Sport

Madrid contra Madrid

Ziarul de Vrancea
1 mai 2014 453 vizualizări
Pentru prima oară în istorie, finala Ligii Campionilor se dispută între două concitadine: Real şi Atletico

Echipa lui Diego Simeone a umilit Chelsea pe "Stamford Bridge" cum a făcut Real cu Bayern cu o zi în urmă
Chelsea - Atletico 1-3 (1-1), în tur 0-0.Torres ('36) / Adrian ('44), Diego Costa ('61), Arda ('72). Dacă partida de pe "Stamford Bridge" s-ar fi desfăşurat pe acelaşi calapod ca meciul oglindă de la Madrid, pronosticul cel mai optimist ar fi fost ca o echipă să dea un gol şi să-şi apere supraaglomerat avantajul. Cel pesimist era 0-0, prelungiri şi loterie. Meciul de la Londra a arătat, însă, un pic mai bine pentru fotbal. Ce-i drept şi Mourinho, şi Simeone, s-au blindat bine în apărare, dar s-a căutat cu mai multă îndarjire golul. Începutul a fost al spaniolilor: în min. 5, Koke a trimis un şut din lateral, mingea a ricoşat din transversală spre colţul părăsit de Cech, dar stalpul l-a salvat pe portarul ceh. Însă Chelsea a început să-şi arate "colţii" şi să amintească puţintel de furia ofensivă din meciul cu PSG. Willian a avut o şansă bună din lovitură liberă ('15), iar în min.22, David Luiz a încercat o foarfecă elevată, de puţin pe langă poarta lui Courtois. Lovitura pentru Atletico a venit de la fiul său risipitor, "El Niño" Fernando Torres. Willian s-a blocat la colţul terenului, dar a reuşit să prelungească pentru Hazard, belgianul a centrat pentru Torres şi Chelsea a deschis scorul. Scenariul aşa-zis optimist părea să se îndrepte spre împlinire, fiindcă acţiunile madrilenilor rar acopereau un careu blindat cu 7-8 albaştri londonezi. Dar tocmai într-o asemenea fază, Juanfran a trimis mingea în careu, iar fundaşii centrali de la Chelsea s-au uitat ca la dentist cum Adrian Lopez aduce egalarea. La pauză, 1-1 pentru... Atletico de Madrid!
Deznodămantul era imposibil de anticipat, dar lucrurile s-au lămurit neaşteptat de repede: Atletico a simţit slăbiciunile din apărarea gazdelor şi a pornit voioasă spre spart baricade. Turcul Turan Arda a tras neinspirat în portar, fază urmată de momentul psihologic al meciului: la o lovitură liberă executată de Willian, John Terry a reluat spre poartă dar portarul Courtois şi-a înnebunit echipa de care aparţine cu un plonjon senzaţional. Şi dacă n-a fost 2-2, în minutul 60, Etoo'o l-a faultat pe marginea interioară a careului pe Diego Costa, iar brazilianul a ţintit lovitura de pedeapsă sub bară. Acelaşi portar belgian, împrumutat de Chelsea la Atletico, a mai scos o minge ricoşată din bară după şutul lui David Luiz, iar sentinţa a semnat-o Turan Arda: centrare Juanfran, turcul a reluat cu capul în bară, mingea a ricoşat tot la Arda, care a înscris ca la teatru, în poarta părăsită de Cech. Atletico a mai oferit cateva momente de umilinţă adversarei sale şi apoi s-a liniştit, aşteptand finalul. 

   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.