Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Novak, bronz mondial la paraciclism

Ziarul de Vrancea
13 apr 2014 464 vizualizări
Sportivul roman Eduard Novak a caştigat medalia de bronz în proba de 4 kilometri urmărire din cadrul Campionatelor Mondiale de paraciclism pe pistă de la Aguascalientes (Mexic), informează site-ul oficial al Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI).

Novak l-a învins pe americanul Martin Jeffrey în lupta pentru locul III, el înregistrand timpul de 4:41.318. Jeffrey a avut timpul 4:48.984. Medalia de aur a fost caştigată de slovacul Jozef Metelka (4:33.322), iar pe locul doi s-a clasat cehul Jiri Jezek (4:34.688).

Trei medalii pentru Andreea

Sportiva romană Andreea Aanei a caştigat, sambătă, medaliile de bronz la smuls, aruncat şi total la categoria ^75 kg, la Campionatele Europene de haltere de la Tel Aviv. Andreea Aanei a ridicat 111 kilograme la smuls, şi 138 kg la aruncat, totalul său fiind de 249 de kilograme. La total, medaliile de aur i-au revenit sportivei ruse Tatiana Kaşirina (143 kg - smuls, 180 kg - aruncat, 323 kg - total), iar pe locul doi s-a clasat Iulia Konovalova, tot din Rusia (115, 150, 265).

O romancă la UEFA

Camelia Nicolae, care face parte din Departamentul de Relaţii Internaţionale al Federaţiei Romane de Fotbal, a fost propusă de conducerea FRF şi acceptată de UEFA pentru a reprezenta fotbalul feminin romanesc în Comitetul forului continental destinat dezvoltării acestui segment fotbalistic. Potrivit frf.ro, Camelia Nicolae, care o înlocuieşte astfel pe Liana Stoicescu, a primit din partea UEFA sarcina de a fi delegat oficial la finala Ligii Campionilor 2013/2014 la fotbal feminin, care va avea loc în data de 22 mai, la Lisabona. Camelia Nicolae activează din 1986 în fotbal, întai la nivel de club, iar din 1993, la nivelul  FRF. Din 2005 lucrează în Departamentul de Relaţii Internaţionale, iar din 2009 este delegat UEFA. Este şi  coordonator al loturilor de fotbal feminin ale Romaniei.

Voleibaistele din Bacău au deschis scorul finalei

Campioana la volei feminin, Ştiinţa Bacău, a învins, sambătă, pe teren propriu, formaţia Dinamo Bucureşti, cu scorul de 3-1 (-25, 23, 14, 19), în primul meci din cele cinci programate în finala Diviziei A. În finala masculină, Tomis Constanţa conduce cu 2-0 pe CSVM Zalău, după primele două meciuri disputate pe Litoral şi caştigate cu 3-0 (23, 21, 24) şi 3-2 (14, 16, -22, -22, 11).
 
Salarii deblocate la Pandurii

Clubul Pandurii Targu Jiu a anunţat, pe site-ul oficial, că a deblocat salariile jucătorilor şi stafului tehnic, ca urmare a victoriilor înregistrate în meciurile cu Dinamo şi cu Gaz Metan Mediaş, din etapele a XXIV-a şi a XXVI-a ale Ligii I. Gruparea gorjeană precizează că în acest moment jucătorii "sunt cu salariile la zi. În altă ordine de idei, principalul finanţator al clubului Pandurii, Complexul Energetic Oltenia, a virat în anul 2014 în conturile clubului suma de 1 milion de dolari, sumă necesară pentru a fi achitate datoriile clubului din anul 2013, dar şi din primele luni ale acestui an.

Au intrat în vacanţă

Formaţia Bayern München a fost învinsă, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 0-3, de echipa Borussia Dortmund, într-un meci din etapa a XXX-a a camponatului Germaniei. Golurile au fost marcate de Mhitarian ('20), Reus ('49) şi Hofmann ('56). Bayern a rămas în inferioritate numerică în minutul 90A1, cand a fost eliminat Rafinha. Bayern şi-a asigurat titlul de campioană a Germaniei cu trei etape în urmă, iar săptămana trecută a suferit tot o înfrangere, 0-1 la Augsburg.

 "Pac Man" - redivivus!

Pugilistul filipinez Manny Pacquiao a redevenit campion mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBO, după ce l-a învins la puncte pe americanul Timothy Bradley, sambătă, la Las Vegas. Pacquiao, 35 de ani, a caştigat la puncte, scor 116-112, 116-112, 117-111, la doi ani după o înfrangere controversată tot în faţa lui Bradley. În meciul cu "Pac Man", Bradley, 30 de ani, a suferit prima înfrangere în 33 de întalniri. Pacquaio a înregistrat al 56-lea succes din carieră. Pentru acest meci, Pacquiao a caştigat 20 de milioane de dolari
 
Steve Hooker se retrage

Atletul australian Steve Hooker, în varstă de 31 de ani, campion olimpic în 2008 la săritura cu prăjina, a anunţat, sambătă, că se retrage din activitatea sportivă. Hooker a declarat că nu se gandea că îşi va încheia cariera astfel: într-o formă fizică bună, dar epuizat mental. "Sincer, am crezut că îmi va ceda corpul şi că acela va fi sfarşitul. Dar aproape că a fost invers", a spus atletul din Australia.Steve Hooker a mai caştigat, pe langă titlul olimpic din 2008, medalia de aur la Campionatele Mondiale de atletism din 2009.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.