Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Ronaldo poate juca în meciul cu Bayern

Ziarul de Vrancea
22 apr 2014 439 vizualizări
Antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, a declarat, ieri, că atacantul Cristiano Ronaldo s-a antrenat normal, dar a precizat că abia după şedinţa de pregătire de maine va decide dacă îl va folosi în meciul cu Bayern.

 "Cristiano Ronaldo s-a antrenat normal astăzi. În ultimele zile s-a simţit mai bine, dar după antrenamentul de maine vom lua o decizie dacă îl vom folosi în meciul cu Bayern Munchen. Dacă totul va fi bine, el va fi pe teren. În cazul în care există cel mai mic risc de recidivă, Ronaldo nu va juca", a spus Ancelotti. Indisponibil de la începutul lunii aprilie după ce a resimţit dureri la genunchiul şi la coapsa stangă, Ronaldo nu a evoluat săptămana trecută în finala Cupei Spaniei, scor 2-1 cu FC Barcelona, dar s-a antrenat normal luni şi marţi. Real Madrid va întalni, astăzi, de la ora 21.45, pe teren propriu, formaţia germană Bayern Munchen, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor.

Fiul lui Noah, vedetă în NBA

Pivotul echipei Chicago Bulls, Joakim Noah, a fost ales, luni, cel mai bun fundaş al anului în liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA). Fiu al fostului tenisman francez Yannick Noah şi al fostei miss Suedia Cecilia Rodhe, Joakim Noah a înregistrat în acest sezon 12,6 puncte pe meci, 11,3 recuperări, 1,5 capace şi 1,2 intercepţii, în timp ce formaţia Chicago Bulls a primit în medie 91,8 puncte pe meci. Joakim Noah, în varstă de 29 de ani, este primul jucător de la Chicago Bulls care caştigă acest premiu, după Michael Jordan în 1988. Chicago Bulls a terminat pe locul patru sezonul regulat în Conferinţa de Est şi întalneşte formaţia Washington Wizards în primul tur din play-off. Baschetbalistul franco-americano-suedez a primit 555 de puncte în acest clasament şi i-a devansat pe Roy Hibbert (Indiana Pacers - 166 de puncte) şi pe DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers - 121 de puncte).

Un american de import a caştigat maratonul de la  Boston

Atletul Mebrahtom Keflezighi (originar din Eritreea)  a devenit primul american după Greg Meyer (1983) care se impune la maratonul de la Boston, el încheind concursul în două ore, opt minute şi 37 de secunde. Americanul în varstă de 38 de ani, caştigător în 2009 al maratonului de la New York, a stabilit un record personal şi a reuşit să se claseze pe locul doi în topul celor mai bune prestaţii din toate timpurilor ale americanilor la maratonul de la Boston. La feminin, maratonul a fost caştigat de sportiva kenyană Rita Jeptoo, cu timpul de două ore, 18 minute şi 57 de secunde. Aceasta este a treia victorie la Boston pentru atleta în varstă de 33 de ani. Ea s-a mai impus la Boston în 2006 şi în 2013, la ediţia de anul trecut marcată de atentate soldate cu trei morţi şi peste 200 de răniţi.

Recordurile lui Rogerio Ceni

Portarul echipei Sao Paulo FC, Rogerio Ceni, în varstă de 41 de ani, a primit la startul ediţiei 2014 a campionatului Braziliei certificatele Guinness pentru trei recorduri pe care le-a stabilit la finalul sezonului 2013: cel mai mare număr de meciuri disputate pentru aceeaşi echipă (pană la finalul anului 2013): 1.081 (din data de 25 iunie 1993). În prezent, Rogerio Ceni se află la cifra de 1.100 de meciuri jucate pentru Sao Paulo; cele mai multe meciuri jucate în calitate de căpitan al aceleiaşi echipe (pană la finalul anului 2013): 866 (din data de 14 august 1994). În prezent, Ceni a ajuns la cifra de 886 de partide jucate purtand banderola de căpitan; cele mai multe goluri marcate de un portar (pană la finalul anului 2013): 113 (din data de 15 februarie 1997). În 2014, Ceni a mai marcat un gol. Rogerio Ceni are în palmares Cupa Mondială caştigată în 2002, Cupa Confederaţiilor din 1997, două trofee Copa Libertadores (1993, 2005) şi trei titluri în Brazilia (2005, 2006, 2007).

Burnley a promovat în Premier League

Echipa Burnley şi-a asigurat promovarea în prima ligă engleză, după ce s-a impus în meciul cu Wigan Athletic, scor 2-0, din etapa a 44-a a eşalonului secund.  Cu două etape înainte de finalul sezonului, Burnley se află pe locul doi în Championship, cu opt puncte avans faţă de a treia clasată, Derby County, astfel că nu mai poate fi ajunsă din urmă. În afară de Burnley, care revine în Premier League după patru ani, a acces în primul eşalon şi Leicester City, prima clasată din liga secundă, care şi-a asigurat promovarea din data de 5 aprilie. De asemenea, echipa Queen's Park Rangers (locul 4) şi-a asigurat un loc la baraj, alături de a treia clasată, Derby County. Pentru ultimele două locuri ale barajului pentru promovarea în Premier League luptă echipele Middlesbrough, Brighton, Wigan Athletic, Reading, Blackburn Rovers, Bournemouth, Nottingham Forest şi Watford.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.