Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Arbitrii marilor finale

Ziarul de Vrancea
7 mai 2014 458 vizualizări
Arbitrul olandez Björn Kuipers va conduce la centru finala Ligii Campionilor, care va avea loc la 24 mai, la Lisabona, între echipele spaniole Real Madrid şi Atletico Madrid, a anunţat, site-ul oficial al UEFA.

Kuipers, în varstă de 41 de ani, este al patrulea arbitru olandez care va conduce finala celei mai importante competiţii de club, după Leo Horn (1957, 1962), Charles Corver (1978) şi Dick Jol (2001). Arbitrul olandez a arbitrat 68 de partide în competiţiile UEFA, dintre care în acest sezon a condus patru în Liga Campionilor şi trei în Liga Europa. Kuipers a arbitrat Supercupa Europei în 2011 şi finala Ligii Europa din 2013. Finala Ligii Europa care va avea loc pe 14 mai, la Torino, între Benfica Lisabona şi FC Sevilla, va fi condusă de arbitrul german Felix Brych, în varstă de 38 de ani. Felix Brych, arbitru FIFA din 2007, a condus 50 de partide în competiţiile europene, dintre care şase în acest sezon de Liga Campionilor.

Recurs în casaţie

Fraţii Ioan şi Victor Becali, George Copos, Cristi Borcea, Gică Popescu şi Mihai Stoica au depus, la Curtea de Apel Bucureşti, recursuri în casaţie, prin care cer să se constate dacă pedepsele din dosarul transferurilor de jucători au fost în conformitate cu legea. Potrivit prevederilor legale, rolul recursului în casaţie este de a cere înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) să stabilească dacă hotărarea atacată este în conformitate cu regulile de drept aplicabile. Fraţii Ioan şi Victor Becali, Mihai Stoica şi Cristi Borcea au mai încercat să anuleze decizia luată de CAB în dosarul transferurilor de jucători, depunand contestaţii în anulare. Singurul căruia i-a fost admisă, în principiu, contestaţia a fost Mihai Stoica, în cazul celorlalţi trei aceasta fiind respinsă ca inadmisibilă.

Alegere onorantă

Liviu Bala, directorul executiv al vicecampioanei la handbal feminin, HCM Baia Mare, a fost ales în Consiliul de Administraţie al nou-înfiinţatei asociaţii Women Forum Club Handball (WFCH), care apără interesele cluburilor de top din cupele europene. Alegerea s-a făcut la finalul săptămanii trecute, la Budapesta, cu ocazia Turneului Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin. Preşedinte al Women Forum Club Handball a fost desemnat Kelecsenyi Ernö (preşedintele caştigătoarei Ligii Campionilor, Györ ETO), iar vicepreşedinţii sunt Gordana Naceva (Vardar Skopje) şi Kay Sven Hahner (HC Leipzig).

Femeie-antrenor în Ligue 2

Portugheza Helena Costa a fost numită la conducerea tehnică a echipei profesioniste franceze Clermont Foot, devenind femeia care antrenează la cel mai înalt nivel în fotbalul european, a anunţat gruparea din Ligue 2, într-un comunicat. Costa, 36 de ani, are deja o bogată experienţă ca antrenoare în fotbalul feminin, ea pregătind echipa Odivelas şi selecţionatele din Qatar şi Iran. în fotbalul masculin, ea a antrenat la centrul de tineret al clubului Benfica, apoi echipa Cheleirense dintr-un eşalon inferior şi a fost căutător de talente (scouter) pentru Celtic Glasgow. La Clermont Foot 63, locul 14 în clasament, cu două etape înaintea finalului sezonului, ea îl va înlocui pe Regis Brouard, căruia îi expiră contractul. Costa va prelua echipa franceză la finalul actualei ediţii a campionatului. Înainte de numirea Helenei Costa, femeia care a antrenat o echipă masculină la cel mai înalt nivel era Carolina Morace. Ea a pregătit două etape echipa italiană Viterbese din liga a III-a, în 1999.

Barcelona, nu Spania!

Organizatorii Marelui Premiu de Formula 1 al Spaniei vor să schimbe numele competiţiei, considerand că "al Barcelonei" ar fi mai potrivit decat "al Spaniei", deoarece oraşul catalan are o rezonanţă mai mare în lume. "Gran Premio de España" este numele actual al competiţiei care se desfăşoară din 1991 pe circuitul de la Montmelo, în apropiere de Barcelona. Numele circuitului a fost Circuit de Catalunya pană anul trecut, cand a fost rebotezat Circuit de Barcelona-Catalunya. Organizatorii vor să meargă mai departe şi să schimbe denumirea primei etape europene a sezonului, în Gran Premio de Barcelona. "Evident, brandul Barecelona depăşeşte brandul Spania. Cand spunem că s-ar putea numi Marele Premiu al Barcelonei ne referim la faptul că noi vindem peste tot în lume şi brandul Barcelona ne ajută foarte mult", a declarat Salvador Servia, administratorul circuitului, pentru Radio Catalunya.

Schuster vrea la Frankfurt

Antrenorul echipei Malaga, Bernd Schuster, a declarat, miercuri, că ar vrea să antreneze formaţia Eintracht Frankfurt, după ce tehnicianul Armin Veh a anunţat că nu îşi va prelungi înţelegerea cu gruparea germană. "Da, sunt atras de Eintracht Frankfurt. Nu ştiu dacă sunt prima, a doua sau a treia opţiune pentru ei", a spus Schuster pentru Bild. Bernd Schuster, în varstă de 54 de ani, este sub contract cu Malaga pană în vara anului 2018, dar are o clauză prin care poate părăsi formaţia spaniolă. Pe lista conducătorilor clubului Eintracht Frankfurt se mai află italianul Roberto Di Matteo, în varstă de 43 de ani.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.