Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Apără Cech astăzi?

Ziarul de Vrancea
29 apr 2014 508 vizualizări
Patru jucători ai echipei Chelsea Londra, Petr Cech, John Terry, Eden Hazard şi Samuel Eto'o, anunţaţi ca indisponibili sau incerţi pentru returul semifinalei Ligii Campionilor cu Atletico Madrid, au revenit, ieri, la antrenamentul deschis presei.

Cech şi Terry s-au accidentat în partida de la Madrid, portarul la umăr, în minutul 18, în timp ce fundaşul englez la gleznă, în minutul 73. Imediat după meci, antrenorul José Mourinho anunţa că Cech va fi indisponibil pană la sfarşitul sezonului, în timp ce Terry va reveni pe teren pană la finalul lunii mai, cand este programat şi ultimul act al competiţiei continentale. Accidentat la coapsă, mijlocaşul belgian Eden Hazard nu a mai jucat de la manşa retur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, cu PSG, disputată la 8 aprilie.Atacantul camerunez Samuel Eto'o s-a recuperat după o durere la genunchi, ultimul meci în care a jucat avand loc la 19 aprilie. Partida Chelsea Londra - Atletico Madrid (în tur, 0-0), contand pentru manşa retur a semifinalei Ligii Campionilor se va disputa, miercuri, de la ora 21.45, pe Stamford Bridge şi va fi transmisă pe DigiSport şi DolceSport

Două înfrangeri cu asiaticele

Naţionala feminină de tenis de masă a Romaniei,  a suferit, ieri, două înfrangeri în grupa A din prima Divizie a Campionatului Mondial pe echipe de la Tokyo, în faţa unor puternice echipe asiatice: 1-3 cu Coreea de Nord şi 0-3 cu China. În meciul cu coreencele, singura victorie a fost obţinută de Elizabeta Samara, 3-2 cu Kim Jong, celelalte rezultate fiind: Ri Myong Sun - Bernadette Szöcs 3-0; Ri Mi Gyong - Camelia Poştoacă 3-0; Ri Myonf Sun - Elizabeta Samara 3-0. Apoi, China a învins echipa Romaniei cu 3-0 (Li Xiaoxia - Bernadette Szöcs 3-0, Chen Meng - Elizabeta Samara 3-0; Liu Shiwen - Camelia Poştoacă 3-1. În primul meci din grupă, Romania a învins Slovacia cu 3-0.  Următoarele meciuri ale naţionalei feminine la Campionatul Mondial pe echipe sunt cu Austria (astăzi) şi Polonia (joi). Echipa masculină, aflată în grupa C a primei divizii a suferit a doua înfrangere: 0-3 cu Japonia, după 0-3 cu Franţa. Astăzi, Ovidiu Ionescu, Alexandru Cazacu şi Hunor Szöcs vor întîlni Ungaria şi Grecia, iar maine, Portugalia.

Belodedici rămane în FRF

Directorul departamentului de copii şi juniori din FRF, Miodrag Belodedici, afirmă că s-a săturat să facă parte din comisiile UEFA, din cauza faptului că era obligat să călătorească prea des şi că nu mai avea timp, informează site-ul oficial al federaţiei. Miodrag Belodedici a precizat că nu a fost deranjat în niciun fel de de schimbarea sa din Comisia de Dezvoltare şi Asistenţă Tehnică a UEFA. " Dacă domnul preşedinte Burleanu mizează pe altcineva la comisia UEFA, foarte bine. Am vorbit şi ieri cu dumnealui şi i-am confirmat că îmi doresc să continui la federaţie, aşa cum îşi doreşte şi dumnealui. Nu s-a pus niciodată problema să plec. Am primit şi asigurări că va conta pe mine. Răman şi voi lucra la nivelul reprezentativelor de copii şi juniori, dar şi în programul Grassroots. Mai mult, voi colabora şi cu Aurel Ţicleanu pe partea de scouting", a precizat Miodrag Belodedici. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a precizat că îl va susţine pe Belodedici  în Comisia pentru fotbal a UEFA dacă Mircea Sandu va renunţa la funcţia de membru al acesteia în 2015.

Licenţă fără nocturnă

Preşedintele clubului FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, a declarat, ieri, că gruparea botoşăneană a fost anunţată de Federaţia Romană de Fotbal că a primit licenţa pentru sezonul următor al Ligii I. "Cu eforturi mari am reuşit să-l îndeplinim. Pentru noi mai rămane acum problema stadionului. Trebuie să vedem cum rezolvăm cat mai repede nocturna şi sistemul de încălzire a gazonului", a spus Şfaiţer. Oficialul formaţiei botoşănene a mai precizat că va face un memoriu legat de obligativitatea de a avea 2.000 de locuri acoperite pe stadion: "Pe langă multe altele, suntem obligaţi să avem şi 2.000 de locuri acoperite pe stadion. Din cate ştiu eu, mai sunt echipe care nu îndeplinesc acest criteriu. Vom face un memoriu cu toţii, să cerem o derogare în acest sens".

Ciorbă reîncălzită cu Magiun

Tehnicianul Marin Barbu îl va înlocui pe Marian Bondrea în funcţia de antrenor principal al echipei Ceahlăul Piatra Neamţ, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, directorul sportiv al grupării moldovene, Ioan Mironaş. "Am încetat pe cale amiabilă contractul cu domnul Bondrea. în locul său va fi instalat Marin Barbu, acesta nu a semnat încă, dar avem acordul dansului. în această seară ajunge în ţară din Germania, semnăm contractul, iar maiine dimineaţă va conduce primul antrenament", a afirmat Mironaş. În varstă de 55 de ani, Marin Barbu (poreclit "Magiun") a mai antrenat de trei ori formaţia Ceahlăul Piatra Neamţ în sezoanele 2001-2002, 2005-2006 şi 2010-2011. Ceahlăul Piatra Neamţ ocupă în prezent locul 13 în clasamentul Ligii I, la doar două puncte de Oţelul Galaţi, ultima echipă aflată pe poziţie retrogradabilă.

Războiul lui Marius Constantin cu fanii Stelei

Fotbalistul echipei FC Braşov, Marius Constantin, a fost eliminat, luni seară, la meciul cu Steaua ('84), deoarece a făcut gesturi obscene către suporterii formaţiei gazdă. Jocul era oprit, fotbalistul stelist Adi Popa fiind accidentat, în momentul în care fanii Stelei de la Tribuna 1 au început să îl înjure pe Constantin. Fotbalistul a arătat semne obscene suporterilor. Arbitrul George Găman a observat şi i-a acordat cartoaşul roşu lui Marius Constantin. În timp ce acesta se îndrepta spre tunelul ce duce la vestiare, fanii Stelei de la tribuna a II-a au început să arunce spre el cu diverse obiecte, între care şi o brichetă, un băţ de steag şi o piatră. Constantin a refuzat iniţial să iasă şi s-a întors pe teren, arbitrul Găman fiind nevoit să cheme doi stewarzi pentru a-l escorta pe jucător. Găman a ridicat obiectele aruncate de fanii stelişti pe teren şi le-a înmanat observatorului Romulus Chihaia. Marius Constantin a fost înjurat de fanii Stelei şi pe parcursul primei reprize şi la începutul celei de-a doua.

Doi mohicani, Reghe şi Cristi

Doi antrenori, Laurenţiu Reghecampf (Steaua) şi Cristian Dulca (Gaz Metan Mediaş), au rezistat în funcţii de la începutul sezonului pană în etapa a XXIX-a, celelalte 16 echipe schimbandu-şi tehnicienii, ceea ce reprezintă un record în istoria Ligii I, informează, marţi, site-ul oficial al FRF. În aceeaşi etapă a avut loc şi debutul antrenorului Costinel Botez la FC Vaslui ca antrenor în Liga I. Arbitrul Alexandru Tudor a condus pentru a 300-a oară un meci în Liga I, fiind primul arbitru care atinge acest număr de partide. Din aprilie 2013, cand l-a depăşit pe Sorin Corpodean, Tudor devenise recordmanul numărului de partide conduse în Liga I.

Ofertă fabuloasă pentru Suarez

Clubul Real Madrid pregăteşte o ofertă de 70 de milioane de lire sterline (circa 85 de milioane de euro) pentru transferul atacantului uruguayan al echipei FC Liverpool, Lus Suarez, informează contidianul englez The Sun. Cu această sumă, Real ar urma să achite clauza de reziliere a fotbalistului. Potrivit sursei citate, preşedintele madrilen, Florentino Perez, doreşte să finalizeze această tranzacţie pană la începerea Cupei Mondiale din Brazilia. Luis Suarez a fost desemnat jucătorul anului în Anglia şi conduce alături de Cristiano Ronaldo (Real Madrid) clasamentul golgeterilor din Europa, "Gheata de Aur".

Januzaj va fi convocat la lotul lărgit

Atacantul echipei Manchester United, Adnan Januzaj, care a anunţat recent că va juca pentru echipa naţională a Belgiei, va face parte din lotul lărgit pentru turneul final al Cupei Mondiale din Brazilia, a anunţat,  ieri, selecţionerul Marc Wilmots. "Januzaj va face parte dintre cei 26 sau 27 de jucători pe care îi voi convoca în lotul lărgit. El va trebui să-şi caştige locul în lotul de 23 de jucători, la fel ca şi ceilalţi fotbalişti. Januzaj este un jucător versatil. La echipa de juniori a lui Manchester United a jucat şi varf împins, iar în absenţa lui Christian Benteke poate fi o soluţie", a declarat Wilmots. Adnan Januzaj, în varstă de 19 ani, putea evolua pentru mai multe naţionale: Albania, Turcia, Serbia, Kosovo sau Anglia, dar săptămana trecută a anunţat că va juca pentru reprezentativa belgiană. Jucătorul echipei Manchester United, la care evoluează din 2011 de la 16 ani, s-a născut la Bruxelles. El şi-a început cariera la FC Brussels, iar apoi a evoluat la Anderlecht.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.