Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Întalnim umbra Suediei

Ziarul de Vrancea
7 apr 2014 404 vizualizări
Echipa de Cupa Davis a Romaniei va întalni, între 12 şi 14 septembrie, pe teren propriu, reprezentativa Suediei, în turul I al play-off-ului pentru menţinerea în Grupa I a Zonei Euro-africane.

Suedia, de şapte ori caştigătoare a Salatierei de Argint, a devenit adversara Romaniei după ce a fost învinsă, week-end-ul trecut, cu scorul de 1-4, de Ucraina, în întalnirea care a stabilit echipa calificată în barajul de promovare/retrogradare al Grupei Mondiale a competiţiei. Echipa care va caştiga întalnirea Romania - Suedia se va menţine în Grupa I. Învinsa va juca un meci decisiv pentru retrogradarea/menţinerea din/în acest eşalon, cu învinsa din partida Austria - Letonia. La întalnirea cu Ucraina, echipa Suediei a fost formată din Markus Ericsson (372 ATP), Isak Arvidsson (524 ATP), Robert Lindstedt, locul 11 la dublu, fost partener al lui Horia Tecău, şi Johan Brunström, locul 46 la dublu, ultimii doi aducand punctul gazdelor.

Lupta lui Rednic cu vestiarul

Antrenorul Mircea Rednic a declarat pentru Het Laatste Nieuws, în contextul în care presa belgiană a notat că a pierdut vestiarul la KAA Gent, că nu mai vrea fotbalişti care nu doresc să joace şi se gandesc la demiterea sa, subliniind că aceştia trebuie doar să se antreneze şi să aibă evoluţii bune. Preşedintele KAA Gent, Ivan De Witte, a declarat, după ce echipa antrenată de Rednic a pierdut primele două meciuri din play-off-ul II din Belgia, că nu se mai poate continua astfel: "Situaţia nu poate continua aşa. Dar ne vom gandi bine înainte de a acţiona". La sfarşitul lunii martie, De Witte declara că dacă echipa ar fi încheiat sezonul regulat în Belgia între primele şase contractul tehnicianului Mircea Rednic ar fi fost prelungit automat, însă chiar şi în actuala situaţie, romanul rămane prima opţiune pentru sezonul viitor.

Andone a retrogradat

Echipa Al Ettifaq, antrenată de Ioan Andone şi la care evoluează şi fostul rapidist Nicolae Grigore, a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1, de Al Ahli şi a retrogradat în liga secundă a Arabiei Saudite. Golul victoriei a fost marcat în minutul 90^4, de jucătorul oaspeţilor Mohammed Al Rashed, care a înscris în propria poartă. Grigore nu a evoluat în acest meci. La gazde, fostul jucător al Pandurilor Eric a jucat pană în minutul 69. La finalul celor 26 de etape, Al Ettifaq a ocupat penultimul loc, primul retrogradabil, cu 26 de puncte, acelaşi număr ca ocupanta poziţiei a 12-a, Al Shoalah, dar avand rezultate mai slabe în meciurile directe. În februarie, antrenorul Ioan Andone semnase un contract valabil pană la finalul sezonului, cu posibilitate de prelungire, cu gruparea Al Ettifaq Damman. El l-a înlocuit pe sarbul Goran Tufegdzic. Andone a mai antrenat echipa saudită în prima jumătate a anului 2009.

Coşmarurile lui Pistorius

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a cerut iertare familiei Reevei Steenkamp, el depunand mărturie, luni, la Pretoria, în procesul în care este acuzat de uciderea tinerei. "Doamnă judecător, aş dori să am ocazia...să-mi cer iertare de la familia Steenkamp", a spus el, cu voce joasă, care abia se auzea, moment în care judecătoarea Thokozile Masipa l-a întrerupt şi i-a cerut să se exprime mai clar."Aş dori să-mi cer iertare. Mă trezesc în fiecare zi şi mă gandesc la durerea pe care v-am provocat-o. Nu există moment în care să nu mă gandesc la voi. Nu pot să-mi imaginez durerea şi suferinţa pe care am cauzat-o acestei familii", a spus Pistorius la începutul mărturiei. "Am vrut doar s-o protejez pe Reeva. Aş dori ca oamenii să ştie că ea era iubită cand s-a dus la culcare în acea noapte", a adăugat el.  Vorbind pentru prima oară în public de la dramă, el a precizat că ia medicamente şi că suferă de "coşmaruri teribile în timpul nopţii"."Mă trezesc noaptea cu miros de sange", a spus el, înainte de a vorbi despre copilăria sa, primele succese sportive sau decesul mamei sale cand avea 15 ani.

Nissan intră în Liga Campionilor

Grupul japonez Nissan a anunţat, ieri, că va sponsoriza Liga Campionilor în următoarele patru sezoane pentru a populariza imaginea sa în Europa unde vrea să devină numărul 1 în randul constructorilor asiatici de automobile. Firma cu sediul la Yokohama nu a furnizat valoarea contractului, dar a subliniat că este vorba de "cel mai mare acord de sponsorizare din istoria sa". Constructorul a subliniat că Liga Campionilor atrage o audienţă cumulată mai mare de patru miliarde de telespectatori în fiecare an şi a precizat că acordul vizează şi Supercupa Europei, care deschide sezonul fotbalului european. Nissan a vandut 5,1 milioane de vehicule în lume în 2013 şi alături de partenerii săi, Renault şi Avtovaz, constituie al patrulea grup mondial în acest sector.

Arestat de două ori în trei zile

aschetbalistul echipei Minnesota, Dante Cunningham, a fost arestat pentru a doua oară în trei zile, duminică, de această dată pentru că a formulat ameninţări teroriste, a anunţat presa locală. Potrivit Star Tribune, Cunningham a fost plasat în detenţie duminică, în jurul orei locale 12.00. Jurnalul, care nu citează surse, a precizat că jucătorul ar fi formulat ameninţări teroriste. Poliţia din Medina, un oraş de 5.000 de locuitori situat la 40 km la vest de Minneapolis, a confirmat arestarea lui Cunningham, fără a preciza motivul. "Situaţia lui Dante Cunningham este foarte clară şi continuăm să studiem toate informaţiile pe care le primim. Condamnăm comportamentul care a dus la aceste proceduri", a anunţat Minnesota Timberwolves într-un comunicat. Cunningham, 26 de ani, a fost arestat vineri pentru violenţă domestică, după ce şi-a agresat partenera de viaţă în locuinţa lor din Medina. El şi-a strans de gat iubita timp de 15-20 de secunde, iar apoi a plecat de acasă. Iubita baschetbalistului a depus plangere, iar Cunningham a fost arestat şi eliberat după ce a plătit o cauţiune de 40.000 de dolari.

Schimbare de antrenor la Cagliari

Antrenorul echipei Cagliari, Diego Lopez, a fost demis, duminică, şi înlocuit de predecesorul său Ivo Pulga, a anunţat preşedintele Massimo Cellino, "L-am dat afară pe Lopez, Pulga revine. Nu voiam să fac asta, dar Lopez nu mi-a lăsat altă variantă", a declarat Cellino pentru agenţia Ansa. Pulga a mai antrenat Cagliari în perioada octombrie 2012-iunie 2013, înainte de a fi înlocuit de Lopez. Cagliari, care a pierdut duminică meciul cu AS Roma, scor 1-3, ocupă locul XV în clasament
Casteels ratează Cupa Mondială
Koen Casteels, al treilea portar al reprezentativei Belgiei, a suferit o fractură de tibie, duminică, în campionatul Germaniei şi nu va putea participa la Cupa Mondială. Hoffenheim a anunţat pe contul de Twitter că portarul va fi operat la Berlin. Casteels va reveni pe teren peste cateva luni. Casteels a ieşit pe targă în minutul 73 al meciului cu Hertha Berlin, după un duel cu Adrian Ramos.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.