Sport

Umiliţi şi obidiţi

Ziarul de Vrancea
30 apr 2014 508 vizualizări
Bayern München - Real Madrid 0-4 (0-3) în prima semifinală a Ligii Campionilor

Au marcat: Sergio Ramos ('16, '20), Cr. Ronaldo ('33, '84) - în tur, 0-1. Formula pregătită de Pep Guardiola pentru a anihila avantajul minim al Realului, prefigura un asalt continuu al echipei germane la poarta lui Iker Casillas. Un 4-1-4-1 cu Ribéry, Kroos, Müller, Robben în linia mediană şi Mandzukic avansat n-a fost în stare să periciliteze poarta Realului, pentru că jucătorii defensivi ai Realului au fost agresivi la presing şi faşneţi la intercepţii. Nici Real n-a avut vreun şut la poartă în această perioadă, dar Boateng a deturnat o centrare extrem de periculoasă a fundaşului Carvajal, iar o neatenţie a portarului Neuer în afara careului putea fi şi mai letală, însă şutut lobat al lui Bale nu a nimerit spaţiul porţii. Amarnic meci se mai anunţa, dar în numai patru minute, Bayern a fost făcută KO, nu prin şarje de contraatac sau prin bijuterii marca Ronaldo, ci prin faze fixe banale. Iar călăul a fost în două randuri fundaşul Sergio Ramos, cu capul de două ori, din cornerul lui Modric şi lovitura liberă a lui Di Maria. Din acest moment, nu mai era loc şi timp şi rost de tiki-taka sau atacuri . Bayern avea nevoie de patru goluri şi bombarda careul lui Casillas. Stăpana meciului a fost Real, nu atat prin baricadele montate în faţa portarului, ci mai mult cu ajutorul germanilor, dispăruţi in zona de mijloc. Ancelotti nu avea nimic de făcut decat să se apere şi să caute prilej să muşte. Presiunea rămanea pe capul lui "Pep" şi se anunţa colosală pe măsura scurgerii timpului. Dar n-a durat mult: un contraatac fulger iniţiat de Benzema, sprintul lui Bale, pas lateral spre Cristiano şi... 0-3, în minutul 33.  Din acel moment, marea bătălie prevăzută s-ar fi putut transforma un amical de lux, însă decepţia bavarezilor era prea mare pentru a contribui la spectacol, iar pofta madrilenilor de "masacru" s-a stins pe parcurs. Nu însă înainte ca Ronaldo să umilează încă odată apărarea bavareză, dintr-o lovitură liberă executată printr-un zid năucit.
Ce finală vom avea la Lisabona: Real - Atletico sau Real - Chelsea? Răspunsul îl vom afla în această seară, în meciul de pe "Stamford Bridge"!




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.