Sport

Reţeta zilei

Ziarul de Vrancea
29 apr 2014 681 vizualizări
Salată Caesar de pui



Ingrediente
PENTRU PUI
1½ lingură zeamă de lămâie, plus extra pentru stors
1 lingură ulei de măsline
2 linguriţe frunze de cimbru proaspăt, plus câteva fire de cimbru
1 căţel de usturoi, presat cu podul palmei
4 piepţi de pui, fără piele

PENTRU CRUTOANE
100g de pâine cu cereale
2 linguri ulei de măsline

PENTRU SALATĂ ŞI DRESSING
1 căţel de usturoi, tăiat mărunt
1 linguriţă muştar de Dijon
½ linguriţă de sos Worcestershire
1 lingură suc de lămâie, plus extra pentru stors
1 vârf de cuţit fulgi de chilli
4 fileuri de anşoa, tăiate mărunt
3 linguri de maioneză
4 linguri de iaurt
1 căpăţână de salată romană (sau salată iceberg), cu frunzele separate, spălate şi uscate
100g de rucola
25g de parmezan, ras în fâşii cu un econom
Mod de preparare
•    1. Se amestecă puiul şi celelalte ingrediente, se asezonează cu piper şi se lasă la marinat până la 2 ore.
•    2. Se încinge cuptorul la 200 grade C/gaz 6. Se taie pâinea în cuburi, care se pun pe o tavă. Se stropesc cu ulei de măsline şi se dau la cuptor timp de 10 minute, până devin rumene.
•    3. Pentru dressing, se pun într-un robot toate ingredientele (în afară de salată şi de parmezan) şi se mixează. Dacă sosul a ieşit prea gros, se subţiază cu două linguriţe de apă rece.
•    4. Se încinge o tigaie-grătar. Se prăjesc piepţii de pui timp de 15-16 minute (întorcându-i o dată sau de două ori, ca să se facă bine). După ce sunt gata, se lasă să se odihnească timp de 5 minute, înainte de a-i tăia.
•    5. Se rup frunzele de salată într-un bol şi se amestecă apoi cu rucola. Se adaugă jumătate din dressing şi se amestecă. Se adaugă crutoanele, puiul şi parmezanul, apoi se stropeşte totul cu restul de dressing şi se stoarce deasupra lămâie.


Sursa: www.goodfood.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.