Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Bellu şi-a depus candidatura la COSR

Ziarul de Vrancea
28 apr 2014 408 vizualizări
Antrenorul lotului naţional de gimnastică, Octavian Bellu, a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că îşi va depune candidatura la preşedinţia Comitetului Sportiv şi Olimpic Roman, fiind a doua persoană care se încrise în lupta pentru conducerea forului olimpic după şeful FR de Rugby, Alin Petrache.

"Confirm faptul că îmi voi depunde candidatura la preşedinţia COSR, dar deocamdată nu am făcut-o oficial. Voi depune dosarul pană la 29 aprilie", a spus Bellu. El nu a dorit să facă alte declaraţii, precizand că îşi va motiva decizia după înregistrarea dosarului de candidatură. Octavian Bellu a mai intenţionat să îşi depună candidatura la cea mai înaltă funcţie în cadrul COSR la algerile din 2008, dar a renunţat în cele din urmă deoarece a considerat că forul olimpic are nevoie de continuitate pentru a reuşi finalizarea proiectelor începute de Octavian Morariu în mandatul precedent.

Se ştiu adversarele constănţenilor

Echipele de handbal masculin Montpellier (Franţa) şi Pick Szeged (Ungaria) s-au calificat, duminică la Turneul Final Four al Cupei EHF, alăturandu-se campioanei Romaniei, HCM Constanţa, şi formaţiei organizatoare, Fuchse Berlin. Montpellier a învins, duminică, pe teren propriu, formaţia Nantes, cu scorul de 33-24, după ce în tur învinsese cu 26-25 (scor general 59-49), în timp ce Pick Szeged s-a impus, tot pe teren propriu, în faţa celor de la Sporting Lisabona, cu 28-22 (27-29 în tur, scor general 55-51).  Astfel, cele două echipe se alătură campioanei Romaniei, HCM Constanţa, şi clubului organizator al Turneului Final Four, Fuchse Berlin.  HCM Constanţa, s-a calificat, sambătă, în premieră, la Turneul Final Four al Cupei EHF, deşi a fost învinsă, în deplasare, de formaţia suedeză Lugi HF, cu scorul de 28-34 (13-14). în turul sferturilor de finală ale competiţiei, HCM caştigase însă cu 31-21 (15-10), iar cu scorul general de 59-55 a obţinut calificarea. Turneul Final Four va avea loc la Berlin, în 17 şi 18 mai, tragerea la sorţi a semifinalelor fiind programată astăzi.

Debut cu dreptul la Mondiale pentru fete

Naţionala feminină de tenis de masă a Romaniei a învins, ieri, cu scorul de 3-0, reprezentativa Slovaciei în primul meci din grupa A a primei divizii de la Campionatul Mondial pe echipe de la Tokyo. Elizabeta Samara a învins-o pe Eva Odorova, scor 3-0, Daniela Dodean a trecut de Barbora Balazova, scor 3-1, iar Bernadette Szöcs a învins-o pe Eva Jurkova, scor 3-1. Următoarele meciuri ale naţionalei feminine la Campionatul Mondial pe echipe: Coreea de Nord, China (astăzi), Austria (miercuri) şi Polonia (joi). Naţionala masculină a fost învinsă, ltot ieri, cu scorul de 0-3, de selecţionata Franţei. Următoarele meciuri ale naţionalei masculine la Campionatul Mondial pe echipe: Japonia (astăzi), Ungaria (miercuri), Grecia (miercuri) şi Portugalia (joi).

Irina Begu, pe tabloul principal la Oeiras

Jucătoarea Irina Begu, cap de serie numărul 8 în calificări, a obţinut dreptul de a evolua pe tabloul principal al turneului de la Oeiras, după ce a învins-o, ieri, cu scorul de 0-6, 6-4, 6-2, pe olandeza Kiki Bertens, locul 151 WTA, după două ore şi 15 minute de joc. Pe tabloul principal al competiţiei portugheze este prezentă şi Alexandra Cadanţu, locul 74 WTA, care va juca în turul I cu italianca Roberta Vinci, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 4. În turneul ATP din aceeaşi localitate vor evolua Victor Hănescu (simplu) şi Florin Mergea (dublu). În calificări, Victor Crivoi a fost eliminat din primul tur, după ce a pierdut cu 1-6, 3-6 în faţa moldoveanului Radu Albot.

Amical pentru tineret cu Italia

Echipa naţională de tineret a Romaniei va susţine, în 13 august, la Bucureşti, un meci de verificare în compania reprezentativei similare a Italiei, informează frf.ro.. Partida se va disputa miercuri, 13 august, locul şi ora întalnirii urmand a fi stabilite ulterior.  Acesta va fi ultimul test înaintea partidelor pe care naţionala de tineret le va disputa în grupa a şasea de calificare la turneul final al Campionatului European "Under 21",cu Muntenegru, 4 septembrie, şi Germania, 9 septembrie.

Un trofeu pentru Suarez

Atacantul uruguayan al echipei Liverpool, Luis Suarez, autor a 30 de goluri în 31 de meciuri în Premier League, a primit premiul pentru cel mai bun jucător al sezonului în Anglia, duminică seară, din partea Asociaţiei Jucătorilor Profesionişti (PFA). Venit de la Liverpool, unde a disputat şi pierdut meciul din etapa a 36-a cu Chelsea, Luis Suarez a primit premiul în cadrul unei ceremonii care a avut loc la hotelul londonez Grosvenor House. Sezonul trecut, la finalul lunii aprilie, Suarez începea o suspendare de zece etape pentru că l-a muşcat pe fundaşul echipei Chelsea, Branislav Ivanovic. Însă el a revenit şi la 27 de ani este unul dintre principalii actori al sezonului reuşit de Liverpool, liderul campionatului.  Internaţionalul belgian al echipei Chelsea, Eden Hazard (23 ani), a fost desemnat cel mai bun tanăr jucător de către PFA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.