Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Monica, în finala de dublu, la Katowice

Ziarul de Vrancea
11 apr 2014 523 vizualizări
Perechea Monica Niculescu/Klara Koukalova (Romania/Cehia), cap de serie numărul unu, s-a calificat, ieri, în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Katowice (Polonia), dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari.

Niculescu şi Koukalova au învins în semifinale, cu scorul de 6-2, 6-3, cuplul Paula Kania/Valeria Solovieva (Polonia/Rusia). În cealaltă semifinală, se întalnesc, astăzi cuplurile Raluca Olaru / Klaudia Ignacik (Romania / Polonia) şi Iulia Beighetţimer / Olha Savciuk (Ucraina). În turneul masculin de la Casablanca, Victor Hănescu a fost eliminat, în sferturi, scor 6-7, 3-6 de către argentinianul Federico Delbonis (43 ATP).

Nu mai joacă, dar încasează

Comisia de Recurs din cadrul FRF a obligat gruparea FC Steaua la plata sumei de 120.000 de euro către fostul său jucător Adrian Cristea reprezentand restanţe salariale şi bonusuri, informează, ieri, site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.   În ceea ce priveşte solicitarea jucătorului Adrian Cristea pentru încetarea raporturilor contractuale cu FC Steaua, comisia a stabilit un nou termen pentru 24 aprilie. La 20 februarie, clubul Steaua fusese obligat de Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul FRF la plata sumei de 20.000 de euro către Adrian Cristea. Fotbalistul nu a fost de acord cu această decizie şi a făcut apel la Comisia de Recurs.

Generaţiile de aur se adună

Fostul preşedinte al FR Handbal, dublul campion mondial, Cristian Gaţu, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că aniversarea din 15 aprilie a titlurilor mondiale obţinute de Romania în 1964 şi 1974, la care vor participa 26 de foşti componenţi ai reprezentativei, este un eveniment emoţionant. "Este un eveniment emoţionant, el vine în continuarea celui din 2009, cand am sărbătorit împlinirea a 75 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Romane de Handbal şi cand au fost, de asemenea, prezenţi mulţi dintre campionii mondiali. Prin ce facem acum, încercăm, din nou, să scoatem în faţă generaţia care a făcut ceva în handbalul romanesc şi mondial, doar-doar aceşti mari jucători vor reprezenta ceva şi pentru cei actuali din naţională", a declarat Cristian Gaţu.  El a mai precizat că între cei 26 de campioni mondiali care vor fi prezenţi la aniversarea din 15-17 aprilie se numără nouă care vor veni din străinătate, unde sunt stabiliţi, singurul dintre invitaţi care nu va putea fi prezent fiind Iosif Jacob (campion mondial în 1964), care are probleme de sănătate şi este netransportabil.

Ar fi jucat cu Spania şi Germania

Componenţa celor şapte grupe din turul doi preliminar al Campionatului European de handbal masculin din 2016 a fost decisă, ieri, la tragerea la sorţi de la Varşovia, naţionala Romaniei ratand calificarea în această fază a competiţiei. Conform tragerii la sorţi de vineri, grupele din turul doi preliminar al CE din 2016 au următoarea componenţă: Croaţia, Norvegia, Olanda, Turcia (grupa 1), Danemarca, Belarus, Lituania, Bosnia (2), Slovenia, Suedia, Slovacia, Letonia (3), Serbia, Islanda, Muntenegru, Israel (4), Ungaria, Rusia, Portugalia, Ucraina (5), Franţa, Macedonia, Cehia, Elveţia (6) şi Spania, Germania, Austria şi Finlanda (7).  Meciurile vor avea loc începand cu luna octombrie. Primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe şi încă o echipă de pe locul trei, cu cea mai bună linie de clasament, se vor califica la turneul final. Turneul final al CE din 2016 va avea loc în Polonia, între 15-31 ianuarie, echipa acestei ţări fiind calificată direct în calitate de naţiune organizatoare.

Radu Petrescu, tartor în "liga mică"

Arbitrul Radu Petrescu a dictat trei lovituri de la 11 metri şi a acordat un cartonaş roşu, toate împotriva echipei Real Madrid, care a fost învinsă, ieri, la Nyon, cu scorul de 4-0 (3-0), de Benfica Lisabona, în semifinalele Ligii Campionilor de tineret. Toate deciziile luate de centralul roman au fost corecte, deşi antrenorul echipei Real Madrid, Luis Miguel Ramis, a contestat acordarea cartonaşului roşu. Portughezii s-au calificat în finala competiţiei, prin golurile marcate de Pereira,  Santos 2 şi Rochinha. Cealaltă semifinală se dispută între Schalke 04 şi Barcelona, tot la Nyon.

O nouă echipă în Formula 1

Administratorul depturilor comerciale ale Formulei 1, Bernie Ecclestone, a declarat pentru Forbes că o echipă înfiinţată de americanul Gene Haas, care deţine şi un team în Campionatul Nascar, va intra în Marele Circ. "Haas a fost acceptat. FIA l-a acceptat, sigur. E gata. O vor anunţa în curand", a declarat Ecclestone. Duminică, Haas afirmase că, în cazul în care va primi acceptul repede, echipa sa va putea debuta în sezonul 2015. "Trebuia să avem răspunsul de două luni. Dacă Ecclestone spune că am fost acceptaţi şi FIA face anunţul în următoarele săptămani, am putea concura în 2015. Însă dacă mai pierdem o lună, nu cred că vom putea debuta anul viitor", a declarat Haas, pentru Associated Press.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.