Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Dinamo la rand!

Ziarul de Vrancea
3 apr 2014 657 vizualizări
Gruparea FC Dinamo a fost sancţionată de Comisia de Disciplină a FRF cu interzicerea ocupării a şapte sectoare ale stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare în următoarele două meciuri şi o penalitate sportivă 40.000 de lei pentru incidentele provocate de suporterii proprii la partida cu Steaua.

De asemenea, pentru incidente similare, gruparea FC Steaua a fost sancţionată cu interzicererea accesului spectatorilor la două partide în şase sectoare pe Stadionul Steaua şi Arena Naţională.  La partida Steaua - Dinamo din prima manşă a semifinalelor Cupei Romaniei-Timişoreana, suporterii ambelor formaţii au introdus şi aprins materiale pirotehnice în interiorul Arenei Naţionale, pe care ulterior le-au aruncat atat în terenul de joc cat şi în tribune.

De rasul curcilor

Naţionala de handbal masculin a Romaniei a învins, miercuri, la Chiajna,  modesta reprezentativă a milară a Finlandei, cu scorul de 32-30 (16-14), în manşa tur a play-off-ului CE din 2016, partida retur fiind programată sambătă, în Finlanda. Marcatorii echipei antrenate de Eliodor Voica au fost Mihalcea 6 goluri, Talas 5, Ghiţă 4, Fenici 4, Florea 4, Asoltanei 3, Şmicu 2, Acatrinei 1, Ramba 1, Rotaru 1, Cristescu 1. În celelalte două partide din play-off se confruntă echipele Grecia cu Bosnia, respectiv, Estonia cu Elveţia. Caştigătoarele dublei manşe se vor califica în turul doi preliminar al Campionatului European din 2016, alăturandu-se celorlalte 25 de echipe continentale.

Irina Begu avansează la dublu

Perechea formată din jucătoarea romană de tenis Irina Begu şi argentinianca Maria Irigoyen s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ITF de la Medellin (Columbia), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, după victoria cu 6-1, 6-1 în faţa cuplului chilian Cecilia Costa/Daniela Seguel.
În semifinale, Begu şi Irigoyen, principalele favorite ale probei, vor înfrunta caştigătoarea meciului dintre Montserrat Gonzalez (Paraguay)/Catalina Pella (Argentina) şi Mariana Duque (Columbia)/Romina Oprandi (Elveţia). Begu şi Irigoyen au caştigat în februarie proba de dublu din cadrul turneului WTA de la Rio de Janeiro şi este prima favorită la Medellin,

Semne bune de la Schumacher

Purtătorul de cuvant al germanului Michael Schumacher, Sabine Kehm, a declarat pentru cotidianul Bild că există semne care dau speranţă în ceea ce priveşte starea fostului pilot de Formula 1, rănit grav într-un accident de schi, în decembrie. Sabine Kehm a precizat că zvonurile conform cărora soţia lui Schumacher construieşte o anexă medicală la reşedinţa din Elveţia pentru a-l lua acasă pe fostul campion sunt lipsite de fundament. Presa engleză a scris, săptămana trecută, că soţia lui Schumacher pregăteşte o anexă la reşedinţa din Elveţia, astfel încat fostul pilot să fie mutat de la spitalul din Grenoble. Mass-media a mai speculat că soţia lui Michael Schumacher a luat această decizie deoarece medicii cred că şansele ca fostul campion să îşi revină sunt mici. Cotidianul Bild a notat, joi, că singura construcţie de la reşedinţa familiei Schumacher este cea a unei case pentru tatăl lui Michael, Rolf.

"FC Mititelu" s-a retras oficial


Comisia de Disciplină a Federaţiei Romane de Fotbal a luat act în şedinţa sa de miercuri de decizia de retragere din toate competiţiile a echipelor FC Universitatea Craiova, grupare finanţată de Adrian Mititelu.Echipa FC Universitatea Craiova s-a retras, în 27 martie, din competiţia Ligii a II-a, după disputarea a 22 de etape în ediţia 2013-2014 a Seriei a II-a. în anunţul făcut într-o conferinţă de presă, patronul grupării oltene Adrian Mititelu a afirmat că motivele sunt lipsa terenurilor de antrenament şi "hăituirea" echipei sale de către autorităţile locale. Patronul Adrian Mititelu susţine că FC Universitatea Craiova a fost deposedată în mod nelegal de terenurile de antrenament şi de dreptul de a-şi desfăşura meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Ion Oblemenco.

Button, la al 250-lea start

Britanicul Jenson Button (McLaren-Mercedes) va deveni, duminică, în Bahrain, al cincilea pilot din istorie care a luat startul de 250 de ori într-un Mare Premiu de Formula 1, după Rubens Barrichello, Michael Schumacher, Riccardo Patrese şi Jarno Trulli. "Este o nebunie, pare că ieri am sărbătorit al 200-lea start cu o victorie în Ungaria, în 2011, pentru McLaren. Asta înseamnă să sunt pe aici de ceva vreme. Sunt foarte bucuros de cariera mea, chiar dacă a fost marcată de suişuri şi coboraşuri", a spus Button, aflat la cel de-al 15-lea sezon în Formula 1. În varstă de 34 de ani, Jenson Button a caştigat pană în prezent 15 curse în Formula 1 şi a fost de 50 de ori pe podium. El a debutat în 2000 la Williams, apoi a trecut pe la echipele Benetton (devenită ulterior Rénault), BAR (devenită ulterior Honda), Brawn GP (urmaşa Honda) şi McLaren-Mercedes. Cu Brawn GP, Button a devenit în 2009 campion mondial. Recordul de starturi în Formula 1, 322, îl deţine brazilianul Rubens Barrichello.

Barcelona face apel

Gruparea FC Barcelona a anunţat, ieri, că va face apel la decizia Comisiei de Disciplină a FIFA prin care nu mai are dreptul de a efectua transferuri în sezonul viitor, pentru infracţiuni comise la achiziţionarea a zece jucători minori. Clubul a anunţat că va face apel la FIFA, precizand că, dacă va fi cazul, se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). De asemenea, FC Barcelona a menţionat că va solicita suspendarea deciziei pentru a "respecta drepturile clubului". Clubul spaniol FC Barcelona a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a FIFA cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri în sezonul viitor, pentru infracţiuni comise la achiziţionarea a zece jucători minori, a anunţat, miercuri, forul mondial.
 
 Ronaldo, record egalat

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo (Real Madrid ) a marcat, miercuri, al 14-lea său gol în acest sezon de Liga Campionilor, egaland astfel record deţinut de Lionel Messi (2011-12/FC Barcelona) şi Jose Altafini "Mazzola" (1962-63/AC Milan). Ronaldo a marcat în minutul 57, la meciul 100 pe care îl dispută în Liga Campionilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.