Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Iorgulescu se dă la arbitri

Ziarul de Vrancea
31 mar 2014 497 vizualizări
Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, solicită de urgenţă Comsiei Centrale a Arbitrilor să îi sancţioneze "exemplar" pe arbitrii care au influenţat prin greşelile lor rezultatele unor partide din Liga I, informează site-ul oficial al LPF.

"În condiţiile în care au fost introduşi începand cu etapa a XX-a arbitri suplimentari, greşelile brigăzilor delegate la unele jocuri din Liga I pot fi considerate ca influenţand unele rezultate din teren. Efortul financiar făcut de cluburi pentru plata acestora nu se justifică din moment ce nu a dus la îmbunătăţirea calităţii arbitrajelor. Liga Profesionistă de Fotbal nu poate sta pasivă în faţa unui fenomen care poate periclita ierarhia sportivă şi buna desfăşurare a competiţiei pe care o organizează. Drept urmare, solicită de urgenţă Comsiei Centrale a Arbitrilor o analiză eficientă, ale cărei consecinţe să fie aduse la cunoştinţa tuturor oamenilor din fotbal. Ar fi de dorit ca arbitrii, care au greşit grav în acest retur, să fie sancţionaţi exemplar", a afirmat Iorgulescu.

Radu Petrescu  fluieră în Liga Campionilor

Arbitrul Radu Petrescu va conduce la centru meciul Real Madrid - Benfica, din semifinalele Ligii Campionilor la tineret, programat la 11 aprilie, de la ora 14.00, pe Stade Colovay din Nyon. Radu Petrescu va fi ajutat la cele două linii de Radu Ghinguleac (arbitru asistent 1) şi de Mihai Ovidiu Artene (arbitru asistent 2). Cealaltă semifinală va fi disputată în aceeaşi zi şi pe același stadion, dar de la ora 17.30, de FC Schalke 04 şi de FC Barcelona.

Antrenor danez la copii romani

Tehnicianul danez Rasmus Poulsen a fost coopotat în cadrul CSM Bucureşti, el urmand să ocupe postul de antrenor coordonator al tuturor grupelor de copii şi juniori ale grupării finanţate de Primărie, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, directorul general Constantin Căliman. Poulsen s-a ocupat, în ultimii opt ani, de pregătirea junioarelor la grupări din Danemarca, printre care şi la Viborg. "Am venit aici pentru oraş, pentru proiectul interesant. E o provocare pentru mine şi îmi place să lucrez cu copiii. Va fi o experienţă plăcută pentru mine. Am discutat cu Jakob Vestergaard şi Mette Klimt înainte de a lua decizia de a veni aici. Jakob m-a ajutat mult în carieră", a spus Poulsen. Fostul antrenor al echipei Oltchim Ramnicu Valcea, Jakob Vestergaard, a menţionat că i-a fost uşor să-l convingă pe Poulsen să accepte oferta grupării bucureştene. "Mi-a fost uşor să-l recomand pe Rasmsus, pentru că e unul dintre cei mai buni oameni din Danemarca. Cred că este importantă această colaborare pentru viitorul handbalului romanesc. Romania va fi una dintre cele mai bune echipe din viitor. Sunt sigur de asta", a adăugat Vestergaard.

Falcao se recuperează

Atacantul columbian al echipei AS Monaco, Radamel Falcao, grav accidentat la un genunchi în ianuarie, speră să se recupereze pentru a fi apt pentru Cupa Mondială din Brazilia, dar consideră că este "foarte devreme" să se pronunţe în privinţa acestui aspect. Falcao, 28 de ani, recunoaşte că, avand în vedere natura accidentării sale, care necesită în general şase luni de convalescenţă, ar fi un "caz special" dacă ar fi pe teren în iunie, la cinci luni după ultimul său meci. "Suntem foarte optimişti, dar este prea devreme să spun dacă voi fi sau nu la CM. Mai este destul timp pană la decizia finală. Visez să fiu prezent şi sper să am un rol important în Brazilia", a declarat Falcao. Falcao se recuperează la Madrid după ce la 22 ianuarie, la un meci din Cupa Franţei, a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior de la genunchiul stang.

Valdes s-a operat

Portarul echipei FC Barcelona, Victor Valdes, a fost operat, luni, la Augsburg (Germania), la ligamentul încrucişat anterior de la genunchiul drept şi va fi indisponibil aproximativ şapte luni. Valdes (32 de ani, 20 de selecţii) nu va revenit în competiţie decat în toamnă, astfel că nu va participa la Cupa Mondială din Brazilia. Portarul s-a accidentat miercurea trecută, la meciul cu Celta Vigo, scor 3-0, din campionatul Spaniei.

A rămas tetraplegic

Rugbistul australian Alex McKinnon, component al echipei Newcastle Knights, a rămas tetraplegic, după ce şi-a fracturat două vertebre la un meci din campionatul Australiei de rugby în XIII. McKinnon, în varstă de 22 de ani, a fost rănit grav în urmă cu o săptămană, în timpul meciului pierdut de Knights în faţa echipei Melbourne Storm (20-28), cand a fost placat de trei adversari. "Suntem total doboraţi de vestea că medicii au ajuns la concluzia că Alex este tetraplegic. Familia rugbiului în XIII este alături de tine", a notat federaţia din New South Wales, pe pagina sa de Facebook. Unul dintre cei care l-au placat pe McKinnon, Jordan McLean, se va prezenta, miercuri, în faţa Comisiei de Disciplină a federaţiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.