Sport

Rapid, respinsă la licenţă

Ziarul de Vrancea
11 mai 2014 464 vizualizări
Echipa din Giuleşti mai are două şanse de a juca în Liga I: Comisia de Apel şi TAS

Instanţa de fond a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Romane de Fotbal a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I, gruparea giuleşteană avand dreptul de a ataca decizia la Comisia de Apel. Acţionarul FC Rapid, Nicolae Cristescu, a declarat, sambătă, agenţiei MEDIAFAX, că gruparea va ataca decizia la instanţa superioară.  "Am fost înştiinţaţi că prima instanţă ne-a refuzat licenţa, însă noi vom merge mai departe la apel. Acele datorii către foşti jucători ai clubului pe care prima instanţă a Sistemului Naţional de licenţiere le consideră curente sunt de fapt datorii cuprinse în dosarul de insolvenţă. Vom demonstra că avem dreptate şi sunt convins că vom primi dreptul de a juca la anul în Liga I", a afirmat Cristescu. Conform site-ului prosport.ro, datoriile invocate de prima instanţă a Sistemului Naţional de licenţiere sunt cele către trei foşti jucători: Julio Cesar, Luciano Vella şi Daniel Barioni Paulista. În cazul în care nu primeşte licenţa nici la Comisia de Apel, ultima şansă a FC Rapid pentru a putea evolua în sezonul viitor în Liga I este înaintarea unui recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere va anunţa cluburile din Liga a II-a care nu primesc licenţa la 17 mai.
Formaţia Rapid evoluează în prezent în Liga a II-a acolo unde a fost retrogradată în vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Instanţa de la Lausanne a decis atunci că Rapid, care caştigase barajul de menţinere în primul eşalon cu Concordia Chiajna, nu poate evolua în Liga I avand în vedere că nu îndeplinise condiţiile de licenţiere pentru sezonul 2013-2014.

Prinţul din cer

Hussein Abdullah Hussein Al Ahmar, fiul unui şeic din Yemen care negociază preluarea FC Rapid, a declarat, sambătă, după ce a urmărit de la tribuna oficială partida formaţiei giuleştene cu Unirea Slobozia, că "poate va investi, poate nu" în clubul din Liga a II-a. El a afirmat că i-a plăcut echipa, chiar dacă a părăsit stadionul înainte ca Rapid să marcheze golul egalizator. "Mi-a plăcut ce am văzut, este o echipă bună. şi suporterii au fost OK", a adăugat investitorul din Yemen. Hussein Abdullah Hussein Al Ahmar, care a a sosit miercuri seara la Bucureşti, pentru a discuta cu acţionarul majoritar al Rapidului, Adrian Zamfir, despre preluarea grupării giuleştene a urmărit din tribune partida Rapid - Unirea Slobozia, scor 2-2, din cadrul etapei a V-a a play-off-ului Seriei I a Ligii a II-a.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.