Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Miss Larisa

Ziarul de Vrancea
19 mai 2014 630 vizualizări
Gimnasta Larisa Iordache a fost aleasă "Miss Campionatul European 2014" la Sofia, unde a cucerit patru medalii, din care trei individuale (aur, argint şi bronz), respectiv una de aur cu echipa Romaniei, delegaţia tricoloră avand nouă medalii în total.

Potrivit anunţului FR Gimnastică, Larisa Iordache a fost aleasă "Miss Campionatul European 2014" de către specialiştii şi ziariştii prezenţi la Sofia, "pentru eleganţa evoluţiilor, pentru prestanţa şi atitudinea din timpul concursului". Voturi au mai primit şi gimnastele Vanessa Ferrari (Italia), Giulia Steingruber (Elveţia), Claire Martin (Franţa), Aliya Mustafina (Rusia) şi Catherine Lyons (Marea Britanie), dar titlul a fost caştigat de Larisa Iordache. "Sunt surprinsă şi foarte fericită că am primit această recunoaștere. Nu mă aşteptam! Pentru mine cel mai important lucru a fost concursul. Acum sunt onorată a fi Miss Campionatul European - cat de frumos!", a spus la finalul competiţiei Larisa Iordache.

Patronul Rapidului a demisionat

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, a anunţat că a demisionat din funcţia de administrator special şi din cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului, la solicitarea conducerii tehnice şi a jucătorilor. De asemenea, pe site-ul fcrapid.ro se precizează că Nicolae Cristescu "nu reprezintă FC Rapid Bucureşti şi nu are calitatea de a vorbi în numele clubului". Demisia lui Zamfir vine după decizia de sambătă a Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Romane de Fotbal care a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I.

Sancţiuni contra Petrolului şi Stelei

Comisia de Disciplină a FRF a decis, luni, suspendarea pentru două meciuri a peluzelor Stadionului "Ilie Oană" ca urmare a incidentelor de la meciul Petrolul - Steaua, în timp ce campioana Romaniei a primit o penalitate financiară de 60.000 de lei, informează lpf.ro. Totodată, Petrolul Ploieşti a primit o penalitate financiară de 30.000 de lei. La finalul meciului, între jucători ai celor două echipe a izbucnit un conflict, în urma căruia fotbalistul grupării prahovene Romario Pires a primit cartonaş roşu. Incidente au avut loc şi în tribune, galeria Stelei rupand mai multe scaune şi aruncandu-le către fanii Petrolului. Suporterii stelişti au rupt şi un gard.

Maccabi a caştigat Euroliga

Formaţia israeliană Maccabi Tel-Aviv a caştigat Euroliga masculină de baschet pentru a şasea oară în istorie, în urma victoriei în faţa formaţiei Real Madrid, scor 98-86 (15-16, 18-19, 20-20, 20-18, 25-13), după prelungiri, scorul pe sferturi arătand clar dramatismul finalei de la Milano. Echipa favorită a meciului a fost Real, care are deja opt trofee în panoplie, a pierdut şi finala de anul trecut în faţa echipei Olympiakos Pireu, pe care în ediţia actuală a eliminat-o în sferturi. Rice (26), Hickman (18) şi Smith (15) au fost cei mai buni marcatori ai israelienilor, în timp ce de la Real s-au remarcat Rodriguez (21) şi Fernandez (15).  Maccabi a reuşit o revenire spectaculoasă încă din semifinala de vineri cu ŢSKA Moscova (68-67), cand israelienii conduşi cu 15 puncte în sfertul 3, au reuşit să intre în avantaj cu 5 secunde înainte de final. În finala mică, FC Barcelona a întrecut pe ŢSKA Moscova cu 93-78.

Moartea unui mare pilot

Fostul campion mondial australian la Formula 1, Jack Brabham, a încetat din viaţă la 88 de ani după o lungă boală, au anunţat familia fostului pilot şi federaţia locală de automobilism. El a murit din cauza unei boli la ficat, a precizat un responsabil al AGPC (Australian Grand Prix Corporation). "Este o zi tristă pentru noi toţi. Tatăl meu a murit acasă, în această dimineaţă, la 88 de ani. El a avut o viaţă incredibilă, şi-a îndeplinit mai multe vise ca oricine", a declarat David Brabham, unul dintre cei trei fii ai lui Jack Brabham. Pilotul australian a caştigat titlul mondial de trei ori, în 1959 şi 1960 cu echipa Cooper şi în 1966 cu un monopost al propriei sale echipe. În total, acest pilot legendar a participa la 126 Grand Prix-uri, în perioada 1955 - 1970, obţinand 14 victorii, 31 de poziţii pe podium şi 13 pole-position.

Azarenka nu vine nici la Roland Garros

Jucătoarea de tenis din Belarus, Victoria Azarenka, fost numărul 1 mondial, în prezent locul V, a anunţat că nu va participa la turneul de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, care începe la finalul acestei luni.  "Din păcate nu voi putea evolua la Roland Garros în acest an. Muncesc mult pentru a mă recupera şi a reveni pe teren", a scris Azarenka pe Twitter. Victoria Azarenka nu a mai evoluat de aproximativ două luni din cauza unei accidentări la piciorul stang.

Ultimele lovituri pentru Jonny Wilkinson

Rugbistul Jonny Wilkinson, eroul titlului mondial caştigat de Anglia în 2003, a anunţat, ieri, că se va retrage la finalul sezonului, după cele două finale cu Toulon, în Top 14 şi Cupa Europei. "Vreau să-mi anunţ oficial retragerea ca jucător de rugby. Nu este deloc momentul să ne concentrăm pe retragerea mea, deoarece aş dori să-mi focalizez energia pe ultimele două meciuri ale sezonului", a declarat jucătorul cu 91 de selecţii în naţionala Angliei, care va împlini duminică 35 de ani. Ultimele sale două meciuri vor fi finala Cupei Europei, sambătă, la Cardiff, cu Saracens, şi finala Top 14, la 31 mai, cu formaţia Castres pe Stade de France. Legendă a rugbiului, el s-a retras din naţionala Angliei după Cupa Mondială din 2011. în 91 de selecţii, el a marcat 1.246 puncte, fiind al doilea cel mai bun marcator din istoria rugbiului după neo-zeelandezul Daniel Carter (1.442).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.