Sport

Aşa nu mai merge!

Ziarul de Vrancea
6 apr 2014 470 vizualizări
Naţionala masculină de handbal a fost eliminată ruşinos de către Finlanda, din preliminariile preliminariilor Campionatului European * echipa de tineret s-a chinuit pană a învinge Luxemburg în turneul de calificare din Israel

Naţionala de handbal masculin a Romaniei a ratat, sambătă, în deplasare, calificarea în turul doi preliminar al CE din 2016, după ce a fost învinsă de reprezentativa Finlandei, cu scorul de 29-32 (13-15), în manşa retur a play-off-ului. Învingătoare în primul meci cu 32-30 (16-14), handbaliştii tricolori, urmaşi ai unei tradiţii cu patru titluri mondiale, au fost eliminaţi încă din... preliminariile preliminariilo CE din Polonia, de către o echipă complet necunoscută în arena handbalistică. Marcatorii echipei Romaniei au fost: Ramba - 9, Ghiţă - 6, Mihalcea - 4, Talas - 3, Acatrinei - 2, Asoltanei - 1, Fenici - 1, Sandru - 1, Rotaru - 1, Cristescu - 1. Cu cinci minute înainte de final, finlandezii aveau un avans de opt. Se aşteaptă ca astăzi selecţionerul Eliodor Voica să-şi prezinte demisia la sediul Federaţiei, mai ales că antrenorul de la Bacău a fost boicotat de jucătorii de la HCM Constanţa. Problema nu este, însă, în totalitate a antrenorului, întrucat criza handbalului masculin romanesc datează de multă vreme, iar fondul de jucători se arată departe de a fi liniştitor.
Un exemplu care arată proporţiile în care s-a ajuns în acest domeniu este participarea selecţionatei U20 (antrenor, Titel Răduţă) în grupa a VI-a de calificare pentru Campionatul European din acest an, în care Romania este colegă de grupă cu... Israel, Feroe şi Luxemburg, într-un turneu disputat în Israel. După ce au învins Feroe cu 32-17, speranţele handbalului romanesc s-au canonit cu Luxemburg, învingand într-un final dramatic cu 28-27. Cu o zi în urmă, Israel învinsese acest adversar redutabil al nostru cu 46-31. Aceasta este valoarea handbalului romanesc la ora actuală şi noul preşedinte al FRH, Alexandru Dedu, trebuie să ia de urgenţă măsurile ce se impun, pe care le-a promis în campania electorală.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.