Sport

Olé, Sevilla, olé!

Ziarul de Vrancea
15 mai 2014 396 vizualizări
Echipa spaniolă a caştigat Liga Europa, la lovituri de departajare (4-2), după ce finala cu Benfica s-a jucat 120 de minute fără gol

Sevilla: Bento - Moreno, Pareja, Fazio, Coke - Carriço, Mbia - Vitolo ('110 - Figueiras), Rakitic, Reyes ('78 - Marin; '104 - Gameiro) - Bacca. Antrenor: Unai Emery.
 Benfica: Oblak - Pereira, Garay, Luisão, Siqueira ('99 - Cardozo) - Sulejmani ('24 - Almeida), Amorim, A.Gomes, Gaitan ('118 -Cavaleiro) -  Lima, Rodrigo. Antrenor: Jorge Jesus.
Arbitru: Felix Brych (Germania).
Cartonaşe galbene: Fazio, Moreno, Coque  / Siqueira, Almeida
Finala cea mică  a fotbalului european a început cum era de aşteptat cu atacuri are echipei lusitane, dornică să se termine odată cu previziunile sinistre ale străvechiului său antrenor, Bela Gutman, făcute în 1962. Dar prima fază care a ridicat tensiunea pe "Juventus Stadium" a apărut la poarta lui Oblak. Bacca a primit o pasă excelentă de la Vitolo, a ratat preluarea şi s-a ciocnit de apărătorul Benficăi. Suporterii spanioli au cerut penalty, însă asistentul a semnalizat cu întarziere ofsaid la columbian. În continuare, acţiunile s-au succedat, fără prea mare frecvenţă la ambele porţi, cu un plus de periculozitate pentru Benfica, portarul Beto respingand cu greu în corner reluarea lui Garay ('14). Alberto Moreno ('37), respectiv, Luisão ('40) s-au aflat în bune situaţii de a înscrie, iar în ultimele minute ale reprizei Benfica a avut două şanse mari de a înscrie: Maxi Pereira a deviat periculos o centrare în careu, permiţandu-i lui Beto o intervenţie miraculoasă, Rodrigo l-a pus la treabă din nou, pe portarul portughez al Sevillei, iar o intervenţie neglijentă a lui Fazio era pe punctul de a se încheia cu un penalty şi apoi cu un autogol.
În startul reprizei secunde, Benfica a lăsat prudenţa deoparte şi a luat foc. Totul a pornit de la o cursă fenomenală a lui Maxi Pereira, care l-a servit pe Lima în marginea careului, singur în faţa careului, şutul brazilianului a fost respins de fundaşul Pareja, faza a continuat iar Lima a mai ratat odată din poziţie ideală. Scăpată de fierbinţeală, Sevilla a încercat arma sa favorită, contraatacul şi în min. 52, Reyes a tras puţin pe langă poartă de la marginea careului. De partea cealaltă, în min. 57, Moreno l-a faultat în careu pe Lima, dar arbitrul german n-a reacţionat, iar Gaitan a încercat poarta lui Beto de la distanţă. Meciul, sărac în mari ocazii în prima parte s-a aprins, ocaziile succedandu-se la ambele porţi cu rapiditate, iar Reyes, respectiv, Lima puteau fi numiţi ghinioniştii serii. Un alt şut al lui Gaitan, complet prin surprindere a fost rezolvat acrobatic de Beto, Garay a dat cu capul peste poartă, meciul părea predestinat prelungirilor pe care cele două echipe nu le doreau, după frecvenţa atacurilor.  Prelungirile au fost dominate de Benfica, iar singura ocazie a aparţinut Sevillei, Bacca alegand o finalizare defectuoasă după ce a scăpat singur spre poartă. Aşadar, şuturi de departajare!  Factorul determinant al succesului Sevillei a fost un portughez, portarul Bento, care a apărat şuturile lui Cardozo şi Rodrigo.  Au transformat: Lima, Luisäo (B), Bacca, Coque, Mbia, Gameiro (S). A fost al treilea succes al Sevillei în Liga Europa.









În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.