Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Bănel pleacă de la Nantes

Ziarul de Vrancea
16 mai 2014 680 vizualizări
Mijlocaşul Bănel Nicoliţă va părăsi echipa FC Nantes, deşi atat jucătorul cat şi gruparea franceză doreau o continuare a contractului, însă cele două părţi nu au ajuns la un acord în acest sens, informează L'Equipe.

"Împrumutat de Saint-Etienne la Nantes vara trecută şi liber de contract din iunie, mijlocaşul roman Bănel Nicoliţă dorea să rămană la Nantes, unde începuse să lege meciurile după un debut foarte discret. şi clubul dorea să-l păstreze pe jucătorul care a evoluat de 19 ori în Ligue 1 în acest sezon, dar negocierile au eşuat şi plecarea sa este certă", a scris sursa citată. Bănel Nicoliţă se află în Franţa din vara anului 2011, cand a fost transferat de la Steaua la Saint-Etienne, pentru 700.000 de euro.

Un bronz pentru junioara Laura Jurcă

Gimnasta junioară Laura Jurcă a cucerit, ieri, medalia de argint, în finală la individual-compus, iar Andreea Iridon s-a clasat pe locul 6, la Campionatul European de la Sofia. Laura Jurcă a obţinut următoarele note în finală: 14.066 (barnă), 13.966 (sol), 14.733 (sărituri) şi 12.933 (paralele), iar cu un total de 55.698 puncte, a caştigat medalia de argint. Medalia de aur a finalei a revenit gimnastei Angelina Melnikova (Rusia, 57.107 puncte), iar cea de bronz sportivei Elissa Downie (Marea Britanie, 55.332).  La ediţia CE din 2012, în finală la individual-compus, Andreea Munteanu a cucerit medalia de bronz.

Guilherme rămane la Petrolul

Fundaşul stanga brazilian al echipei Petrolul Ploieşti, Haubert Guilherme, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a ajuns la un acord pentru prelungirea cu doi ani a înţelegerii cu gruparea prahoveană. "Răman la Petrolul. Am bătut palma cu patronul Dan Capră şi ne-am înţeles pentru o prelungire a înţelegerii pentru încă doi ani. Niciodată nu am fost departe de a semna cu Petrolul. A mai rămas doar perfectarea actelor cu avocaţii, dar viitorul contract este bătut în cuie", a spus Guilherme. Haubert Guilherme a sosit de la Concordia Chiajna la Petrolul în vara anului 2012 şi este fotbalistul care a evoluat în toate minutele în acest sezon al Ligii I. Presa sportivă a avansat varianta potrivit căreia Guilherme ar urma să ajungă la Steaua din această vară, unde era dorit de fostul său antrenor de la Concordia Chiajna, Laurenţiu Reghecampf.

Lucescu a pierdut Cupa Ucrainei

Echipa Şahtar Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, a pierdut finala Cupei Ucrainei, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 1-2 (0-2), de formaţia Dinamo Kiev. Echipa din Kiev a înscris de două ori în finalul primei reprize. Primul gol a fost un autogol al fundaşului Oleksandr Kucer ('40), iar peste trei minute Vida a majorat scorul. Golul "minerilor" a fost realizat de Douglas Costa, în minutul 57. Şahtar Doneţk avea şansa să realizeze eventul, după ce caştigase campionatul Ucrainei la sfarşitul săptămanii trecute. Dinamo Kiev a caştigat pentru a zecea oară Cupa Ucrainei.

Zidane preia Bordeaux

Zinédine Zidane, actualul secund al lui Carlo Ancelotti la Real Madrid, discută cu conducerea clubului Girondins Bordeaux preluarea conducerii tehnice a echipei, a recunsocut, ieri, Nicolas De Tavernost, preşedinte al M6, acţionarul majoritar al clubului francez.  "Zidane? Există oficiali care răspund de conducerea clubului. Ce este o echipă de fotbal? Este o companie de spectacole! şi dacă îl ai pe cel mai important actor care vine să dirijeze spectacolul, totul va merge mai bine. Deci Zidane la Bordeaux, pentru noi ar fi formidabil. Dar sunt condiţii pentru a se face, vom vedea dacă se vor îndeplini sau nu. Chestiunea este deschisă, astăzi", a spus De Tavernost, într-un interviu acordat pentru l'Express, recunscand pentru prima dată informaţiile vehiculate în presa franceză de mai mult timp.  Campion mondial cu naţionala Franţei şi fost jucător la Bordeaux între 1992 şi 1996, Zidane, care va împlini luna viitoare 42 de ani, va fi pe banca Realului la finala Ligii Campionilor, programată în 24 mai, la Lisabona, cu Atletico Madrid.

Fercu a jucat pentru Saracens

Internaţionalul roman Cătălin Fercu a marcat patru eseuri pentru echipa Saracens, care a învins, joi, pe Gloucester, cu scorul 45-12, într-un meci tradiţional, disputat pe terenul Regimentului de artilerie din Londra (HAC). Cătălin Fercu se află la Saracens în postura de invitat al unui parteneriat între formaţia engleză şi echipa de care aparţine, RCM UV Timişoara. Potrivit site-ului oficial al Federaţiei Romane de Rugby, în acest joc au fost folosiţi rugbyşti de la echipele secunde. Prima echipa a celor de la Saracens va juca pe 17 mai în semifinalele Aviva Premiership contra celor de la Harlequins. Fercu, care a fost folosit pe post de aripă, va reveni la finele stagiului la campioana Romaniei

Messi şi Piqué îşi prelungesc contractele

Atacantul argentinian Lionel Messi şi fundaşul spaniol Gerard Piqué vor semna, pană la startul Cupei Mondiale din Brazilia, noi înţelegeri cu gruparea FC Barcelona. Cotidianul catalan Sport susţine că cei doi vor semna înţelegerile pană la începutul lunii iunie. Prelungirea înţelegerii lui Messi cu FC Barcelona a fost tergiversată mai multe luni, internaţionalul argentinian insistand că merită să caştige mai mulţi bani decat brazilianul Neymar, transferat la începutul sezonului. Potrivit noii înţelegeri, care ar urma să expire în 2019, Messi ar putea caştiga 20 de milioane de euro pe sezon. Totodată, Gerard Piqué ar urma să-şi prelungească acordul pană în 2018.

Al treilea titlu pentru "militari"

Echipa ŢSKA Moscova a caştigat titlul de campioană în Rusia, după ce a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formaţia Lokomotiv Moscova, în ultima etapă. ŢSKA Moscova, care şi-a apărat trofeul cucerit în sezonul trecut, a devansat-o cu un punct pe Zenit Sankt Petersburg. Pe poziţia a treia s-a clasat Lokomotiv Moscova. ŢSKA Mocova a cucerit pentru a cincea oară titlul de campioană, după ce s-a mai impus în 2012/2013, 2006, 2005 şi 2003.

A murit o legendă a sprintului american

Fostul sprinter american Mel Patton, dublu campion olimpic în 1948, a decedat la varsta de 89 de ani, a anunţat, ieri, Universitatea Californiei de Sud (USC). Patton, care a studiat la USC, a caştigat la Jocurile Olimpice de la Londra din 1948 probele de 200 de metri şi stafetă 4x100 de metri cu echipa Statelor Unite, clasandu-se al cincilea la 100 m. De asemenea, Patton a fost deţinător al recordurilor mondiale la 100 şi 200 de yarzi. El era considerat cel mai rapid om din lume, în anii '40.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.