele de imagine al FC Steaua, Helmuth Duckadam, va apăra poarta echipei Legendelor într-o partidă demonstrativă cu formaţia Suporterilor, care va avea loc maine, de la ora 19.35, înaintea finalei Cupei Romaniei. Lotul echipei Legendelor este următorul: Helmuth Duckadam şi Bogdan Stelea (portari), Nicolae Negrilă, Ştefan Iovan, Miodrag Belodedici, Emil Săndoi, Nicolae Ungureanu, Ilie Balaci, Tudorel Stoica, Ovidiu Sabău, Ionel Augustin, Eugen Trică, Rodion Cămătaru, Sorin Cîrţu şi Ionel Dănciulescu. Finala Cupei Romaniei Timişoreana, dintre Steaua şi Astra, se va disputa vineri, pe Arena Naţională, de la ora 21.00.

Un nou meci Bute - Pascal?

Pugilistul Jean Pascal a declarat că un nou meci cu Lucian Bute nu ar aduce nimic nou carierei sale, dar ar fi dispus să îi acorde o revanşă romanului dacă acest lucru va fi cerut de fani. "Să boxez din nou cu Bute nu ar aduce nimic carierei mele. Dar dacă fanii vor vrea asta... Este menţionat în contract, chiar dacă tehnic nu sunt obligat, deoarece termenul ar fi depăşit. Lumea ştie că eu sunt un om de cuvant şi m-am gandit mereu că oricine are dreptul la a doua şansă. Deci aş fi dispus să îi acord o revanşă domnului Bute", a spus Pascal. Pugilistul Lucian Bute a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal, în luna ianuarie, într-un meci contand pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea, disputat, la Centre Bell din Montreal.  Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze cu Jean Pascal la 25 mai 2013, dar meciul a fost amanat pentru 18 ianuarie, după ce pugilistul roman a fost operat.

Arsenal îl doreşte pe Pantilimon

Portarul echipei Manchester City, Costel Pantilimon, este dorit de gruparea Arsenal Londra, care consideră că romanul ar reprezenta o concurenţă serioasă pentru Wojciech Szczesny, informează footballdirectnews.com Potrivit sursei citate, cei de la Arsenal au fost impresionaţi de prestaţiile lui Pantilimon în Cupa Angliei şi în Cupa Ligii Angliei. "Pantilimon este cel mai înalt portar din Premier League şi foarte rar a înşelat aşteptările tehnicianului Manuel Pellegrini, atunci cand a fost folosit în locul lui Joe Hart. Conform unei surse din cadrul grupării Arsenal, clubul vrea să găsească o concurenţă serioasă pentru Wojciech Szczesny şi este de părere că Pantilimon este alegerea perfectă. Pantilimon mai are doi ani de contract cu Manchester City, ceea ce îi face pe cei de la Arsenal să creadă că îl pot achiziţiona în vară în schimbul unei sume mici de 3 milioane de lire sterline", notează footballdirectnews.com.

Eto'o l-a făcut clovn pe Mourinho

Atacantul echipei Chelsea Londra, Samuel Eto'o, care în urmă cu o săptămană l-a catalogat drept "clovn" pe José Mourinho, după ce portughezul s-a îndoit de varsta sa, l-a numit pe tehnician "marionetă", într-un interviu pentru site-ul Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF). Întrebat ce relaţie are cu José Mourinho, fotbalistul camerunez a răspuns: "Contrar celor spuse de o marionetă despre varsta mea, încă sunt în formă. La 33 de ani mă simt foarte bine. Am demonstrat că pot juca mai bine decat cei mai tineri. şi aş mai vrea să spun că nu voi pleca în SUA sau în Orientul Mijlociu. Voi continua să joc la nivel înalt. Voi continua să joc în Liga Campionilor. Relaţia mea cu această competiţie este departe de a se fi terminat. Nu vă voi spune unde voi juca, dar voi fi la cel mai înalt nivel. Am 33 de ani şi mai am de jucat la două turnee de Cupă Mondială. Alţi fotbalişti au jucat pană la 41 de ani. Deci pot continua". Reprezentativa Camerunului face parte din grupa A a Cupei Mondiale, unde va întalni echipele Braziliei, Croaţiei şi Mexicului.

Raţ rămane la Vallecano

Conducerea clubului Rayo Vallecano negociază, în această perioadă, pentru prelungirea contractelor mai multor jucători, între care şi Răzvan Raţ. "Clubul a început negocierile pentru prelungirea contractelor lui Ruben, Raţ, Larrivey, Zé Castro şi Seba Fernandez. În cele cinci cazuri a găsit predispoziţia necesară pentru prelungirea înţelegerilor", notează As. Răzvan Raţ a fost achiziţionat de Rayo Vallecano în luna februarie, cand a semnat un contract valabil pană la 30 iunie.

Diego Costa, trimis la Marijana

Atletico Madrid l-a trimis pe atacantul Diego Costa, accidentat, să urmeze un tratament special pe bază de placentă umană, în Serbia, la Marijana Kovacevic, o doctoriţă extrem de controversată pentru metodele mai puţin obişnuite de a trata sportivii. Diego da Silva Costa, 25 de ani, s-a accidentat la ischiogambieri, sambătă, la meciul cu FC Barcelona, scor 1-1, care a adus echipei Atletico titlul de campioană a Spaniei.  Costa a plecat la Belgrad cu un avion privat pentru a fi îngrijit de Marijana Kovacevic, care utilizează un tratament pe baza unui gel compus din placentă umană pentru a accelera recuperarea celulelor afectate, susţine cotidianul As.  Atletico Madrid speră ca astfel Costa să fie apt pentru finala Ligii Campionilor de sambătă, de la Lisabona, cu Real Madrid. Mai mulţi fotbalişti romani au fost la tratament la Marijana Kovacevic printre care Nicolae Dică, Vlad Chiricheş sau Daniel Pancu.

Ribéry, ultima distracţie

Atacantul echipei Bayern München, Franck Ribéry, a declarat pentru postul RTL că pentru el Cupa Mondială din Brazilia va fi ultimul turneu final de CM la care participă. "Va fi ultimul meu turneul final de CM. Trebuie să mergem acolo ca să reuşim ceva, să încercăm să caştigăm Cupa Mondială", a spus Ribéry. Ribéry va avea 35 de ani în 2018, cand se va desfăşura următoarea ediţie a Cupei Mondiale.  În Brazilia, Franck Ribéry se va afla la a treia participare la un turneu final al CM, după cele din 2006 şi 2010. Atacantul care în acest sezon a caştigat Cupa şi campionatul Germaniei cu Bayern  a fost selecţionat pană în prezent de 81 de ori în naţionala Franţei.

Schaaf în locul lui Veh

Fostul antrenor al echipei Werder Bremen, Thomas Schaaf, a preluat, ierii, conducerea tehnică a formaţiei Eintracht Frankfurt, el semnand un contract valabil pană la 30 iunie 2016, informează site-ul oficial al clubului german. Schaaf era liber de contract din vara trecută, cand a plecat de la Werder Bremen. Pană la finalul sezonului 2013/2014, la conducerea tehnică a echipei Eintracht Frankfurt s-a aflat Armin Veh, care a plecat la VfB Stuttgart.

Cupa Mondială, atacată cu pietre

Mai mulţi manifestanţi au invadat, marţi, la Belem, sala în care era expus trofeul Cupei Mondiale de fotbal, din această cauză cupa fiind scoasă din incintă de către organizatori şi evenimentul de prezentare încheiat mai devreme, informează cotidianul O Estado de Sao Paulo. Manifestanţii, care au aruncat cu pietre în clădirea în care era expus trofeul, protestau faţă de organizarea Cupei Mondiale şi de mărirea preţului biletelor pentru transportul în comun. Turneul final al Cupei Mondiale va avea loc în perioada 12 iunie - 13 iulie, în 12 oraşe din Brazilia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.