Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Grigor Dimitrov vine la turneul BRD

Ziarul de Vrancea
14 apr 2014 431 vizualizări
Tenismanul bulgar Grigor Dimitrov, locul 14 ATP, a primit wild-card la turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy, au anunţat, ieri, organizatorii competiţiei pe pagina de Facebook.

Dimitrov, în varstă de 22 de ani, a caştigat în cariera sa două turnee ATP, la Stockholm în 2013 şi la Acapulco în acest an. Bulgarul este în acest moment jucătorul cel mai bine clasat care participă la competiţia de la Arenele BNR.  În schimb, de la turneul bucureştean şi-a anunţat retragerea jucătorul sarb Janko Tipsarevic, locul 90 ATP, din cauza unei accidentări la genunchi. Tenismanul sarb a fost locul 8 ATP, dar a coborat în clasament în urma unor accidentări care l-au ţinut departe de teren. Turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy va începe la 21 aprilie

Schumacher face "mici progrese"

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, spitalizat de trei luni şi jumătate după un grav accident de schi, face "mici progrese" care sunt încurajatoare, a declarat, duminică seară, purtătorul de cuvant al germanului, Sabine Kehm. "Sunt mici progrese care evident ne bucură foarte mult şi ne dau mult curaj. După cum am mai spus, sunt momente în care dă semne de luciditate şi de trezire, ceea ce este o veste bună", a spus Kehm la postul german ARD. Michael Schumacher, în varstă de 45 de ani, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Germanul, aflat în faza de revenire progresivă din comă, la spitalul din Grenoble, a fost operat pană acum de două ori la cap.

A căzut şi capul lui Gane

Antrenorul echipei Corona Braşov, Ionel Gane, s-a înţeles, ieri, asupra termenilor de reziliere pe cale amiabilă a contractului, astfel că antrenamentul formaţiei din această după-amiază va fi condus de noul tehnician Adrian Hîrlab. Gane a avut prima discuţie cu oficialii clubului la finalul partidei cu ACS Poli Timişoara, încheiată la egalitate, scor 0-0, dar a refuzat să facă vreo declaraţie oficială pană cand nu se vor semna actele de reziliere.În schimb, Adrian Hîrlab a confirmat faptul că se va afla la stadion şi va conduce echipa, afirmand că îşi doreşte pe viitor "un joc mai ofensiv" al formaţiei braşovene. Adrian Hîrlab a mai antrenat în trecut pe FC Braşov, Dunărea Galaţi şi Forex Braşov. Gane era antrenor la Corona din 3 septembrie 2013, cand l-a înlocuit pe Nicolae Manea.

Galatasaray a caştigat Euroliga feminină

Echipa Galatasaray Istanbul a furnizat o mare surpriză, caştigand Euroliga feminină de baschet şi aducand un prim titlu Turciei în această competiţie, graţie victoriei din finala cu concitadina Fenerbahçe, cu scorul de 69-58 (26-7, 16-22, 11-15, 16-14), duminică, la Ekaterinburg (Rusia). Ierarhia a fost bulversată în cea mai prestigioasă competiţie europeană intercluburi unde se aştepta ca deţinătoarea titlului, Ekaterinburg, sau "Fener" - finalista de anul trecut şi neînvinsă înaintea finalei - să-şi adjudece trofeul. În semifinale, Galatasaray a trecut de Ekaterinburg, marea favorită a ediţiei din 2014, cu scorul de 77-70, în timp ce Fenerbahçe a dispus cu 59-50 de franţuzoaicele de la Bourges.

Gata pentru Maywheater

Pugilistul filipinez Manny Pacquiao, redevenit campion WBO la categoria semimijlocie, a declarat că este pregătit pentru un meci cu americanul Floyd Mayweather. "Sunt disponibil 24 de ore din 24, şapte zile din şapte. Dacă vrea să ne luptăm, meciul va avea loc", a spus Pacquiao la finalul întalnirii cu americanul Timothy Bradley. Un meci între Manny Pacquiao şi Floyd Mayweather, campion WBC la semimijlocie, ar putea aduce caştiguri record pentru cei doi sportivi. Stafurile celor doi pugilişti au mai negociat în 2009 şi 2010, dar părţile nu au ajuns la un acord financiar. Pugilistul filipinez Manny Pacquiao a redevenit campion mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBO, după ce l-a învins la puncte pe americanul Timothy Bradley, sambătă, la Las Vegas. Următorul meci pentru Pacquiao va fi împotriva învingătorului dintre mexicanul Juan Manuel Marquez şi americanul Mike Alvarado, care se vor întalni la 17 mai. Floyd Mayweather, în varstă de 37 de ani, este neînvins la profesionişti şi îşi va pune în joc titlul WBC împotriva argentinianului Marcos Maidana, la 3 mai, la Las Vegas.

Trofee individuale în NHL

Hocheistul canadian al echipei Pittsburgh Penguins, Sidney Crosby, a caştigat pentru a doua oară în carieră trofeul Art Ross, care recompensează cel mai bun marcator şi pasator în sezonul regulat al NHL, a anunţat liga profesionistă nord-americană. Crosby, în varstă de 26 de ani, a mai obţinut acest trofeu în sezonul 2006-2007. Canadianul a reuşit în actuala stagiune 104 puncte, din 36 de goluri şi 68 de pase decisive. Sidney Crosby i-a devansat pe compatrioţii săi, Ryan Getzlaf (Anaheim Ducks), cu 87 de puncte din 31 de goluri şi 56 de pase decisive, şi Claude Giroux (Philadelphia Flyers), cu 86 de puncte din 28 de goluri şi 58 de pase decisive. Trofeul Maurice Richard, care îl recompensează pe golgeterul sezonului regulat al NHL, a fost cucerit de rusul Alex Ovecikin (Washington Capitals). Internaţionalul rus, care a mai caştigat acest trofeu în sezoanele 2007-2008, 2008-2009 şi 2012-2013, a reuşit în actuala stagiune 51 de goluri. Trofeul William M. Jennings, pentru cel mai bun portar din NHL în sezonul regulat, i-a fost atribuit lui Jonathan Quick (Los Angeles Kings). Sezonul regulat al NHL s-a încheiat duminică, iar primele meciuri din play-off vor avea loc miercuri.

A căzut recordul lui Milla

Fotbalistul reprezentativei din Insulele Mauritius, Kersley Appou, a depăşit, sambătă, recordul ce era deţinut de camerunezul Roger Milla, devenind cel mai în varstă jucător african care evoluează pentru echipa naţională. Appou, la 43 de ani şi 354 de zile, a intrat pe teren cu zece minute înainte de finalul meciului cu Mauritania, scor 0-1, din preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni 2015. Milla deţinea recordul de cel mai în varstă jucător african care evoluează pentru echipa naţională din 1994, cand, la 42 de ani şi 39 de zile, a jucat pentru reprezentativa Camerunului într-un meci cu Rusia, la Cupa Mondială. Recordul mondial, de 46 de ani şi 217 zile, îi aparţine unui jucător din Insulele Virgine, MacDonald Taylor

Din respect pentru un suporter

Meciul Helsingborg - Djurgaarden, din prima etapă a campionatului Suediei, întrerupt în minutul 41 după decesul unui suporter al echipei oaspete, nu va mai continua, a anunţat, ieri, ederaţia Suedeză de Fotbal. întalnirea s-a disputat la 30 martie şi a fost întreruptă după ce în stadion s-a anunţat decesul unui suporter al formaţiei Djurgaarden, în varstă de 43 de ani. Federaţia Suedeză de Fotbal a decis ca partida să nu mai continue şi să oficializeze ca rezultat final scorul de 1-1 înregistrat în momentul întreruperii. Această decizie a fost luată din respect pentru persoana decedată şi pentru evitarea altor posibile incidente.Suporterul  a decedat după ce a fost lovit la cap într-o încăierare cu fanii formaţiei Helsingborg, înaintea meciului. Conform presei locale, victima a suferit leziuni la cap într-o bătaie între suporterii celor două formaţii, cu o jumătate de oră înainte de începerea meciului. El ar fi fost lovit în cap cu un obiect ce nu a fost identificat. În momentul aflării veştii decesului fanului, suporterii echipei Djurgarden au pătruns pe teren. Arbitrul Martin Hansson a decis să oprească partida în minutul 41, la scorul de 1-1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.