Reţeta zilei
Ingrediente
PENTRU PUI
1½ lingură zeamă de lămâie, plus extra pentru stors
1 lingură ulei de măsline
2 linguriţe frunze de cimbru proaspăt, plus câteva fire de cimbru
1 căţel de usturoi, presat cu podul palmei
4 piepţi de pui, fără piele
PENTRU CRUTOANE
100g de pâine cu cereale
2 linguri ulei de măsline
PENTRU SALATĂ ŞI DRESSING
1 căţel de usturoi, tăiat mărunt
1 linguriţă muştar de Dijon
½ linguriţă de sos Worcestershire
1 lingură suc de lămâie, plus extra pentru stors
1 vârf de cuţit fulgi de chilli
4 fileuri de anşoa, tăiate mărunt
3 linguri de maioneză
4 linguri de iaurt
1 căpăţână de salată romană (sau salată iceberg), cu frunzele separate, spălate şi uscate
100g de rucola
25g de parmezan, ras în fâşii cu un econom
Mod de preparare
• 1. Se amestecă puiul şi celelalte ingrediente, se asezonează cu piper şi se lasă la marinat până la 2 ore.
• 2. Se încinge cuptorul la 200 grade C/gaz 6. Se taie pâinea în cuburi, care se pun pe o tavă. Se stropesc cu ulei de măsline şi se dau la cuptor timp de 10 minute, până devin rumene.
• 3. Pentru dressing, se pun într-un robot toate ingredientele (în afară de salată şi de parmezan) şi se mixează. Dacă sosul a ieşit prea gros, se subţiază cu două linguriţe de apă rece.
• 4. Se încinge o tigaie-grătar. Se prăjesc piepţii de pui timp de 15-16 minute (întorcându-i o dată sau de două ori, ca să se facă bine). După ce sunt gata, se lasă să se odihnească timp de 5 minute, înainte de a-i tăia.
• 5. Se rup frunzele de salată într-un bol şi se amestecă apoi cu rucola. Se adaugă jumătate din dressing şi se amestecă. Se adaugă crutoanele, puiul şi parmezanul, apoi se stropeşte totul cu restul de dressing şi se stoarce deasupra lămâie.
Sursa: www.goodfood.ro