Sport

Primul înscris la şefia COSR

Ziarul de Vrancea
23 apr 2014 449 vizualizări
Alin Petrache, preşedintele FR Rugby şi-a depus în mod oficial candidatura

Preşedintele Federaţiei Romane de Rugby, Alin Petrache, şi-a anunţat, ieri, candidatura la funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman (COSR), vacantă după demisia lui Octavian Morariu din 15 aprilie. "De cinci ani conduc FR Rugby, aici am reuşit să arăt modelul de management sportiv în care cred, acesta fiind locul în care am demonstrat cu fapte şi cu rezultate lucrurile bune pe care le pot face pentru sportul romanesc. Sunt tanăr, am energia, dar şi pregătirea şi experienţa necesare pentru a conduce COSR. Eu nu vin într-un loc în care trebuie să învăţ meseria de la zero. Vin cu un proiect realizabil din primul minut, care continuă lucrurile bune făcute pană acum. Știu că putem relansa sportul romanesc dacă muncim cu energie şi mai ales cu inteligenţă", a declarat Alin Petrache, potrivit unui comunicat al FR Rugby.  Fostul căpitan al echipei naţionale de rugby, dar şi actual vicepreşedinte al COSR, a mai explicat că, în cazul în care va fi ales în funcţia de preşedinte al forului olimpic, va renunţa la calitatea de deputat.
"Am practicat un sport de echipă şi am învăţat să lucrez în echipă. Doar aşa am reuşit să adun laolaltă sportivi, antrenori şi specialişti, decidenţi ai administraţiei publice centrale şi locale, parteneri internaţionali, sponsori şi oameni obişnuiţi. Deşi sunt deputat ales în Parlamentul Romaniei, în cazul în care voi primi încrederea pentru a conduce COSR îmi voi prezenta demisia din poziţia de deputat. Nu înainte de a depune spre dezbatere Legea Sportului, un proiect esenţial pentru dezvoltarea sportului de masă şi a sportului de performanţă. Sunt convins că echipa pe care o las la FRR poate duce mai departe proiectele începute împreună", a mai precizat Petrache.
Octavian Morariu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman (COSR) în cadrul Adunării Generale a forului din 15 aprilie.  Morariu, în varstă de 53 de ani, a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic. Candidaturile la preşedinţia COSR se pot depune pană la 29 aprilie, iar alegerile vor avea loc la 29 mai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.