Sport

Fetele conştiincioase vor aur

Ziarul de Vrancea
3 apr 2014 508 vizualizări
In opinia antrenorului lotului feminin de box, Luminiţa Turcin şi Steluţa Duţă au cele mai mari şanse de a caştiga titlul european la Bucureşti

Antrenorul coordonator al lotului feminin de box, Adrian Lăcătuş, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Romania va avea cate o reprezentantă la fiecare categorie din cadrul Campionatelor Europene de la Bucureşti, obiectivul fiind două medalii de aur prin Steluţa Duţă şi Luminiţa Turcin. "Luminiţa şi Steluţa sunt din garda veche, cu un palmares care le obligă să-şi apere titlul acasă. Este o echipă nouă avandu-le la bază pe ce două senioare. Nu stăm excelent la toate categoriile, dar vom avea reprezentante la fiecare greutate. Vom face meciuri de verificare, aşa că niciuna dintre sportive nu va fi sigură de lotul ei în lot pană nu începe competiţia", a spus Lăcătuş. Antrenorul a afirmat că visul său este o medalie olimpică la ediţia din 2016 de la Rio de Janeiro. "Cred că avem şanse mai mari ca oricand. Avem timp suficient să pregătim aceste jocuri. Vor fi cinci categorii, iar din cele trei prezente aici, Steluţa, Luminiţa şi Ioana Mera, măcar una va veni cu o medalie. Femeile pot face lucruri mai frumoase decat bărbaţii, fac treaba mai conştiincios", a completat Lăcătuş.
Luminiţa Turcin a precizat că emoţiile şi presiunea sunt din ce în ce mai mari cand se apropie competiţia ce va fi găzduită de Sala Polivalentă. "E extraordinar pentru noi că aceste Campionate Europene vor avea loc la Bucureşti. Aşteptam de mult timp să se întample asta. Sper să ne ridicăm la aşteptările tuturor. Nu ne dorim decat să fim sănătoase şi să urcăm pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. ştim ce avem de făcut. Presiunea trebuie să vină din partea noastră, nu din a altora. Emoţiile sunt mult mai mari pe timp ce se apropie competiţia", a explicat Turcin. Steluţa Duţă susţine că obiectivul său este medalia de aur. "Nu mă gandesc decat la aur. Sper să fiu în formă şi sănătoasă", a adăugat Duţă. Ioana Mera speră ca la europenele de la Bucureşti să boxeze mai relaxată decat ar fi făcut-o în altă ţară. "Presiunea e mult mai mare avand în vedere că vom lupta acasă, dar sperăm să ne influenţeze şi să facem faţă mult mai bine decat în altă ţară", a mai spus Mera.
Preşedintele Federaţiei Romane de Box, Leonard Doroftei, a declarat, în glumă, că în cazul în care obiectivul nu va fi atins, ministrul Gabriela Szabo îl va pune să urce pe scări pană la sediul forului din Vasile Conta. "Fetele muncesc mai mult decat băieţii. Ele sunt la un pas de a scrie istorie pentru boxul romanesc. Cu şefi ca Gabi Szabo dacă nu ne îndeplinim obiectivele, ne va pune să urcăm pe scări pană la etajul 7, nu ne va mai lăsa cu liftul", a subliniat Doroftei. Campionatul European de box feminin senioare, la care vor participa peste 300 de sportive din 40 de ţări, va avea loc în Sala Polivalentă din Capitală, în perioada 31 mai - 7 iunie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.