Sport

UEFA nu glumeşte cu fair-play-ul financiar

Ziarul de Vrancea
29 apr 2014 481 vizualizări
PSG şi Manchester City sunt ameninţate cu sancţiuni

Paris Saint-Germain şi Manchester City se numără printre cluburile care au încălcat regulamentul de fair-play financiar şi care riscă sancţiuni din partea UEFA, ce le-ar putea afecta participarea în cupele europene. BBC precizează că mai puţin de 20 de grupări s-ar afla în această situaţie. Sancţiunile UEFA ar putea merge de la un avertisment pană la amendă şi chiar interzicerea unor jucători de a evolua în cupele europene. Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat că nu sunt de aşteptat sancţiuni de genul excluderii echipelor din cupele europene, însă pot fi alte pedepse aspre. Forul de la Nyon a pus în premieră în aplicare acest regulament pentru sezoanele 2011/2012 şi 2012/2013. Astfel, bilanţul contabil al grupărilor în cei doi ani nu trebuie să înregisteze pierderi totale mai mari de 45 de milioane de euro, iar acestea să fie acoperite de propietarii cluburilor. Dacă acţionarii nu pot acoperi pierderile, ele nu trebuie să depăşească 5 milioane de euro/sezon. Manchester City a acumulat pierderi totale de circa 181 de milioane de euro. PSG este clubul cel mai vizat, după ce pierderile acestuia au fost şterse cu un uriaş contract de sponsorizare încheiat cu Qatar Tourist Authority, înţelegere de aproximativ 200 de milioane de euro, potrivit Le Parisien, ce ar fi fost antedatată. Michel Platini a declarat că nu este sigur că această metodă "inventivă" respectă regulamentul. BBC scrie şi  că Juventus este în culpă, după ce a acumulat pierderi de aproape 65 de milioane de euro.
Secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, a declarat că regulamentul de fair-play financiar a produs efecte pozitive, grupările achitand salariile şi taxele cu o regularitate mai mare. Totodată, pierderile cluburilor au scăzut cu 35 de procente, la 1,1 miliarde de euro în 2012, faţă de 1,7 miliarde în anul precedent, potrivit statisticilor federaţiei europene. "Scopul nostru este mai degrabă să aducem cluburile pe calea cea dreaptă decat să le pedepsim", a spus Infantino.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.