Sport

Vin bani de la UEFA şi FIFA

Ziarul de Vrancea
14 apr 2014 431 vizualizări
Deşi a cedat către forul continental drepturile TV pentru noua competiţie, Liga Naţiunilor, FRF va beneficia de resurse financiare mai multe prin participare

Federaţia Romană de Fotbal va ceda către UEFA drepturile TV şi comerciale care îi vor reveni ca urmare a participării echipei naţionale la Liga Naţiunilor, competiţie nou înfiinţată care va înlocui partidele amicale începand cu anul 2018, a anunţat, ieri, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. "Federaţiile naţionale vor ceda drepturile TV şi comerciale către UEFA, astfel încat Liga Naţiunilor va deveni o competiţie comparabilă cu Liga Campionilor. Iar acest lucru este un avantaj foarte mare pentru FRF, pentru că UEFA are o capacitate de negociere şi de marketing mai mare decat a noastră. Astfel, resursele pe care FRF le va primi din participarea la această competiţie vor creşte", a explicat Burleanu într-o conferinţă de presă. Totodată, federaţia va încasa în 2014 suma de 1,6 milioane de euro de la UEFA prin programul HatTrick. "Fiecare federaţie naţională primeşte anual de la UEFA suma de 1.625.000 de euro prin mecanismul plăţilor de solidaritate. Direcţii către care se îndreaptă aceşti bani sunt: sume pentru tineret, fotbal în sală şi fotbal, sume pentru perfecţionarea antrenorilor şi arbitrilor, sume pentru bună guvernanţă şi  contribuţie pentru departamentul de integritate. Tot prin acest format de finanţare, UEFA pune la dispoziţia federaţiilor suma de 3 milioane de euro pe fiecare ciclu financiar de patru ani pentru dezvoltarea infrastructurii. Ultima tranşă pe care am accesat-o, peste 400.000 de euro, am redirecţionat-o către un alt proiect, mă refer aici la primul centru regional", a spus oficialul FRF. Acesta a adăugat că FRF va mai încasa anul acesta şi suma de 250.000 de dolari de FIFA. "Am discutat cu domnul Blatter despre foarte multe proiecte care se vor bucura de sprijinul FIFA. Astfel mă întorc în ţară de la această întalnire cu suma de 250.000 de dolari pentru un program special. Cel puţin 15 la sută se vor duce spre dezvoltarea fotbalului feminin, diferenţa vom vedea în perioada următoare care va fi direcţia", a precizat Burleanu.

Recompense pentru turnătorii de blaturi

Burleanu a mai spus că FRF va recompensa jucătorii care vor ajuta Departamentul de Integritate în demersul acestuia de a stopa trucarea partidelor de fotbal. El nu a dezvăluit dacă recompensa este financiară sau de altă natură, însă a menţionat că primul jucător care va beneficia de aceasta va fi fostul fotbalist al echipei Voinţa Sibiu, Marius Postolache. Întrebat dacă partida Steaua - FC Vaslui, scor 0-1, i s-a părut suspectă ţinand cont de cota foarte mare pe care o avea la victorie formaţia moldoveană la agenţiile de pariuri, Răzvan Burleanu a răspuns: "Nu sunt în măsură să afirm dacă un meci este suspectat sau nu. Acesta este rolul departamentului de integrigate care nu a funcţionat aşa cum trebuie în această perioadă de timp, aşa cum reiese şi din raportul de activitate. Este nevoie ca acest departament să coreleze toate informaţiile şi implicit să demarăm anchetele. În niciun caz însă nu voi putea face declaraţii dacă s-a demarat sau nu o anchetă privind un joc sau altul". În urmă cu un an şi jumătate, Marius Postolache a vorbit în ProSport despre meciurile aranjate ale fostei sale echipe, Voinţa Sibiu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.