Sport

Speranţe pentru Sofia

Ziarul de Vrancea
7 mai 2014 475 vizualizări
Octavian Bellu se gandeşte la o medalie şi în concursul pe echipe, la Europenele de gimnastică

Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că echipa Romaniei porneşte cu şanse egale cu celelalte participante la Campionatele Europene de la Sofia, fiind optimist în privinţa rezultatelor. "Nu plecăm cu şansa a doua, plecăm cu o şansă pe care o au toţi participanţii la Campionatele Europene şi eu sper ca experimentele Diana Bulimar şi Larisa Iordache să-şi facă treaba aşa cum şi-au făcut-o şi la alte competiţii, iar cele două junioare Ştefania Stănilă şi Andreea Munteanu să vină cu ceea ce pot mai bun la bugetul echipei. Orice mică neatenţie costă enorm, pentru că acum se iau doar trei note din trei sportive. Nu ne speriem de nimeni, nu plecăm de acasă cu locul doi sau trei. S-au văzut şi miracole, dar să plecăm cu optimism şi să ne facem treaba cat mai bine", a spus Bellu. Tehnicianul a afirmat că Larisa Iordache şi Diana Bulimar vor reprezenta baza în concursul pe echipe. "Echipa e formată din Larisa Iordache, Diana Bulimar, Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu şi, în pregătire pentru a avea totuşi o rezervă, Anamaria Ocolişan. Ne referim la fetele care au varsta de 16 ani, care să fie admise în concursul de senioare. Din echipa de la Bruxelles au mai rămas doar două, Iordache şi Bulimar, şi au plecat două gimnaste foarte importante, Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor, care au contribuit foarte mult în cucerirea acelui titlu. Răman la părerea că pentru momentul concursului cele mai bune trei sportive vor fi pe aparate, indiferent de experienţa pe care o au în spate", a completat Bellu. Antrenorul s-a arătat încantat de faptul că Romania va avea pe viitor două sportive bune la paralele. "Nu poate exista o echipă de junioare fără Laura Jurcă şi Andreea Iridon. E de la sine înţeles de ce, pentru că sunt două fete cu mari posibilităţi la paralele, iar în economia echipei acest aparat este extrem de important. În lotul de junioare se află şi Asiana Peng, Anda Butuc, Andra Stoica, Andreea Ciuruşniuc. Nu am stabilit neapărat care este echipa care se va deplasa. Vom face o verificare, astfel încat să stabilim care vor fi cele cinci din echipă", a explicat Bellu, care speră ca Sandra Izbaşa să revină în competiţie în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro. Cea de-a XXXI-a ediţie a Campionatelor Europene de gimnastică va avea loc, în perioada 12-18 mai, la Sofia (Bulgaria).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.