Sport

De ce s-a retras Simona Halep de la Roma

Ziarul de Vrancea
15 mai 2014 591 vizualizări
Jucătoarea romană de tenis va efectua un RMN şi va începe recuperarea pentru a putea participa la Roland Garros

Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat, joi, la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă, că accidentarea care i-a provocat retragerea din optimile de finală ale turneului de la Roma nu este gravă, precizand că după o pauză îşi va relua pregătirile şi apoi va juca la Roland Garros. "Sunt un pic accidentată la abdomen, astăzi voi merge să fac un RMN şi sper să nu fie nimic grav. Eu am făcut şi o ecografie la Roma şi nu e foarte grav. Tocmai de aceea m-am oprit la Roma pentru a putea să mă recuperez foarte bine şi să pot să joc la Roland Garros. Acum voi sta cateva zile, pană luni cand cred că o să încep să joc din nou. Dar nu voi face o pauză totală, o să fac antrenamente fizice", a spus Halep, care a fost aşteptată de părinţi la sosirea la Bucureşti. Ea a explicat că durerile la abdomen au apărut, vineri, în timpul partidei cu Ana Ivanovic, din sferturile de finală ale turneului de la Madrid. "Medicii mi-au spus să iau pauză cateva zile şi după aceea să reiau, pentru că nu e ceva foarte grav. Durerile au început în meciul cu Ana Ivanovic, le-am simţit la sfarşit. Am continuat totuşi la Madrid, dar la Roma n-am mai putut. Trebuie să ştii să îţi dozezi efortul şi să zici stop atunci cand simţi dureri ", a precizat jucătoarea în varstă de 22 de ani.
În privinţa finalei de la Madrid, Simona a spus că Şarapova este mai experimentată şi nu prea are slăbiciuni:  "Cu Şarapova am intrat destul de relaxată, nu am avut mari emoţii. Dar s-a văzut că ea are mai multă experienţă şi a ştiut să gestioneze mai bine meciul. Deşi am început bine meciul, pe parcurs am obosit şi problema de la abdomen deja începuse să se agraveze. Nu prea are slăbiciuni Şarapova, de aia caştigă tot pe zgură. De altfel, a bătut-o doar Serena în ultimii trei ani. Sunt jucătoare foarte bune, iar eu mă lupt şi muncesc pentru a nu avea slăbiciuni şi să fiu şi eu acolo sus", a afirmat Halep. Simona Halep a adăugat că la turneul de la Madrid s-a simţit ca acasă, fiind susţinută de foarte mulţi romani. "Toată lumea mi-a scris zilnic, cel puţin cat eram la Madrid primeam foarte multe mesaje plăcute. Domnul George Cosac a fost acolo şi m-a susţinut din tribună, domnul Ţiriac... m-am întalnit şi cu domnul Ioan Andone, a venit la un meci sau două. Am stat la acelaşi hotel şi ne întalneam la recepţie. M-a felicitat, la fel şi Marica, au fost mulţi romani... la Madrid a fost un turneu ca şi cum aş fi jucat acasă", a spus Simona Halep.

Şarapova - învinsă de Ana Ivanovic

Surpriza cea mai mare de ieri, de la Roma, a fost chiar eliminarea Şarapovei. Maria a pierdut în optimi tocmai în faţa Anei Ivanovic, cea zdrobită de Simona în capitala Spaniei. Scorul a fost sever, 6-1, 6-4 pentru sarboaica. Din 2011, Şarapova a caştigat 51 de partide din cele 54 jucate pe zgură, singurele înfrangeri fiind înregistrate în faţa Serenei Williams. În turneul masculin, favoritul nr. 3, elveţianul Stanislas Wawrinka, a fost eliminat, scor 7-5, 2-5, 3-6 de veteranul german Tommy Haas. Alte rezultate de la Roma:
Feminin: Sara Errani (Italia) - Petra Cetkovska (Cehia) 6-4, 7-6; Li Na (China) - Samantha Stosur (Australia) 6-3, 6-1; Agnieszka Radwanska (Polonia) - Francesca Schiavone (Italia) 6-4, 6-1; Zhang Shuai (China) - Christina McHale (SUA) 6-2, 4-6, 6-2.
Masculin: Rafael Nadal (Spania) - Gilles Simon (Franţa) 7-6, 6-7, 6-2; Milos Raonic (Canada) - Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) 7-6, 6-4; Andy Murray (Marea Britanie) - Jürgen Melzer (Austria) 7-6, 6-4; Jérémy Chardy (Franţa) - Ivan Dodig (Croaţia) 6-3, 6-2.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.