Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: CSU Craiova poate promova

Ziarul de Vrancea
9 apr 2014 763 vizualizări
Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că are informaţii privind o adresă a UEFA, în care forul continental îşi arată acordul privind posibilitatea ca gruparea din Liga a II-a, CS Universitatea Craiova, să poată promova în Liga I.

"La Ligă nu am primit nimic scris, dar am informaţii că s-a primit la federaţie un răspuns de la UEFA şi că CS Universitatea Craiova poate să promoveze în Liga I. în aceste condiţii poate să primească şi licenţă definitivă, pană acum era provizorie, dar asta e problema federaţiei", a spus Iorgulescu despre situaţia echipei care se află la primul său sezon competiţional.
Mititelu în faliment
FC Universitatea Craiova, cvadruplă campioană a Romaniei, a intrat în procedura de faliment, Tribunalul Braşov respingand, ierii, planul de reorganizare în dosarul de insolvenţă al grupării oltene. Finanţatorul Adrian Mititelu a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că măsura instanţei este abuzivă. "Eu nu pot să înţeleg cum această instanţă a respins un plan de reorganizare bine construit şi care permitea creditorilor să îşi recupereze creanţele în totalitate. Este o decizie abuzivă a acestei judecătoare Simona Conţ, care nu face altceva decat să favorizeze grupul de la Primăria Craiova", a afirmat oficialul oltean, care a menţionat că va face recurs la Curtea de Apel Braşov.

Ţicleanu, şeful scouterilor

Antrenorul Aurel Ţicleanu, în varstă de 55 de ani, a fost numit în funcţia de director al noului departament de scouting al Federaţiei Romane de Fotbal, informează site-ul oficial al FRF. "E foarte important să avem un departament de scouting, o evidenţă şi o evaluare exactă a jucătorilor ce pot fi selecţionaţi la echipele naţionale. Aşa antrenorii de la loturile naţionale vor putea să selecţioneze jucători în funcţie de ideile şi criteriile cărora vor face performanţă. Vom avea o stransă legătură cu scouterii din teritoriu, apoi dorim să avem relaţii şi cu federaţiile internaţionale pentru că sunt foarte mulţi imigranţi romani, integraţi în ţările respective ai căror copii talentaţi au intrat în cluburi de tradiţie. Pot fi jucători talentaţi, valoroşi care pot ajuta, iar noi trebuie să-i descoperim", a declarat fostul internaţional.
 
 
Raţ a fost suspendat patru etape

Fundaşul echipei Rayo Vallecano, Răzvan Raţ, a fost suspendat patru etape în Primera Division, după ce l-a lovit cu capul în faţă pe atacantul formaţiei Celta Vigo, Charles Dias, a anunţat cotidianul As. În urma acestei suspendări, Raţ va rata meciurile cu formaţiile Espanyol Barcelona (deplasare), Betis Sevilla (acasă), Granada (deplasare) şi Athletic Bilbao (acasă). Internaţionalul roman va putea reveni la Rayo Vallecano pentru ultimele două runde din campionatul Spaniei.
 

Hazard stă două săptămani

Mijlocaşul belgian al echipei Chelsea Londra, Eden Hazard, va lipsi cel puţin două săptămani de pe teren, după ce s-a accidentat la coapsă, ieri, în meciul retur cu Paris Saint-Germain, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, a anunţat antrenorul José Mourinho.  "Hazard s-a accidentat la coapsă, este o problemă musculară. Nu este nimic serios, dar tot va absenta cel puţin două săptămani. În timpul meciului mi-a cerut schimbare, mi-a spus că nu mai poate continua", a afirmat Mourinho. Internaţionalul belgian a fost înlocuit, în minutul 18 al meciului cu PSG, cu germanul Andre Schürrle, marcatorul primului gol pentru Chelsea.

Fundaţia Dinamo Evolution

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, lansarea Fundaţiei Dinamo Evolution, care se va ocupa de problemele fostelor glorii ale clubului, fostul atacant Dudu Georgescu fiind numite preşedintele acesteia.  "Avem grijă să aducem cat mai aproape legende dinamoviste. Lansăm Fundaţia Dinamo Evolution, care va avea mai multe misiuni: să se ocupe de oameni, de legende, de muzeul care este în curs de amenajare şi care va fi inaugurat în luna mai. Preşedintele fundaţiei va fi Dudu Georgescu. Ne simţim onoraţi să avem oameni care au făcut istorie pentru Dinamo. Dinamo este la egalitate cu Barcelona în ceea ce priveşte numărul de ghete de aur avute în posesie. El se va ocupa personal de îmbunătăţirea relaţiilor cu gloriile dinamoviste, să vedem unde sunt probleme", a spus Negoiţă.

Selecţionerul jefuit

Selecţionerul columbian al naţionalei Costa Ricăi, Jorge Luis Pinto, a fost jefuit, luni seară, la San Jose, hoţii sustrăgandu-i din maşină o tabletă, un telefon şi un laptop care conţinea note de lucru şi numerele unor personalităţi din fotbal, informează cotidianul local La Nacion. Jaful a avut loc în timp ce Jorge Luis Pinto se afla într-un restaurant, hoţii spărgand unul din geamurile maşinii. "Am fost jefuit de documente foarte importante. Note din conferinţele mele de presă, un telefon mobil, bani, documente personale şi un laptop care conţinea notele mele de lucru şi numerele de telefon ale prietenilor mei din lume şi ale personalităţilor din fotbal. Cum le găsesc?", s-a plans tehnicianul, care a mai fost jefuit de o tabletă care conţinea o parte dintr-o carte pe care o scrie. Antrenorul columbian a promis o recompensă în schimbul restituirii bunurilor.

Pumni la mişto

Pugilistul Alexandru Macingo, de 16 ani, legitimat la Voinţa Cluj, este cercetat sub control judiciar, după ce, alături de cinci tineri au bătut caţiva trecători pe o stradă din Cluj, sportivul, care în urma incidentului a fost obligat să abandoneze Campionatele Naţionale, spunand că agresiunile au avut loc "la mişto". Potrivit anchetatorilor, la sfarşitul săptămanii trecute, Alexandru Macingo şi alţi cinci tineri cu varste cuprinse între 15 şi 26 ani au lovit, fără motiv, mai mulţi trecători, pe o stradă din. Conform reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Cluj, cei şase tineri erau beţi şi au agresat cinci persoane, iar în urma incidentului au fost reţinuţi pentru 24 de ore, însă procurorii Parchetului Judecătoriei Cluj au dispus eliberarea lor sub control judiciar. Surse judiciare afirmă că agresorii le-ar fi spus anchetatorilor că au vrut să copieze un joc violent numit "Knok-out game", un fenomen inventat în SUA care presupune să dobori victima cu un singur pumn.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.