Sport

O tragere la sorţi perfectă

Ziarul de Vrancea
1 apr 2014 409 vizualizări
In sferturile de finală ale Cupei EHF, handbaliştii de la HCM Constanţa va întalni formaţia suedeză, Lugi HF

Campioana Romaniei la handbal masculin, HCM Constanţa, va întalni formaţia suedeză Lugi HF în sferturile de finală ale Cupei EHF, conform tragerii la sorţi de ieri, de la Viena. Manşa tur va avea loc pe terenul campioanei Romaniei, în 19 sau 20 aprilie, iar cea retur, în deplasare, peste o săptămană. În celelalte două partide din sferturile de finală ale Cupei EHF se vor duela Sporting CP (Portugalia) - Pick Szeged (Ungaria) şi HBC Nantes (Franţa) - Montpellier Agglomeration(Franţa). Caştigătoarele dublei manşe din sferturi se vor alătura în Turneul Final Four, echipei germane Fuchse Berlin, care a obţinut calificarea directă din grupe în calitate de gazdă. HCM a ocupat locul al doilea în Grupa D, după Fuchse Berlin, dar înaintea echipelor Chambéry Savoie Handball (Franţa) şi HC Sporta Hlohovec (Slovacia). Lugi HF a caştigat Grupa A a competiţiei, fiind urmată de Reale Ademar Leon (Spania), Csurgói KK (Ungaria) şi TSV Hannover-Burgdorf (Germania). Lugi HF are sediul în oraşul Lund, şi ocupă în prezent locul al patrulea în liga suedeză, cu 43 puncte. Cea mai bună evoluţie a formaţiei suedeze în Cupele Europene s-a înregistrat în sezonul 1998/1999, cand a acces în optimile de finală ale Cupei EHF, depăşită acum de prezenţa în sferturi.
Categoric, faţă de celelalte două posibile adversare, Pick Szeged şi Montpellier, se poate spune că sorţii au fost buni cu constănţenii. O recunoaşte chiar căpitanul HCM, Laurenţiu Toma. "Este foarte bine, este practic perfect. Începe să se vadă Final Four de la Berlin, am jucat deja în sala de acolo şi ne dorim mult să revenim. Sper ca turul să îl jucăm sambătă, pe 19 aprilie, indiferent de oră, nu de Paşte. Nu va fi însă uşor, pentru că pană la urmă reprezintă Suedia, naţională care este vicecampioană olimpică. Au caştigat  o grupă cu Ademar Leon şi Hannover şi nu este puţin lucru. Jocul nostru ne oferă însă multă încredere. Am realizat multe pană acum şi nu vrem să ne oprim aici", a spus Toma.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.