Sport

Sorana a făcut-o iar de oaie

Ziarul de Vrancea
13 mai 2014 564 vizualizări
Cîrstea a fost eliminată în primul tur, la Roma, de americana Madison Keys

Sorana Cîrstea a fost eliminată încă din primul tur al turneului de tenis din categoria Premier 5 de la Roma (2,120 milioane de euro). Ea a fost învinsă în primul tur, după un meci de aproape două ore de joc de jucătoarea americană Christina McHale (63 WTA, venită din calificări. După un prim set pierdut cu 3-6, Sorana părea că reintră în cărţi, arătand o revenire spectaculoasă de la 2-4 la 6-4. Însă în setul decisiv Sorana a revenit la "normalul" ei şi după două game-uri pe serviciu pierdute a cedat cu 1-6. Simona Halep ramane singura noastră speranţă, care urma s-o întalnească în primul tur pe o altă americancă, Madison Keys. În cursul serii de ieri a debutat şi perechea romano-olandeză Horia Tecău / Jean-Julien Rojer, în dispută cu un cuplu de valoare, Rohan Bopanna / Aisam Al-Qureshi (India / Pakistan).
În ziua de luni, cea mai mare surpriză a turneului feminin a fost realizată de o autentică veterană, Francesca Schiavone (Italia) care a trecut de speranţa Canadei, Eugénie Bouchard în numai două seturi, 6-4, 6-2 o posibilă explicaţie fiind neacomodarea cu zgura a canadiencei. Liderul mondial, Serena Williams, nu a apărut încă pe teren, dar a aplaudat victoria surorii sale mai mari, Venus, în faţa germanei Annika Beck cu 6-3, 6-1.Într-o partidă disputată luni.
într-un alt meci din primul tur, australianca Samantha Stosur a dispus în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, de o altă reprezentantă a Germaniei, Sabine Lisicki. Merită evidenţiat un alt "rising star", Petra Cetkovska (Cehia), cea care a eliminat-o în calificări pe Monica Niculescu, care a trecut cu 1-6, 6-1, 6-4 de jucătoarea bulgară Ţvetana Pironkova. Surprinzătoare a fost şi victoria tinerei elveţience Belinda Bencic, care a eliminat-o cu 6-3, 3-6, 6-3 pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova. Dintre rezultatele de ieri, reţinem: Monica Puig (Porto Rico) - Daniela Hantuchova (Cehia) 6-0, 4-6, 6-0 şi Carla Suarez (Spania) -  Mona Barthel (Germana) 6-2, 6-2.
Turneul masculin curge lin spre turul II, în care Novak Djokovic a susţinut un meci de încălzire cu cehul Radek Stepanek (6-3, 7-5). Ieri s-au înregistrat şi două abandonuri, columbienii Santiago Giraldo (în faţa croatului Maric Cilic) şi Alejandro Falla ( cu letonul Ernest Gulbis).
* Tenisul nu înseamnă, însă, numai Foro Italico în aceste zile. La challenger-ul de la Bordeaux (85.000 de euro), Adrian Ungur a trecut în turul II, cu emoţii în faţa spaniolului Yann Marti (251), scor 6-3, 3-6, 6-4 şi îl aşteaptă în turul II pe francezul David Goffin, învingător cu 6-3, 6-1 în faţa uruguayanului Horacio Zeballos. La Bourdeaux şi-a încercat şansa la simplu şi Florin Mergea - învins în calificări cu 6-3, 6-7, 6-7 de Mathias Bourgue (Franţa) - dar Mergea este prim favorit la dublu, unde face echipă cu croatul Marin Draganja. Şi Adrian Ungur este înscris la dublu, partenerul său fiind jucătorul tunisian Malek Jaziri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.