Sport

Dinamo a cerut insolvenţa

Ziarul de Vrancea
14 mai 2014 495 vizualizări
Ionuţ Negoiţă e dispus să-şi vandă acţiunile unui alt investitor

FC Dinamo a depus, ierii, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care solicită deschiderea procedurii de insolvenţă. Tribunalul Bucureşti nu a acordat încă un termen pentru acest dosar. Instanţa va analiza cererea FC Dinamo şi în cazul în care o va accepta va numi un administrator judiciar. Acesta din urmă va întocmi tabelul preliminar de creanţe pană la un termen stabilit de Tribunalul Bucureşti.FC Dinamo este al cincilea club de Liga I care intră în insolvenţă în ultimii doi ani după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj şi Oţelul Galaţi.Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a devenit majoritar la Dinamo, în luna martie 2013, după ce a preluat acţiunile deţinute de Nicolae Badea şi pe cele ale lui Dragoş Săvulescu.
Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat într-o scrisoare deschisă, că singura soluţie pentru ca gruparea pe care o conduce să aibă un viitor este reorganizarea prin insolvenţă, arătandu-şi disponibilitatea de a vinde acţiunile deţinute. "Am căutat toate soluţiile posibile şi am sperat pană în ultimul moment. Ce s-a întîmplat însă recent a fost picătura care a umplut paharul, picătură care m-a convins că acest club, fără o reforma radicală, nu mai are nicio şansă la viitor. O nouă datorie de cîteva milioane a apărut din senin. Este vorba despre taxele de publicitate neplătite de club în ultimii cinci ani. În condiţiile în care, aproape în fiecare săptămana din ultimul an de zile, au apărut tot felul de noi datorii făcute în trecut şi lăsate la dospit în sertare pană a venit momentul oportun, clubul trebuie trecut prin acest proces, fie şi doar pentru a află odată pentru totdeauna care este proporţia reală a jafului derulat în ultimul deceniu la Dinamo", a declarat Negoiţă.
Acţionarul dinamovist şi-a arătat încă o dată disponibilitatea de a vinde acţiunile pe care le deţine în totalitate sau parţial, precizand însă că va susţine în continuare cheltuielile de funcţionare a clubului: "Mai bine de şase luni am căutat parteneri sau oameni dispuşi să preia Dinamo. Cei cu care m-am întalnit, nejudecand cu sufletul, că mine, mi-au transmis foarte clar: acest club trebuie întai vindecat de cancer, pentru a putea purta discuţii serioase. Pentru unii, care nu înţeleg dimensiunea jafului de la Dinamo, această zi poate fi una tristă. Vreau să-i asigur pe toţi dinamoviştii că această zi înseamnă renaşterea. Este prima zi din viitorul lui Dinamo". Suma pe care Negoiţă afirmă că a investit-o la Dinamo pană în acest moment se ridică la 14 milioane de euro.  FC Dinamo a depus, marţi, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care solicită deschiderea procedurii de insolvenţă, informeză site-ul tmb.ro.

Participarea în Liga Europa, la mana UEFA

Directorul Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, ieri agenţiei MEDIAFAX, că UEFA va decide dacă FC Dinamo poate participa în ediţia 2014-2015 a Ligii Europa. "Clubul Dinamo este eligibil pentru participarea în Liga Europa, ediţia 2014-2015, pentru că a primit licenţă atat pentru Liga I, cat şi pentru cupele europene înainte de deschiderea procedurii de insolvenţă. însă decizia privind participarea în cupele europene o va lua UEFA. Pentru că este posibil ca UEFA să decidă excluderea", a afirmat Duru. Conform legislaţiei UEFA un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvenţă. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiţiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri. Avand 53 de puncte după 32 de etape disputate, formaţia condusă de Flavius Stoican ocupă poziţia a patra în clasamentul Ligii I, loc care i-ar permite să participe în turul doi preliminar al Ligii Europa, ediţia 2014-2015. Următoarea echipă în clasament care deţine licenţă pentru cupele europene este CFR Cluj, acum pe poziţia a şasea, cu 48 de puncte. FC Vaslui, echipa de pe locul V, nu a primit licenţa pentru Liga I, sezonul 2014-2015.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.