Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Guriţă de oxigen pentru Contra

Ziarul de Vrancea
4 mai 2014 611 vizualizări
Echipa Getafe, antrenată de Cosmin Contra, a terminat la egalitate, sambătă, în deplasare, scor 2-2 (1-1), cu formaţia FC Barcelona, într-un meci din etapa a XXXVI-a a campionatului spaniol, informează Marca.

Atacantul Ciprian Marica (Getafe) a fost suspendat pentru această partidă. Golurile gazdelor au fost marcate de Messi ('23) şi Alexis Sanchez ('67), în timp ce pentru oaspeţi a înscris Lafita, în minutele 37 şi 90^2. În urma acestui rezultat, echipa Getafe îşi consolidează poziţia de deasupra liniei retrogradării.

Super-Gay, suspendat pentru dopaj

Agenţia Americană Antidoping (USADA) a anunţat pe site-ul oficial, că sprinterul Tyson Gay, depistat pozitiv în iunie 2013, a fost suspendat un an.  "USADA a anunţat astăzi că Tyson Gay a fost depistat pozitiv cu o substanţă interzisă şi a acceptat anularea rezultatelor de după 15 iulie 2012 şi o suspendare de un an pentru încălcarea regulamentului antidoping", se arată pe site-ul forului american. Tyson Gay a returnat deja medalia de argint caştigată cu ştafeta SUA de 4x100 metri la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012. Potrivit bbc.co.uk, suspendarea lui Gay este valabilă din 23 iunie 2013, data la care sportivul a fost depistat pozitiv. Tyson Gay s-a clasat, la Jocurile Olimpice de Londra pe locul IV în cursa de 100 m şi a fost al doilea la ştafeta de 4X100, alături de Justin Gatlin, Ryan Bailey şi Trell Kimmons.

Mayweather şi-a păstrat centura

Pugilistul american Floyd Mayweather l-a învins, sambătă, la puncte, pe argentinianul Marcos Maidana, într-o gală care a avut loc la Las Vegas şi şi-a păstrat centura WBC la categoria semimijlocie. Doi judecători au văzut o victorie a lui Mayweather, 117-111, 116-112, în timp ce al treilea a considerat egalitate, 114-114. După această victorie, a 46-a din carieră, Mayweather şi-a adăugat în palmares şi centura WBA, pusă în joc sambătă de adversarul său. Argentinianul de 30 de ani, mai mobil şi mai rapid, a dominat debutul întalnirii, dar americanul, mai bine pregătit fizic, a revenit şi a preluat conducerea luptei. Maidana a rămas însă periculos şi a dominat ultima repriză. La anunţarea deciziei, Mayweather, 37 de ani, supranumit "Money" cu referire la bursa de 30 de milioane de dolari pe care o va primi după această luptă, a fost huiduit de o parte a publicului din sala MGM Grand, care l-a considerat învingător pe Maidana.  Supranumit "El Chino (n.r. - chinezul)", Maidana a înregistrat a patra înfrangere în 35 de meciuri.

Succesorul lui Hoeness

Karl Hopfner a fost votat în funcţia de preşedinte al clubului Bayern München, la Adunarea Generală Extraordinară a grupării, el succedandu-i lui Uli Hoeness, care a demisionat după ce a fost condamnat pentru fraudă fiscală. Hopfner, în varstă de 61 de ani, de peste 30 de ani oficial în cadrul clubului Bayern, a primit 99,6 la sută din voturi (1.593). "Dragă Uli, ai o familie extraordinară, dar şi o familie la acest club. Îţi dorim să ai toată forţa necesată pentru vremurile dificile ce vor veni. Vei putea decide cu calm ce vrei să faci apoi", a spus Karl Kopfner înaintea votării. Uli Hoeness, 62 de ani, a lăsat să se înţeleagă că va reveni la Bayern după ce îşi va ispăşi pedeapsa de trei ani şi jumătate de închisoare. El încă nu a fost plasat în detenţie. "Am făcut o greşeală mare şi mi-o asum. Iar atunci cand voi ieşi din închisoare nu mă voi retrage", a spus Hoeness.

A murit vechiul as al ciclismului romanesc

Fostul rutier Marin Niculescu, caştigător al Turului Romaniei în 1951, şi deţinător al recordului de victorii de etapă în "Micaa Buclă", a încetat din viaţă, la varsta de 91 de ani, a anunţat Federaţia Romană de Ciclism. "Un sprinter de mare valoare, cu succese în cea mai prestigioasă competiţie de amatori a vremurilor sale, Cursa Păcii, Marin Niculescu a fost totodată ulterior şi un antrenor de renume. Acesta a încetat din viaţă vineri, la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, la varsta de 91 de ani", se arată în comunicat FR Ciclism. Înmormantarea va avea loc, maine, la Cimitirul Cărămidarii Vechi.

Finală cu incidente la Roma

Echipa Napoli s-a impus, sambătă seară, la Roma, în finala Cupei Italiei, după ce a învins, cu scorul de 3-1 (2-1), formaţia Fiorentina, într-un meci început cu trei sferturi de oră întarziere, din cauza incidentelor provocate de suporterii napoletani. Napoli a caştigat prin golurile marcate de Lorenzo Insigne ('11, '16) şi Dries Mertens( '90^3). Fiorentina a înscris prin Juan Manuel Vargas ('27). În minutul 79, Inler (Napoli) a fost eliminat, după ce a primit al doilea cartonaş galben. Acesta a fost cel de-al cincilea succes al echipei napoletane în finala Cupei Italiei. Înaintea partidei, sambătă după-amiază, trei suporteri ai formaţiei Napoli au fost atacaţi de un grup de fani ai echipei AS Roma. Una dintre persoane, un bărbat de 30 de ani, a fost împuşcat în piept şi a fost internat în stare gravă. Alte două persoane au fost rănite uşor şi au avut nevoie de spitalizare. De asemenea, un ofiţer de poliţie îmbrăcat civil a fost rănit la braţ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.