Sport

Simona Halep,în finală la Madrid

Ziarul de Vrancea
11 mai 2014 439 vizualizări
Romanca a caştigat un meci foarte important în semifinalele turneului din capitala Spaniei, cu Petra Kvitova

Învingătoare la pas în sfertul de finală în faţa jucătoarei sarbe Ana Ivanovic, Simona Halep a avut o partidă mult mai dificilă în semifinalele turneului Premier Mandatory de la Madrid (3.671.405 euro), cu jucătoarea cehă Petra Kvitova, clasată cu un loc mai jos în ierarhia jucătoarelor de tenis. Jucătoarea romană a mai întalnit-o anterior pe Kvitova o singură dată, în finala turneului de la New Haven, în 2013, cand învingătoarea a fost Simona Halep, scor 6-2, 6-2. Chiar învinsă la tie-break în primul set, Simona nu s-a arătat inferioară adversarei sale, cu un joc ofensiv şi dese veniri la fileu, asemănătoare la stil cu Ana Ivanovic. Statisticile au arătat că Simona a avut servicii mai bune decat Kvitova, iar raportul erorilor neforţate a fost clar în "favoarea" jucătoarei cehe. Totuşi, Kvitova a făcut primul break, recuperat imediat de Simona. Însă în tie-break, Kvitova a fost mai inspirată şi faza finală a setului s-a încheiat fatalmente cu o dublă greşeală a Simonei, scor 7-4. În setul al doilea, Simona şi-a pierdut serviciul din start, dar a "înviat" la scorul de 1-3. De atunci, însă, Petra Kvitova nu a mai rezistat, practic, în faţa jucătoarei romane şi meciul s-a încheiat cu scorul de 6-7, 6-3, 6-2 pentru vedeta tenisului feminin, în două ore şi 37 de minute. Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în finala unui turneu Premier Mandatory, după ce, tot în acest an, a bifat prima semifinală, la Indian Wells, semifinală pierdută în faţa polonezei Agnieszka Radwanska.  "Sunt foarte încantată că pot să joc aici cea mai importantă finală a carierei mele. Iubesc acest oraş şi acest turneu. Nu voi uita niciodată că aici am început să joc cu adevărat bine. Domnul Ţiriac mi-a oferit anul trecut un wild card şi asta m-a ajutat foarte mult. Faţă de anul trecut, acum am un stil de joc mai agresiv, sunt mai concentrată şi lupt pană în ultima clipă. Mă simt extraordinar şi mă bucur de fiecare minut petrecut pe teren", a spus Halep, după meci. "Ştiam că urma să fie un meci dificil. Simona m-a învins în finala de la New Haven, astfel că doream să mă răzbun. A fost un meci lung, o luptă frumoasă. Simona Halep a fost mai bună pană la urmă, însă pentru mine a fost un meci bun", a spus adversara ei, Petra Kvitova.
Pentru Simona Halep, nu puteau exista preferinţe în privinţa adversarei de finală. Simona şi poloneza Agnieszka Radwanska sunt jucătoare de o valoare sensibil apropiată şi se cunosc  foarte bine. Maria Şarapova, o stea a tenisului mondial de peste un deceniu, a reuşit să treacă de o perioadă extrem de dificilă, care a adus-o pană pe locul 9 WTA, dar în ultima vreme s-a arătat într-o revenire extraordinară, dovedită şi în cealaltă semifinală de la Madrid în care a învins-o pe Agnieszka Radwanska cu un scor sever, 6-1, 6-4 (68 de minute). Şarapova şi Halep s-au întalnit doar de două ori în circuit, ambele victorii revenind rusoaicei. Partidele de la Indian Wells şi Beijing s-au derulat în 2012, cand Maria era într-o perioadă fastă, iar Simona nu însemna mare lucru în tenisul mondial.

Roma la rand

După turneul de la Madrid, urmează săptămana viitoare o altă mare încercare pentru Simona Halep. Turneul de 2.120.000 euro de la Roma ("Foro Italico") în care, anul trecut, Simona şi-a început cariera prodigioasă şi unde, la această ediţie, trebuie să-şi apere punctele cucerite anul trecut prin calificarea în semifinale. Simona va avea o sarcină foarte grea, pe partea ei de tabloul aflandu-se Şarapova, Kvitova şi chiar marea favorită, Serena Williams, care la un moment dat anunţase că nu va veni la Roma, după ce abandonase la Madrid. Simona, în calitate de favorită numărul 4, este calificată direct în turul secund, unde va întalni una dintre americancele Madison Keys şi Alison Riske. Dacă trece în turul III, ea o poate întalni pe Venus Williams sau spaniola Carla Suarez. Pe tabloul principal se mai află şi Sorana Cîrstea, care va juca în primul tur cu o jucătoare venită din calificări, iar în turul II se poate confrunta cu Dominika Cibulkova (Slovacia), sau Camila Giorgi (Italia). În calificări, Monica Niculescu a învins-o mai întai cu 6-3, 6-0 pe israelianca Shahar Pe'er dar a pierdut în faza decisivă, scor 6-4, 5-7, 1-6 în faţa Petrei Cetkovska (Cehia, 81 WTA). Aceasta a trecut în primul tur de a doua favorită a calificărilor, Jana Cepelova (Slovacia), scor 6-4, 6-3.


..........................

2 brak 4-0, 4-1, 5-1 minge de 3 br, 6-1
2 - br M 2-4, 2-5, 2-6
3: 1-1, 40-0, brk Sar!!!
   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.