Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: A murit creatorul Craiovei Maxima

Ziarul de Vrancea
2 apr 2014 659 vizualizări
Preşedintele de onoare al CS Universitatea Craiova, Corneliu Andrei Stroe, a decedat în noapte de marţi spre miercuri, la varsta de 70 de ani, a anunţat site-ul oficial al grupării oltene.

Corneliu Andrei Stroe a fost unul dintre artizanii Craiovei Maxima. El a ajuns la Universitatea Craiova în anul 1966. Timp de patru ani a ocupat funcţia de secretar al clubului. Apoi, între 1970-1983 a fost vicepreşedinte al clubului, iar în sezonul 1983-1984 preşedinte al Universităţii Craiova. În 2013, Corneliu Andrei Stroe, a fost numit preşedinte de onoare al CS Universitatea Craiova.

Stoican stă două etape în tribune

Antrenorul formaţiei Dinamo, Flavius Stoican, a fost sancţionat, ieri, de Comisia de Disciplină a FRF, cu două etape de suspendare şi 360 de lei penalitate sportivă ca urmare a eliminiării sale din partida cu Petrolul Ploieşti. Antrenorul Flavius Stoican a fost trimis în tribune, în minutul 45A2 al partidei Petrolul Ploieşti - Dinamo (scor 2-2), după ce a intrat pe teren şi a protestat vehement cerand un penalty pentru formaţia sa. Iniţial, Stoican nu a dorit să urce în tribună, iar partida a fost întreruptă aproximativ două minute. În ceea ce priveşte litigiul dintre preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache şi antrenorul FC Steaua, Laurenţiu Reghecampf, Comisia de Disciplină a stabilit un nou termen pentru 9 aprilie.

Staţi acasă, puişori!

Trei sectoare de la Peluza Nord, 10, 11 şi 12, şi trei de la Peluza Sud, 32, 33 şi 34, ale Stadionului Steaua au fost închise pentru două meciuri de Comisia de Disciplină a FRF, ca urmare a incidentelor de la meciul din deplasare cu Săgeata Năvodari. Clubul Steaua a fost sancţionat pentru că la meciul cu Săgeata Năvodari fanii proprii au aprins sau aruncat cu obiecte spre alţi spectatori sau spre terenul de joc. în luarea deciziei, conform articolului 44.1 din Regulamentul Disciplinar, s-a constatat că suporterii campioanei Romaniei erau recidivişti. Totodată, Comisia de Disciplină a decis că în cazul în care cele două meciuri vor avea loc pe Arena Naţională, atunci vor fi închise sectoarele 102-107. De asemenea, Comisia de Disciplină a amendat gruparea bucureşteană cu suma de 40.000 de lei.

Banner xenofob la Sibiu

Baschet Club Mureş a solicitat Federaţiei Romane de Baschet să dicteze sancţiuni, după ce la meciul de sambătă, de pe teren propriu, fanii echipei CSU Sibiu au afişat un banner xenofob, se arată într-un comunica. "Întregul colectiv al BC Mureş Tîrgu-Mureş, marcat de un puternic sentiment de indignare, condamnă atitudinea huliganică a galeriei echipei CSU Atlassib Sibiu, din ziua de sambătă, 29.03.2014, de la meciul de baschet masculin disputat cu echipa BC Mureş. Condusă de instincte primitive, xenofobe, aceasta s-a exprimat golăneşte într-un mesaj scris pe un banner, pe care l-au retras foarte repede, în corul de fluierături al spectatorilor revoltaţi care au văzut această secvenţă", se arată în comunicatul citat. Fanii echipei sibiene au afişat la meciul de sambătă un banner în care era scris o înjurătură la adresa ungurilor, în limba maghiară. BC Mureş a menţionat că va pune la dispoziţia FR Baschet fotografii care să ateste afişarea bannerului. BC Mureş s-a impus, sambătă, în penultima etapă a sezonului regulat, cu scorul de 86-84.

Piqué stă o lună

Fundaşul echipei FC Barcelona, Gerard Piqué, va absenta o lună de pe teren după o leziune la şold. Gerard Piqué,în varstă de 27 de ani, s-a accidentat într-un duel aerian cu Diego Costa şi a fost înlocuit cu Marc Bartra. Internaţionalul spaniol va lipsi de la meciul retur şi va rata şi meciul cu Real Madrid din finala Cupei Spaniei, care va avea loc la 16 aprilie. Atacantul Diego Costa, de la Atletico s-a accidentat la copsa dreaptă şi a fost înlcouit cu Diego Ribas. "Diego Costa a suferit o întindere musculară la coapsa dreaptă. Accidentarea nu are nicio legătură cu durerile pe care le simţea jucătorul înaintea partidei cu Barcelona", a scris gruparea Atletico Madrid pe Twitter.

Se vand bilete ca painea caldă

Peste 2,57 de milioane de bilete pentru Cupa Mondială din Brazilia au fost deja vandute, a anunţat FIFA ieri, la încheierea celei de-a doua faze de vanzare pe principiul "primul venit primul servit". În total, 2.577.662 de bilete au fost de alocate pe parcursul celor două faze de vanzare, a precizat FIFA. La ultima perioadă de vanzare, între 12 martie şi 1 aprilie, 301.929 de bilete din 345.000 disponibile au fost alocate. Următoarea fază de vanzare va începe la 15 aprilie.

Boavista, reprimită în prima ligă lusitană

Formaţia Boavista va fi reintegrată în prima ligă a Portugaliei începand din sezonul viitor, a anunţat, ieri liga portugheză (LPFP), care a decis trecerea de la 16 la 18 echipe. Această decizie este urmare a avizului favorabil dat de Comisia tehnică la reuniunea de luni. Reintegrarea echipei Boavista în prima ligă constrange LPFP să extindă campionatul de la 16 la 18 echipe. La finalul actualului sezon, doar echipa aflată pe ultimul loc în prima ligă va retrograda direct, în timp ce primele două clasate din D2 vor promova, iar formaţia de pe locul trei va disputa un baraj cu penultima clasată din D1. Boavista a retrogradat în a doua ligă în 2008, după un caz de corupţie în care au mai fost implicate FC Porto şi Leiria. Boavista a făcut apel la retrogradare şi a obţinut caştig de cauză în februarie 2013 la Comisia juridică a federaţiei portugheze. (FPF). Apoi a fost semnat un protocol, la 29 iunie, între FPF şi LPFP pentru a permite extinderea primei ligi la 18 echipe.

Nuno Gomes s-a retras

Internaţionalul portughez Nuno Gomes, în varstă de 37 de ani, s-a retras din activitate, urmand să fie consilier pentru relaţii internaţionale al preşedintelui clubului Benfica Lisabona, Luis Filipe Vieira, a anunţat gruparea portugheză pe site-ul oficial. Nuno Miguel Soares Pereira Ribeiro a petrecut 12 sezoane la Benfica, întrerupte de o perioadă de doi ani în Italia, la Fiorentina. El a venit la Lisabona în 1997 de la Boavista. Nuno Gomes a marcat 166 de goluri pentru Benfica, alături de care a caştigat două titluri naţionale, Cupa Portugaliei, de trei ori Cupa Ligii şi Supercupa Portugaliei. El a plecat de la Benfica în 2011 la Sporting Braga, iar apoi la Blackburn Rovers. Nuno Gomes are 79 de selecţii în echipa naţională a Portugaliei pentru care a marcat 29 de goluri.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.