Sport

Progresul Focşani a pierdut primul meci în play-off

Dan Chiriac
6 mai 2014 540 vizualizări
Progresul Focşani - Autobergamo Fiat Deva 1-6 (0-1), în liga întai de futsal u “superioritatea oaspeţilor nu poate fi contestată, dar am făcut prea multe cadouri”, consideră antrenorul focşănenilor

Echipa de futsal Progresul Focşani a pierdut primul meci din play-off-ul ligii întai. Focşănenii au reuşit o evoluţie bună în faţa uneia dintre candidatele la titlul naţional doar în prima repriză. Gazdele au încercat să ofere o replică cat mai bună, unei formaţii care era considerată marea favorită a meciului. De altfel, din cei 500 de spectatori prezenţi în Sala Polivalentă, prea puţini credeau înaintea jocului că se poate întampla o minune. Majoritatea fanilor îşi puneau doar problema scorului şi a diferenţei cu care oaspeţii vor învinge. Progresul a reuşit însă o primă repriză bună, în care a ţinut piept unui adversar foarte puternic. Liderul clasamentului în sezonul regulat, Autobergamo Deva, a marcat o singură dată în poarta lui Borş. Reuşita a venit în minutul 6, după un “cadou” oferit de jucătorii focşăneni. Progresul a ratat de două ori şansa egalării, iar la pauză s-a intrat cu o diferenţă minimă. Rezultatul “mulţumitor” de la pauză a fost stricat în doar cateva secunde după pauză. Gazdele au intrat mai greu în joc, iar după două minute din actul secund scorul devenise 3-0. Golurile devenilor au fost marcate de Lupu şi Mancingo.  Focşănenii au avut o revenire în joc, iar Bălosu a redus din diferenţă în minutul 24. Iluziile gazdelor au ţinut însă doar cateva secunde, pană cand Robert Matei a dus scorul la 4-1. Popescu şi Ţiglar au stabilit scorul final, 1-6, la capătul a două acţiuni lucrate de echipa oaspete. Printre cei remarcaţi s-a aflat şi Bogdan Stratulat. Evoluţia acestuia a fost apreciată şi de observatorul jocului, Valeriu Ioniţă, cel care se ocupă de departamentul futsal în cadrul Federaţiei Romane de Fotbal. De altfel, Stratulat a fost convocat luna trecută la o acţiune a lotului sub 21 de ani a Romaniei.

"Le-am oferit devenilor prea multe cadouri în acest joc”

Au evoluat formaţiile: Progresul: Borş – Ungureanu, Popa, Stanciu, Laurenţiu Bălosu, Stratulat, Ion, Ilaş, Ciornei, Sergiu Sava, Marius Crăciun, George Duca, Dima, Moisă. Autobergamo: Iancu – Lupu, Robert Matei, Cristian Matei, Moţ, Ţiglar, Macingo, Popescu, Drăgoiu.
De remarcat este că echipa din Deva a făcut deplasarea la Focşani cu două maşini. Una dintre ele, a plecat apoi la Călăraşi, unde patru jucători ai hunedorenilor urmau să se alăture lotului naţional al Romaniei. Iancu, Lupu, Robert Matei şi Cristian Matei vor juca pentru echipa naţională în două partide de verificare. Formaţia hunedoreană şi-a propus în acest an să ajungă pe primele locuri în clasament, gandindu-se chiar şi la titlul naţional. Meciul a fost condus de Gabriel Stroe – Bucureşti şi Marius Năstase – Piatra Neamţ. Rezervă a fost Georgian Ionescu – Buzău, iar observator Valeriu Ioniţă - Bucureşti. Următoarele două partide se vor juca la Deva. Echipa care obţine prima două victorii se califică în semifinalele ligii întai. Duminică, de la orele 15.00, la Deva, cele două echipe se întalnesc din nou. Dacă vor învinge gazdele, atunci acestea se vor califica în semifinale. Pentru Progresul este important că şi-a îndeplinit obiectivul şi va evolua şi în sezonul viitor în liga întai. “Puteam face un meci mai bun. Nu este de ajuns să evoluăm bine o repriză şi apoi, cand începe repriza a doua, să luăm două goluri imediat. Superioritatea Devei nu poate fi constestată, dar din păcate le-am oferit prea multe cadouri în acest joc”, ne-a spus antrenorul Petrache Gurguiatu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.