Sport

Pelerinaj în memoria lui Tito

Ziarul de Vrancea
27 apr 2014 468 vizualizări
Jucătorii de la FC Barcelona au adus un ultim omagiu antrenorului Vilanova, decedat în urma unei boli neiertătoare

Jucătorii echipei FC Barcelona s-au deplasat, sambătă, la stadionul Camp Nou, pentru a-i aduce un omagiu fostului lor antrenor, Tito Vilanova, care a încetat din viaţă în urmă cu o zi. Fotbaliştii au fost primii care l-au omagiat pe Vilanova în spaţiul amenajat în acest scop în interiorul stadionului. Ei au fost însoţiţi de actualul staf tehnic - Gerardo Martino şi secunzii săi, precum şi de directorul sportiv Andoni Zubizarreta.  După ce au scris într-un registru de condoleanţe, jucătorii s-au recules timp de cateva minute în faţa unui portret al lui Tito Vilanova. Preşedintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i-a adus de asemenea un omagiu fostului tehnician, după care spaţiul a fost deschis publicului. "Este un moment extrem de greu. în aceşti doi ani şi jumătate de luptă, Tito a fost un exemplu pentru noi toţi. El s-a luptat pană în ultima clipă, mereu cu forţă şi cu optimism.  Multă putere familiei şi prietenilor săi. Ne-a părăsit un om mare, integru, exemplar", a declarat căpitanul echipei FC Barcelona, Carles Puyol.
Ca urmare a decesului lui Vilanova, conferinţa de presă ce ar fi trebuit să aibă loc sambătă, cu o zi înainte de meciul Barcelonei cu Villarreal,  a fost anulată. De asemenea, antrenamentul catalanilor a fost închis presei. Tito Vilanova, care a fost nevoit să renunţe la conducerea tehnică a FC Barcelona în iulie 2013, din cauza unui cancer la glanda parotidă, a încetat din viaţă vineri, la Barcelona, la o zi după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.