Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Dinamo - out din Europa?

Ziarul de Vrancea
20 mai 2014 670 vizualizări
Directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a înaintat un raport Comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor în care a propus retragerea dreptului de participare în cupele europene, sezonul 2014/2015, a FC Dinamo, club care a cerut intrarea în insolvenţă

Potrivit frf.ro, preşedintele comisiei a stabilit ca şedinţa de analiză să aibă loc, miercuri, de la ora 15.00. Hotărarea comisiei de fond poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile la Comisia de Apel pentru acordarea licenţei. Pe data de 30 mai 2014, termenul limită stabilit de UEFA, FRF va transmite lista cluburilor care au obţinut licenţa de participare în competiţiile europene, sezonul 2014/2015. Avand 56 de puncte după 33 de etape disputate, formaţia condusă de Flavius Stoican va ocupa poziţia a patra în clasamentul Ligii I la finalul sezonului, loc care i-ar permite să participe în turul doi preliminar al Ligii Europa, ediţia 2014-2015. Următoarea echipă în clasament care deţine licenţă pentru cupele europene este CFR Cluj, acum pe poziţia a cincea, cu 51 de puncte.

Soluţie de compromis cu drepturile de televizare

Preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a declarat că membrii Adunării Generale a LPF au stabilit, marţi, ca banii din drepturile TV să fie împărţiţi cluburilor în mod egal în proporţie de 30 la sută şi după grila actuală restul de 70 la sută. "Am stabilit ca 30 la sută din suma respectivă să se împartă în cote egale, iar 70 la sută să se împartă după grila care a fost folosită în sezonul care se încheie acum", a spus Anghelache. Narcis Răducan, directorul general al FC Oţelul Galaţi, Narcis Răducan a recunoscut că au existat cluburi care au dorit să negocieze separat drepturile TV, dar nu a nominalizat. "Au fost ceva ameninţări, dar majoritatea caştigă. Chiar dacă nu toată lumea a plecat cu calculele făcute de acasă, dar am ajuns la un mijloc care mulţumeşte pe toată lumea", a menţionat oficialul clubului gălăţean.

Alte două la coada insolvenţei

Preşedintele clubului Astra Giurgiu, Dinu Gheorghe, a declarat, ieri, că are informaţii că alte două cluburi din primele opt clasate în Liga I au pregătite dosarele pentru a solicita intrarea în insolvenţă. "Dacă ar apărea în Romania un investitor vă daţi seama cate echipe ar trage de el, Rapid, Dinamo, Vaslui ? E mai mare bătaia pe investitori decat pe jucători. Mi se pare că în Romania soluţia cu investitor unic începe să dea faliment. La modul cum decurg lucrurile acum, cred că în vreo doi ani vom avea o ligă întai foarte, foarte slabă. Eu ştiu că sunt două echipe care au dosarele pregătite pentru insolvenţă. Sunt două echipe din primele opt", a spus Dinu Gheorghe, la Sport.ro, fără a nominaliza cele două grupări. FC Dinamo este al ultimul club de Liga I care cere intrarea în insolvenţă în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi şi FC Vaslui. Rapid şi Gloria sunt acum în Liga a II-a.

Everest Romania şi-a început aventura

Echipa Everest Romania, formată din Tiberiu Pintilie şi Adrian Fako, a început luni ascensiunea către cel mai înalt varf din lume, alături de şerpaşi, cel mai înalt punct atins fiind 7.400 m. Cei doi alpinişti romani vor efectua ascensiunea pe varf fiind echipaţi cu tuburi de oxigen şi ajutaţi de şerpaşi care le vor asigura necesarul pe parcursul drumului. Tiberiu Pintilie şi Adrian Fako vor urca împreună către cel mai înalt varf din lume, în timp ce colegii lor de expediţie Oana Harabagiu şi Gabriel Motica îi vor susţine din tabăra avansată de la 6.400 m. Iarna de anul acesta s-a prelungit pe munte, iar vantul este foarte puternic în continuare ajungand la viteze de peste 100 km/h, însă prognoza arată că noaptea de 23 mai ar fi momentul oportun pentru a ajunge la 8.848m. În procesul de aclimatizare, alpiniştii au trecut deja prin tabăra de bază chineză la 5.200 m, cea intermediară la 5.700 m, tabăra avansată la 6.400 m, ajungand ulterior în tabăra 1 la 7.050 m unde au rămas cateva nopţi. Cel mai înalt punct atins pană în acest moment de echipa Everest Romania a fost altitudinea de 7.400 m.

Barça şi-a luat portar neamţ

FC Barcelona a anunţat transferul portarului internaţional german Marc-André Ter Stegen, în varstă de 22 ani, de la Borussia Mönchengladbach. Totodată, clubul catalan a anunţat despărţirea de portarul José Manuel Pinto, în varstă de 38 de ani, după şase ani şi jumătate petrecuţi pe Camp Nou. "Ter Stegen este unul dintre primii recruţi pentru Barça 2014-2015. Dorim să-i mulţumim public lui José Manuel Pinto pentru profesionalismul său şi pentru implicarea sa în cadrul clubului în aceşti ani", a precizat conducerea grupării, într-un comunicat. Germanul va fi titular în locul lui Victor Valdes, care a anunţat de mai mult timp că va părăsi Barcelona la finalul acestui sezon. Ter Stegen a debutat în 2011 la Mönchengladbach şi în sezonul 2011-2012 a fost desemnat cel mai bun portar din Bundesliga. Din 2012, el a fost convocat la echipa naţională. De asemenea, Barça a făcut publică revenirea jucătorilor Gerard Deulofeu, împrumutat la Everton, şi Rafinha, cedat un sezon la Celta Vigo, unde a fost antrenat de noul antrenor al catalanilor, Luis Enrique.


Costa, incert pentru Liga Campionilor

Atacantul echipei Atletico Madrid, Diego Costa, a suferit o leziune musculară la coapsa dreaptă şi este incert pentru finala Ligii Campionilor, a anunţatclubul spaniol. "Diego Costa a suferit o leziune mesculară la bicepsul femural de la coapsa dreaptă. Prezenţa sa în finala Ligii Campionilor va depinde de evoluţia refacerii", se arată în comunicatul campioanei Spaniei. Diego Costa s-a accidentat în minutul 15 al partidei cu FC Barcelona, scor 1-1, care a adus cel de-al zecelea titlu de campioană pentru Atletico Madrid. De asemenea, mijlocaşului turc Arda Turan s-a accidentat în meciul de campionat cu FC Barcelona. Finala Ligii Campionilor, dintre echipele spaniole Real Madrid şi Atletico Madrid, se va disputa sambătă, de la ora 21.45, la Lisabona.

Anastasiadis revine la PAOK

Tehnicianul Angelos Anastasiadis revine ca antrenor al echipei la care evoluează Costin Lazăr, PAOK Salonic, formaţie pe care a mai pregătit-o de două ori, a anunţat, gruparea elenă. Anastasiadis, 61 de ani, a antrenat sezonul trecut pe Platanias, locul 14 în clasamentul primei ligii din Grecia. La PAOK, el a mai fost principal între 1997 şi 1999 şi între 2002 şi 2004, caştigand cupa în 2003. PAOK, antrenată de Georgios Georgiadis, a terminat pe locul doi sezonul regulat, după Olympiakos Pireu, şi a pierdut finala Cupei Greciei, scor 1-4, cu Panathinaikos Atena. Georgiadis a preluat ca interimar echipa, în martie, după demiterea olandezului Huub Stevens.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.