Sport

FRF laudă proiectul care a adunat la un loc peste 200 de rromi

Dan Chiriac
8 apr 2014 632 vizualizări
într-un material publicat pe site-ul FRF se vorbeşte pe larg despre proiectul “ Fotbal pe strada Rromilor”

Site-ul Federaţiei Romane de Fotbal (FRF) a lăudat Proiectul “Fotbal pe strada Romilor”, desfăşurat la finalul săptămanii trecute la Mărăşeşti. Într-un amplu material publicat pe site-ul www.frf, reprezentanţii Federaţiei au vorbit despre proiectul desfăşurat la Mărăşeşti, la care au participat peste 200 de copii, la două categorii de varstă, 12 şi 14 ani. Iniţiativa AJF Vrancea a fost apreciată, mai ales că pe terenul de fotbal s-au aflat mulţi copiii, care în viitor pot ajunge să joace fotbal de performanţă. Burleanu a fost prezent împreună cu cei din conducerea FRF în mai multe oraşe din ţară, dar evenimentul de la Mărăşeşti a impresionat în primul rand prin numărul mare de participanţi, dar şi prin implicarea celor care au dorit ca acest eveniment să fie o reuşită. Preşedintele Răzvan Burleanu, secretarul general Gheorghe Chivorchian şi directorul pentru dezvoltare sportivă Ciprian Paraschiv au reprezentat Federaţia Română de Fotbal duminică, la Mărăşeşti, la proiectul iniţiat de AJF Vrancea,”Fotbal pe strada romilor”, la care au luat parte aproximativ 200 de copii. Alături de preşedintele AJF Vrancea, Dan Dumitru, directorul DTS Vrancea, Daniel Gongu, şi primarul Valerică Chirtic, preşedintele FRF le-a oferit cupe, mingi, diplome şi echipamente sportive copiilor rromi care s-au întrecut într-o competiţie de fotbal. ”Doresc să vă transmit un mesaj simplu: jucaţi fotbal! Este important ca fotbalul din România să progreseze şi de aici pot ieşi viitoarele talente. Vreau să mulţumesc întregii comunităţi pentru cele realizate aici, dar şi celor care s-au ocupat de organizarea acestei competiţii”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Proiectul ”Fotbal pe strada romilor” iniţiat în colaborare cu AJF Vrancea a fost realizat în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal, Consiliul Local al Oraşului Mărăşeşti şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea. În centrul proiectului se află campaniile care vizează creşterea nivelului de educaţie şi a şanselor de practicare a fotbalului în rândul comunităţii rrome, precum şi eliminarea discriminării acestora. “Federaţia Română de Fotbal le mulţumeşte partenerilor Adidas şi Carrefour pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment”, se arată în comunicatul celor de la FRF. Noua conducere a Federaţiei preferă să aibă multe ieşiri în public, aceasta bucurandu-se de simpatie în randul suporterilor, aşa cum s-a întamplat şi duminică la Mărăşeşti, cand Burleanu s-a fotografiat cu fanii. Iniţiativa proiectului a pornit după ce mai mulţi localnici au sesizat că pe maidanele din cartierul Modruzeni, zilnic, copiii bat mingea pană cand se lasă întunericul. Copiii joacă fotbal pe orice teren viran unde suprafaţa este cat de cat dreaptă. Pentru a le arăta ce înseamnă fotbal pe un teren sintetic, organizatorii au decis să monteze în centrul oraşului Mărăşeşti un teren special, unde, două zile, 200 de copiii au “bătut” mingea pană pe înserate. Se doreşte ca acest proiect să continue. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.