Sport

Cehia, prima semifinalistă a Cupei Davis

Ziarul de Vrancea
6 apr 2014 487 vizualizări
Deţinătoarea trofeului a zdrobit Japonia la Tokyo, toate celelalte întalniri din sferturi au fost decise în meciul al cincilea Cehia, deţinătoarea trofeului, este prima echipă calificată în semifinalele Cupei Davis, după ce a învins cu 5-0 la Tokyo reprezentativa Japoniei, rezultat care confirmă diferenţa de potenţial tenisistic dintre cele două naţiuni

De la ambele echipe au lipsit starurile, Kei Nishikori şi, respectiv, Tomas Berdych, dar japonezii nu l-su putut utiliza nici pe Go Soeda. Lukas Rosol şi Radek Stepanek au tranşat disputa încă din primele două zile cu jucători fără nume, doar la dublu niponii reuşind să ţină perechea japoneză, care a egalat de la 0-2. Cehia va întalni în semifinală învingătoarea întalnirii Franţa - Germania, care nu s-a decis încă pană la închiderea ediţiei.
Într-adevăr, toate celelalte trei dispute din sferturile de finală au ajuns să fie decise de meciul al cincilea. Franţa era favorită în faţa Germaniei, trimiţand în luptă pe cei mai buni jucători şi a avut şi avantajul terenului propriu. Dar prima zi a fost de coşmar pentru spectatorii din Nancy. Tobias Kamke l-a învins fără drept de apel (7-6, 6-3, 6-2) de Julien Benneteau, iar apoi a venit o surpriză şi mai mare, Peter Gojowczyk caştigănd un maraton de cinci seturi cu vedeta principală, Jo-Wilfried Tsonga: 5-7, 7-6, 3-6, 7-6, 10-8. Cu pistoalele la tamplă, cuplul francez  Michaël Llodra/Julien Benneteau a ţinut Franţa în viaţă, 6-1, 7-6, 4-6, 7-5 cu Andre Begemann şi Kamke, ultimul pierzand şi la simplu primul meci cu Tsonga, scor 3-6, 2-6, 4-6. A urmat meciul decisiv între Benneteau şi Gojowczyk.
La Napoli, în faţa unui public vulcanic, Italia s-a întalnit cu Marea Britanie, cu Murray cu tot. Dacă Fabio Fognini a început promiţător meciul cu talentatul, dat încă necoptul James Ward (scor, 6-4, 2-6, 6-4, 6-1), a venit randul lui Andy, care a susţinut două meciuri (simplu şi dublu) într-o zi, pentru că partida cu Andreas Seppi nu s-a mai putut disputa vineri, din cauza întunericului. Murray l-a învins pe Seppi în trei seturi (6-4, 7-5, 6-3) şi, apoi, împreună cu Colin Fleming a decis meciul cu perechea Simone Bolelli / Fognini cu 6-3, 6-2, 3-6, 7-5. Dar oboseala şi-a spus ieri cuvantul şi Fabio Fognini a profitat, executandu-l în trei seturi pe Murray (6-3, 6-4, 6-4) astfel încat speranţele Albionului au rămas în Ward, în întalnirea cu Seppi şi... fanii napolitani.
Cu avantajul terenului din Geneva, Elveţia părea să nu aibă probleme cu Kazahstan, mai ales că deţineau doi jucători de Top 10. Diferenţa este că "bătranul" Roger Federer se află într-o revenire accentuată, în timp ce Stanislas Wawrinka, nu joacă mai nimic de la Australian Open. Darzenia kazahilor în Cupa Davis este binecunoscută şi Andrei Golubev l-a învins pe fantomaticul Stan cu 7-6, 6-2, 3-6, 7-6. Federer a reparat onoarea helvetă în trei seturi (6-4, 6-4, 6-2). La dublu, celebrul cuplu "Federinka" a pierdut cu 4-6, 6-7, 6-4, 6-7 în faţa lui Golubev şi Nedovesov şi situaţia se anunţa albastră pentru helveţi. Dar Wawrinka a reuşit, în sfarşit, să aducă un punct: 6-7, 6-4, 6-4, 6-4 cu Kukuşkin.

Irina Begu, două finale la Medellin

Jucătoarea de tenis Irina Begu s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului challenger de la Medellin (Columbia), după ce a trecut, mai întai în sferturi de argentinianca Florencia Molinero (nr. 7) cu 6-1, 6-3 şi apoi, în semifinale de principala favorită, Maria Irigoyen (Argentina) cu 6-1, 6-1, partenera sa de dublu în acest turneu. Finala dintre Irina  Begu, favorită numărul trei, şi paraguayana Veronica Cepede (nr. 4) s-a disputat în cursul nopţii. Begu şi Irigoyen au caştigat turneul de dublu, scor, 6-2, 6-2 cu perechea Monique Adamczak/Marina Şamaiko (Australia/Rusia).
* Charleston, semifinale: Andrea Petkovic (Germania) - Eugénie Bouchard (Canada) 1-6, 6-3, 7-5; Jana Cepelova (Slovacia) - Belinda Bencic (Elveţia) 4-6, 7-5, 7-6.
* Monterrey, semifinale: Jovana Jaksic (Serbia) - Kimiko Krumm (Japonia) 6-7, 6-4, 6-4; Ana Ivanovic (Serbia) - Caroline Wozniacki (Danemarca) 7-6, 6-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.