Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Dan Petrescu, dorit la Spartak

Ziarul de Vrancea
14 mai 2014 538 vizualizări
Dan Petrescu ar fi acceptat să antreneze echipa Spartak Moscova, însă tehnicianul roman nu este singurul candidat pentru acest post, a scris, ieri, publicaţia Sovetski Sport

Conform sursei citate, Petrescu s-ar fi întalnit cu oficialii grupării moscovite şi şi-ar fi dat acordul de a pregăti din vară echipa Spartak Moscova. Totodată, Petrescu ar fi fost informat că Spartak mai negociază şi cu alţi tehnicieni. Sursa citată mai scrie că romanul şi-ar fi întrerupt negocierile cu alte cluburi care îl doresc, pană cand va primi un răspuns din partea grupării Spartak Moscova. Dan Petrescu a fost demis, la 8 aprilie, de la conducerea tehnică a echipei Dinamo Moscova, în urma înfrangerii suferite în campionat cu Anji Mahacikala, scor 0-4. Cu o etapă înaintea finalului sezonului, Spartak Moscova ocupă locul 6 cu 47 de puncte, după Dinamo Moscova, care a acumulat 49 de puncte, dar care are un meci mai puţin disputat. Echipa Spartak este antrenată din martie de Dmitri Gunko, care ocupă postul pană finalul sezonului după demiterea lui Valeri Karpin.

Gică Popescu poate merge la înhumarea tatălui

Gică Popescu poate părăsi Penitenciarul Rahova, pentru a merge la înmormantarea tatălui său, după ce comisia de la unitatea de detenţie i-a admis cererea şi i-a acordat o permisie de 24 de ore, au declarat ieri  surse apropiate familiei fostului fotbalist.  Potrivit surselor citate, cel mai probabil, Gică Popescu va părăsi Penitenciarul Rahova în această dimineaţă.  Reprezentanţii Penitenciarului Rahova au spus că nu pot da informaţii despre permisia lui Gheorghe Popescu, întrucat acesta a solicitat ca jurnaliştii să nu fie informaţi cu privire la situaţia sa actuală.  Cererea lui Gică Popescu a fost analizată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepsei de la Penitenciarul Rahova.

CIO, în sprijinul Ucrainei

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a anunţat, miercuri, crearea unui fond de urgenţă de 300.000 de dolari (aproximativ 220.000 de euro) pentru susţinerea sportivilor din Ucraina. "Pentru ajutorarea sportivilor din Ucraina şi pentru atenuarea dificultăţilor princ care trec, CIO a creat un fond de urgenţă de 300.000 de dolari. Acest fond va fi utilizat în beneficiul sportivilor ucraineni, prin intermediul Comitetului Olimpic din Ucraina, pentru antrenamente şi participarea la competiţii. CIO urmăreşte cu mare atenţie şi cu îngrijorare evoluţia evenimentelor politice, economice şi sociale din Ucraina", a declarat Thomas Bach, preşedintele CIO. Fostul atlet ucrainean Serghei Bubka, preşedintele Comitetului Olimpic Ucrainean şi membru CIO, a salut decizia luată de forul olimpic internaţional.

Turneu puternic la Galaţi

Tenismenii Victor Hănescu (81 ATP), Adrian Ungur (134 ATP) şi Marius Copil (154 ATP) vor participa la turneul challenger de la Arad, dotat cu premii în valoare totală de 35.000 de euro. Cea de-a patra ediţie a BRD Arad Challenger va avea loc în perioada 1-8 iunie, la Activ Club. Victor Hănescu, finalist în 2012 la Arad, va fi principalul favorit al turneului, în timp ce spaniolul Pere Riba (98 ATP) va fi cap de serie numărul 2. Favoritul trei este canadianul Frank Dancevic (124 ATP), urmat de jucătorul din Bosnia-Herţegovina, Damir Dzumhur (131 ATP).  Adrian Ungur (134 ATP), caştigătorul de anul trecut, şi Marius Copil, finalist la aceeaşi ediţie, vor fi şi ei capi de serie.

Mămica Isinbaeva revine la antrenamente

Sportiva rusă Elena Isinbaeva, dublă campioană olimpică la săritura cu prăjina, prevede să concureze pentru o a treia medalie de aur la Rio de Janeiro, în 2016, după naşterea primului său copil, a anunţat antrenorul Evgheni Trofimov. Isinbaeva, 31 de ani, care şi-a anunţat retragerea după titlul mondial din 2013 de la Moscova, va naşte în iunie şi intenţionează să-şi reia antrenamentele cat mai curand posibil.  Isinbaieva, campioană la JO de la Atena din 2004 şi la Beijing în 2008, a stabilit 28 de recorduri mondiale. Campioana rusă s-a retras pentru un an după CM indoor de la Doha, din 2010. Ea a revenit în competiţie în februarie 2011 şi şi-a adjudecat bronzul la JO de la Londra în 2012.

Sancţiuni drastice pentru Zenit

Comisia de Disciplină a federaţiei ruse a decis, miercuri, ca gruparea Zenit Sankt Petersburg să piardă la masa verde meciul cu Dinamo Moscova, întrerupt de arbitru după ce fanii au intrat pe teren şi l-au agresat pe căpitanul formaţiei moscovite. Zenit a primit şi o amendă de un milion de ruble (21.000 euro) şi va trebui să dispute următoarele două meciuri cu porţile închise. În plus, tribunele stadionului Petrovski rezervate suporterilor echipei Zenit vor fi închise pentru următoarele trei meciuri. "Zenit a fost penalizată cu o înfrangere la masa verde pentru incapacitatea de a asigura ordinea publică în incintă şi pentru invadarea terenului de către suporteri, lucru ce a dus la oprirea meciului", a declarat responsabilul Comisiei de Disciplină a federaţiei, Artur Grigoriants.

Germania, remiză albă cu Polonia

Echipa naţională a Germaniei, calificată la turneul final al Cupei Mondiale din Brazilia, a terminat la egalitate pe teren propriu, scor 0-0, cu reprezentativa Poloniei, într-un meci amical disputat la Hamburg. Fundaşul stelist Lukasz Szukala a jucat tot meciul pentru Polonia. Germania face parte din Grupa G la turneul final al Cupei Mondiale, alături de reprezentativele Portugaliei, Ghanei şi Statelor Unite ale Americii.

Scolari are probleme cu fiscul

Antrenorul naţionalei Braziliei, Luiz Felipe Scolari, este anchetat pentru o presupusă fraudă fiscală şi pentru spălare de bani, comise pe vremea cand era selecţionerul Portugaliei. Scolari a fost antrenorul Portugaliei în perioada 2003-2008. Potrivit presei portugheze, tehnicianul este anchetat de Departamentul central portughez de cercetări şi acţiuni penale, fiind bănuit de faptul că nu ar fi declarat venituri de 7,4 milioane de euro.Potrivit publicaţiei olandeze Het Financieele Dagblad, Scolari ar fi încasat aceşti bani în schimbul drepturilor sale de imagine, prin intermediul societăţilor Chaterella Investors Limited şi Flamboyant Sports, cu sediul în Olanda. Sumele ar fi ajuns în SUA, prin intermediul unor firme din Bahamas şi din alte ţări. Antrenorul a dezminţit pentru AFP că ar fi comis astfel de infracţiuni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.