Sport

Licenţa este obligatorie

Ziarul de Vrancea
9 apr 2014 371 vizualizări
UEFA se opune cu fermitate suspendării procesului de licenţiere în Romania.

În răspunsul cerut de FRF pe această temă, forul european recomandă adoptarea altor sancţiuni decat excluderea din Liga I, în cazul grupărilor care nu îndeplinesc criteriile de licenţiere. "O asemenea decizie ar pune în mare pericol credibilitatea procesului de licenţiere a cluburilor în Romania şi ar însemna un mare pas înapoi în ceea ce priveşte obiectivele fundamentale ale sistemului de licenţiere care a fost creat pentru a promova şi a îmbunătăţi fotbalul din Romania sub toate aspectele sale. Mai mult, acest fapt ar fi în contradicţie cu recomandările recente ale Consiliului de Strategie al Fotbalului Profesionist de a consolida sistemul de licenţiere pentru participarea în competiţiile domestice", se arartă în scrisoarea UEFA. Însă, ţinand cont de dificultăţile economice cu care se confruntă cluburile, forul european recomandă "alte sancţiuni (în afara excluderii) să fie impuse acestora pentru a putea participa la campionatul naţional al primei divizii."UEFA menţionează că au fost şi ale federaţii care au adoptat sancţiuni într-o manieră care să permită cluburilor cu probleme participarea în competiţiile interne, atat timp cat încearcă să îşi îmbunătăţească situaţia financiară.
Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a precizat  că răspunsul UEFA în privinţa licenţierii pentru sezonul următor este tardiv şi că nu se mai pot face modificări asupra sancţiunilor pentru cluburile care nu îndeplinesc criteriile, deoarece procesul a început. El a adăugat că LPF a ajutat financiar mai multe cluburi din Liga I pentru a-şi plăti datoriile şi a putea depune dosarul de licenţiere la FRF. Oficialul nu a dezvăluit sumele, nominalizand doar trei dintre cluburi: Astra Giurgiu, FC Vaslui şi FC Braşov.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.