Sport

Pauză pentru romani la "Madrid Open"

Ziarul de Vrancea
6 mai 2014 463 vizualizări
Marius Copil, Simona Halep şi Irina Begu vor juca astăzi, în turul II * Maria Şarapova a trecut cu mari dificultăţi * ceremonie în memoria Elenei Baltacha

Maria Şarapova a trecut prin multe dificultăţi în meciul său de debut la turneul " Mutua Madrid Open", dar s-a calificat în faza următoare. Cea care era să producă o mare surpriză a fost tanăra jucătoare americană, Christina McHale, în varstă de 21 de ani, clasată pe poziţia 55 WTA. Şarapova a caştigat primul set cu 6-1, dar nu s-a concentrat suficient şi a fost învinsă în actul secund cu 4-6, iar în setul decisiv scorul a ajuns 4-2 pentru americancă. Din acel moment, însă, americanca a clacat, iar Şarapova a caştigat următoarele patru game-uri.
Ieri, la Madrid, a fost pauză pentru sportivii romani calificaţi în turul II, dar cel mai probabil ei vor evolua astăzi. După ce l-a învins, neaşteptat, pe spaniolul Marcel Granollers, Marius Copil are astăzi o misiune aproape imposibilă în faţa bulgarului Grigor Dimitrov (16 ATP), care l-a depăşit uşor pe spaniolul Pablo Carreño (6-2, 6-4). În turneul feminin, Irina Begu se confruntă cu germana Sabine Lisicki, iar Simona Halep o va întalni pe spaniola Lara Arruabarrena. În caz de victorii, cele două jucătoare romane vor fi adversare în turul III. De asemenea, în proba feminină de dublu, Monica Niculescu şi jucătoarea cehă Klara Koukalova, vor disputa partida din turul II cu valoaroasa pereche americană Raquel Jones / Abigail Spears.
Rezultate din turul I, masculin: Santiago Giraldo (Columbia) - Leyton Hewitt (Australia) 7-5, 4-6, 6-2; Ernests Gulbis (Letonia) - Jerzy Janowicz (Polonia) 7-6, 3-6, 6-2; Kevin Anderson (Africa de Sud) -Radek Stepanek (Cehia) 3-6, 6-3, 6-4; Igor Sijsling (Olanda) - Tommy Haas (Germania) 3-6, 6-1, 6-4; Nicolas Almagro (Spania) - Andrei Golubev (Kazahstan) 6-3, 6-7, 7-6; Juan Monaco (Argentina) - Jürgen Melzer (Austria) 6-4, 6-3; Aleksandr Dolgopolov (Ucraina) - Fabio Fognini (Italia) 7-5, 4-6, 6-3; Marin Cilic (Croaţia) - João Sousa (Portugalia) 6-1, 6-1.
Feminin: Carla Suarez (Spania) - Yvonne Meusbürger (Austria) 7-6, 6-4; Li Na (China) - Zheng Jie (China) 6-2, 6-3; Lucie Safarova (Cehia) - Magdalena Rybarikova (Slovacia) 6-1, 6-2; Sloane Stephens (SUA) - Petra Cetkovska (Cehia) 4-6, 6-2, 6-3.

"Ne vei lipsi, Bally!"

Simona Halep, Irina Begu, Horia Tecău şi alţi jucători profesinişti de tenis prezenţi la turneul de la Madrid au participat luni seară, pe arena centrală Manolo Santana, la comemorarea sportivei britanice Elena Baltacha, care a decedat din cauza cancerului.  În cadrul ceremoniei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostei jucătoare care a încetat din viaţă la varsta de 30 de ani. Printre cei prezenţi s-au aflat fraţii Andy şi Jamie Murray, Jürgen Melzer, Samantha Stosur, Caroline Wozniacki, Svetlana Kuzenţova, oficiali ATP şi WTA, antrenori. Pe tabela arenei a fost proiectat chipul fostei jucătoarea şi mesajul "Ne vei lipsi, Bally". Simona Halep a declarat că vestea decesului Elenei Baltacha a aflat-o la micul dejun şi apoi nu a mai putut să mănance. "Am aflat de dimineaţă, la micul dejun. Mi-a spus antrenorul şi nu am mai putut să mănanc. A fost un moment foarte greu pentru mine - mătuşa mea a murit recent, ea avea cancer la san şi la ficat, aşa că a fost un moment dureros pentru mine şi este în continuare. Dar trebuie să acceptăm totul şi să rămanem puternici", a spus a patra favorită a turneului oragnizat de Ion Ţiriac, pe blogul pe care îl are pe site-ul WTA cu ocazia acestei competiţii. Fosta jucătoare de tenis Elena Baltacha a încetat din viaţă, duminică, la varsta de 30 de ani, ea suferind de cancer la ficat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.