Sport

S-a trezit miss Cadanţu

Ziarul de Vrancea
8 apr 2014 423 vizualizări
Alexandra a învins-o pe belgianca Yanina Wickmayer în turneul de la Katowice, în care Monica Niculescu a capitulat ruşinos în faţa unei necunoscute


Una caldă şi alta rece de la turneul WTA de la Katowice, competiţie de 250 mii de dolari, dar cu o participare destul de selectă, în frunte cu vedeta poloneză, Agnieszka Radwanska.  Vestea bună vine de la Alexandra Cadanţu (59 WTA), o jucătoare de 24 de ani care în urmă cu vreo trei sezoane promitea ceva, dar în urmă cu şase luni n-a realizat mai nimic, a caştigat cu 3-6, 6-1, 6-1 în faţa jucătoarei belgiene Yanina Wickmayer, superioară cu un loc în topul WRA, dar care în 2010 atingea cota 12 în topul mondial. Meciul a durat o oră şi 33 de minute, iar Alexandra, deşi a avut zece duble greşeli pe tot meciul, a reuşit să caştige fără drept de apel seturile doi şi trei, după ce l-a cedat pe primul. A fost al doilea meci între Cadanţu şi Wickmayer, primul (disputat în 2007) încheindu-se cu victoria belgiencei (6-2, 6-4 la Patras). Ştacheta se ridică pentru Alexandra în turul II, cand o va întalni pe spaniola Carla Suarez, a treia favorită (17 WTA), care a învins-o cu 6-4, 6-0 pe belgianca Alison van Uytvanck.
Vestea cea proastă vine de la Monica Niculescu şi ea într-o eclipsă prelungită de formă. Monica a fost eliminatăm scor 1-6, 1-6 (55 de minute!), de către o jucătoare venită din calificări, Kristina Kucova (Slovacia, 146 WTA. Monica are ocazia de a se revanşa acolo unde se descurcă la dublu, unde este favorită principală, împreună cu Klara Zakopalova-Koukalova (Cehia),  şi va întalni în primul tur cuplul Shahar Pe'er / Silvia Soler (Israel / Spania). Tot la dublu mai este înscrisă şi perechea romano-poloneză Raluca Olaru / Klaudia Jans, care joacă în primul tur cu Darija Jurak / Meghan Levy (Slovenia / SUA). Alte rezultate din prima manşă: Camila Giorgi (Italia) - Katarzyna Piter (Polonia) 6-0, 6-1; Annika Beck (Germania) - Mona Barthel (Germania) 6-1, 6-4; Shahar Pe'er (Israel) -Petra Martic (Croaţia) 6-4, 6-4; Ţvetana Pironkova (Bulgaria) - Andrea Hlavackova (Cehia) 4-6, 7-5, 6-1; Agnieszka Radwanska (Polonia) - Kristyna Pliskova (Cehia) 6-1, 6-2.
Un alt turneu feminin, de aceeaşi valoare, ca acela de la Katowice, se dispută în capitala Columbiei, Bogotá, la care Romania este reprezentată de Irina Begu. Surpriza primului tur a fost eliminarea favoritei numărul 3, italiana Karin Knapp, de către jucătoarea sud-africană Chanelle Scheepers cu 3-6, 6-7.
Trecand la tenisul masculin, Florin Mergea, în echipă cu Oliver Marach (Austria) s-a calificat şi el în turul II la dublu în turneul de la Casablanca. Mergea şi Marach au dispus cu 6-3, 6-1 (53 de minute) de perechea kazahă Mihail Kukuşkin / Mihail Nedovesov. Cuplul Mergea / Marach este favorit numărul 4, în timp ce perechea Horia Tecău / Jean-Julien Rojer este prima favorită. 
În fine, în turneul de la Mersin (Turcia), Adrian Ungur a trecut de turul I, în care l-a învins cu 6-2, 6-0 pe turcul Tuna Altuna.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.