Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE : Cu fruntea sus, pe ultimul loc

Ziarul de Vrancea
18 mai 2014 609 vizualizări
Deşi s-a clasat pe ultimul loc la turneul Final Four al Cupei EHF, campioana Romaniei la handbal masculin, HCM Constanţa a avut o comportare onorabilă la competiţia de la Berlin şi, de altfel, în lumina penuriei de performanţe în această zonă, însăşi calificarea la un asemenea eveniment reprezintă un rezultat remarcabil.

În semifinale, handbaliştii constănţeni au fost învinşi cu 32-36 (14-18) de marea favorită, echipa franceză HC Montpellier Agglomeration, iar în finala mică a întalnit echipa gazdă, Fuchse Berlin, care a fost învinsă cu scorul de 22-24 de maghiarii de la Pick Szeged. Echipa romană a fost la un pas să învingă fosta ei colegă de grupă, pe care a condus-o la pauză cu 14-13, dar în final, germanii au caştigat cu 29-28. Cei mai buni marcatori ai formaţiei constănţene au fost, în semifinală, Csepreghi 10 şi Şimicu 7, tot Csepreghi remarcandu-se şi în partida cu "vulpile" berlineze, cu şase reuşite. În finală, maghiarii de la Pick s-au impus şi în finala cu Montpellier, scor 29-28 (16-14).

O victorie şi două înfrangeri

Naţionala de volei masculin a Romaniei a fost învinsă, sambătă, la Podgorica, de reprezentativa similară a Olandei, cu scorul de 0-3 (-25, -23, -18), în al doilea meci din grupa E contand pentru turul doi al preliminariilor CE din 2015. Vineri, în prima partidă din cadrul turneului de la Podgorica, tricolorii au învins Muntenegru, cu scorul de 3-2 (14, 22, -22, -21, 11), însă ieri, au pierdut cu 1-3 (-22, 24, -20, -16) în faţa Croaţiei. Cel de-al doilea turneu va avea loc din această fază va avea loc la Zagreb (Croaţia), cu participare aceloraşi echipe, între 23-25 mai. După disputarea celor două turnee, caştigătoarea grupei se va califica direct la turneul final al CE din 2015, iar echipa de pe locul secund va juca în baraj, în sistemul tur-retur, cu formaţia din grupa D, din care fac parte echipele Spania, Cehia, Ucraina şi Norvegia.  

Salvarea Valenciei vine din Singapore

Omul de afaceri din Singapore Peter Lim, care a făcut încă din luna decembrie o ofertă pentru a cumpăra clubul Valencia, a fost ales de Consiliul de Administraţie al Fundaţiei Valencia CF pentru a prelua controlul grupării spaniole.  Fundaţia Valencia CF a anunţat că omul de afaceri în varstă de 60 de ani a fost desemnat în unanimitate de Consiliul de Administraţie pentru a prelua aproximativ 70 la sută din capitalul grupării, după ce s-a angajat să investească cel puţin 300 de milioane de euro. Noul proprietar va trebui acum să negocieze cu Bankia, principalul creditor al clubului. "Considerăm că aceasta este cea mai bună ofertă, o ofertă care relaxează viitorul Valencia CF", a declarat preşedintele fundaţiei, Aurelio Martinez. Valencia se confruntă cu probleme financiare de mai mulţi ani.  Potrivit presei spaniole, Valencia CF are în prezent datorii de 220 de milioane de euro către banca Bankia, care este şi creditor al fundaţiei clubului, suma fiind de 86 de milioane de euro.

Victorie ucraineană în Cupa Europei la floretă

Echipa TVSM Kiev a caştigat, sambătă, Cupa Europei la floretă feminin, învingand în finala competiţiei ce s-a desfăşurat la Bucureşti Club Bourg la Reine (Franţa). Pentru TVSM Kiev au concurat Olga Leleiko, Katerîna Cenţova, Oleksandra Seniuta şi Katerîna Deordieva. ACS Steaua Bucureşti a încheiat competiţia pe locul trei, caştigand finala mică în faţa sportivelor de la Club de Esgrima de Vigo El Olivo (Spania), scor 45-15. Pentru clubul din Romania au concurat Maria Boldor, Ana Boldor şi Mălina Călugăreanu, iar Laura Vîrgă a fost rezervă.  Meciul pentru locul cinci a fost caştigată de CSU Poli Timişoara în faţa sportivelor de la şcoala de Scrimă Chişinău, scor 45-26. Paralel cu Cupa Europei, s-a disputat turneele individuale "Pellegrini" de floretă, feminin şi masculin. La feminin, s-a impus Katerîna Cenţova, în finală cu romanca Maria Boldor, iar la masculin a caştigat clujeanul Radu Dărăban.

Inundaţiile au amanat o finală

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat, sambătă, că manşa tur din finala Challenge Cup la masculin, dintre Metaloplastika Sabac şi IK Savehöf (Suedia), care urma să se dispute în cursul serii, a fost anulată din cauza inundaţiilor puternice din Serbia. Partida urma să se dispute sambătă, de la ora 20.00.  EHF nu a oferit alte informaţii privind organizarea partidei, menţionand în comunicatul de la sambătă de la pranz că anularea a fost dispusă în urma situaţiei create de inundaţiile puternice din zona Sabac.  De asemenea, forul european a precizat că data de disputare a meciului va fi anunţată în cel mai scurt timp. Partida retur a fost programată în 24 sau 25 mai fiind posibilă o amanare a acesteia în funcţie de data la care se va stabili manşa tur.  Serbia, dar şi Bosnia şi Herţegovina, se confruntă cu inundaţii puternice în urma precipitaţiilor abundente din ultimele zile.

Cambiasso părăseşte Inter

Mijlocaşul Esteban Cambiasso va părăsi echipa Internazionale Milano la finalul acestui sezon, gruparea italiană neprelungind contractul argentinianului, a anunţat directorul sportiv Piero Ausilio. "Din considerente de strategie şi de reînnoire ne-am gandit să nu îi propunem prelungirea contractului", a spus Ausilio, sambătă, într-o conferinţă de presă. Esteban Cambiasso era legitimat la Internazionale Milano din 2004 şi a caştigat cu echipa italiană de cinci ori campionatul Italiei, de patru ori Cupa Italiei, de patru ori Supercupa Italiei, Liga Campionilor în 2010 şi Campionatul Mondial al Cluburilor în 2010.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.