Sport

Ne merge bine în Portugalia

Ziarul de Vrancea
1 mai 2014 498 vizualizări
Irina Begu s-a calificat în semifinale, iar Victor Hănescu în sferturi, la turneele de tenis de la Oeiras

Jucătoarea romană de tenis, Irina Begu, are un parcurs foarte bun în turneul "Portugal Open", mutat din acest an de la Estoril la Oeiras, dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Jucătoarea care la începutul anului se canonea cu sud-americance mediocre în turneele de prin Brazilia şi Columbia, a acces în semifinale. Ultima victorie nu este chiar atat de spectaculoasă ca acelea din partidele cu Kurumi Nara şi (mai ales) Kaia Kanepi, fiindcă elveţianca de origine maghiară Timea Bacsinszky (165 WTA) nu mai este chiar aşa de speriat cum era acum caţiva ani. După accidentările care au eliminat-o din Top 100 şi o perioadă obscură ca rezultate, Irina şi-a căpătat încrederea şi pofta de tenis şi, mai ales, a demonstrat la Oeiras că ştie să treacă de momentele decisive şi se poate crede că noul său antrenor, Adrian Cruciat, are merite importante. Două ore şi cinci minute i-au trebuit Irinei să treacă de elveţiancă. Fără probleme a fost primul set, caştigat de jucătoarea romană cu 6-3, după ce a condus cu 5-1. În partea a doua, şi-a pierdut serviciul la 2-2, dar a recuperat şi a caştigat şi tie-breakul cu 7-6. Ea a reuşit astfel în semifinale şi cu cele 110 puncte acumulate va reveni, de luni, în prima sută a clasamentului WTA. În semifinale, însă, Irina Begu va trebui să joace mult mai bine, fiindcă va da piept cu prima favorită a turneului, Carla Suarez, care a învins-o pe slovena Polona Hercog. Pe cealaltă parte a tabloului, s-au înregistrat surprize: renăscuta rusoaică Svetlana Kuzneţova (care a învins-o pe Simona Halep, recent, la Stuttgart) a învins-o pe favorita numărul 2, canadianca Eugénie Bouchard, cu 6-4, 6-1 şi va juca în semifinale cu o altă rusoaică, Elena Vesnina, care a trecut de italianca Roberta Vinci, scor 7-6, 4-6, 7-5.
Tot de la Oeiras, ne vine o veste bună şi din turneul masculin: Victor Hănescu s-a calificat în sferturile de finală, după victoria obţinută cu 6-3, 4-6, 6-3 în faţa spaniolului Pablo Carreño (60 ATP), un tenisman bine cotat pe zgură. Sorţii par buni şi pentru Hănescu, care a scăpat în sferturi de un alt spaniol, Guillermo Garcia (39), învins surprinzător cu 4-6, 6-3, 2-6 de portughezul Gastão Elias (179 WTA), intrat în turneu pe bază de wild-card. În sferturi a ajuns şi Adrian Ungur, la challengerul de la Tunis. Ungur l-a învins cu 6-2, 6-3 pe francezul Marc Gicquel şi va lupta pentru un loc în semifinale cu croatul Mate Delic, care a beneficiat de abandonul lui Facundo Argüello (Argentina), la scorul de 6-3, 2-0.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.