Sport

Şahiştii se pregătesc pentru naţionale

Dan Chiriac
3 apr 2014 1103 vizualizări
Sportul minţii a pierdut un mare jucător, la doar 59 de ani u Bogdan Groza, component al echipei Clubului de Şah Municipal Speranţa Focşani, a trecut în lumea celor drepţi după un atac de inimă

Şahiştii CSM Focşani 2007 vor evolua la Campionatele Naţionale pentru copii, juniori şi tineret (categoriile 8-20 de ani) – individuale, ale căror întreceri vor avea loc la Călimăneşti-Căciulata, în perioada 5-16 aprilie 2014. Competiţia va avea loc la şah clasic, în sistem elveţian, în perioada 6-13 aprilie, dezlegări, în ziua de 13 aprilie, şah rapid, în zilele de 14 şi 15 aprilie, şi blitz, pe 15 aprilie. Se vor disputa câte 9 runde. Delegaţia CSM Focşani 2007, care va fi condusă de preşedintele secţiei de şah, Aurelian Grigore, este alcătuită din 13 sportivi, 12 dintre aceştia urmând să participe la şah clasic, şah rapid, dezlegări şi blitz. Vor concura pentru clubul focşănean: la fete, 18 ani, Bianca-Gabriela Banciu, la fete 12 ani, Ana-Maria Banciu, Teodora Avădăni şi Alexandra-Ioana Banciu, la fete 10 ani, Carmen-Nicola Ioniţă; la băieţi 16 ani, Ionuţ-Matei Axinte şi Cătălin-Lucian Pătraşcu, la băieţi 14 ani, Cosmin Vasiliu, şi Dragoş-Cosmin Ion, la băieţi 12 ani, Aurelian-Gabriel Cristea, iar la băieţi 8 ani, George-Călin Ioniţă şi Mihnea-Iustin Baciu, ultimul, doar la şah rapid şi blitz. “Campionatele de şah pentru copii şi juniori, atât la individual, cât şi la echipe, au adus în ultimii ani satisfacţii deosebite sportivilor CSM Focşani 2007 ca şi susţinătorilor acestora şi este de aşteptat ca şi în acest an şahiştii să se întoarcă de la competiţie cu rezultate bune, pe măsura calităţilor pe care le au şi a pregătirii pe care au făcut-o la club ori în turneele la care au concurat în ultima perioadă”, spun oficialii clubului CSM 2007.

Şahul vrancean e în doliu!

Din păcate, lumea şahului a suferit o mare pierdere. Bogdan Groza, candidat de maestru, component al echipei Clubului de Şah Municipal "Speranţa" Focşani, care în 2008 a promovat în Divizia A, a trecut la cele veşnice, miercuri dimineaţa, în urma unui atac de cord, în Anglia, unde se afla de mai mult timp. „A fost unul dintre cei mai îndrăgiţi şahişti ai judeţului Vrancea, cel mai îndreptăţit candidat de maestru la obţinerea titlului de maestru”, ne-a spus Anton Soare, secretarul Asociaţiei Judeţene de Şah Vrancea. Bogdan Groza avea 59 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în pace! (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
S.C, acum 3672 zile, 4 ore, 44 minute, 39 secunde
DUMNEZEU SA-L IERTE!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.