Sport

Ora Pămantului închide lumina în centrul Focşaniului

Ziarul de Vrancea
28 mar 2014 1326 vizualizări
Evenimentul are loc sambătă, între orele 20.30-21.30, atat la Focşani, cat şi la Panciu şi Adjud, oraşe care vor stinge lumina cu scopul promovării unui mesaj de responsabilizare socială privind protejarea mediului u la Panciu, Astroclubul local va organiza şi o sesiune de observaţii astronomice

Evenimentul "Ora pămantului" prinde tot mai mult în judeţul nostru, mai ales că a îneput şi campania electorală pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Primăria Focşani a anunţat că participă şi în acest an la “Ora Pămantului”, manifestare prin care se va întrerupe iluminatul public în centrul istoric al oraşului. Astfel, astăzi, între orele 20.30-21.30, se va stinge lumina, pentru a se conştientiza nevoia de raţionalizare a consumului de energie. Evenimentul de mediu este sprijinit şi de organizaţia de tineret a PNL Vrancea. “Oprirea luminii pentru o oră ne oferă oportunitatea de a pune municipiul Focşani alături de celelalte oraşe mari ale lumii implicate în acest proiect. Ne bucurăm să sărbătorim Ora Pămantului şi în 2014, după iniţierea acestui eveniment în orasul nostru de către grupul bloggerilor vranceni -Blogosfera Vrancea, în anii 2012 şi 2013. Am făcut demersuri la Primăria Focşani pentru stingerea iluminatul public pe Bd. Unirii şi în Piaţa Unirii unde va avea loc evenimentul. Participanţilor le recomandăm să vină cu lumanări – candele pe care le vom aprinde şi vom scrie «EARTH HOUR Vrancea» în Piaţa Unirii”, au spus şi teneliştii.
Şi Panciu  stinge lumina
Sâmbătă, 29 martie 2014, între orele 20.30-21.30, iluminatul public din oraşul Panciu va fi oprit, ca urmare a participării la evenimentul mondial intitulat „Earth Hour“ („Ora Pământului “). Începând cu ora 20.00, elevii de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“, Liceul Teoretic „Ioan Slavici“, Trupa de Teatru „Protha“, precum şi membrii Asociaţiei „Lumea lui Pinocchio“ vor susţine, în Parcul Central, un scurt program artistic, după cum anunţă Primăria oraşului. "Între orele 20.30-21.30, participanţii la eveniment vor lansa 100 de lampioane, iar Astroclubul Panciu va organiza o sesiune de observaţii astronomice, intitulată „Cer deschis“. Manifestările dedicate „Orei Pământului“ s-au desfăşurat începând cu data de 24 martie 2014. Ele au constat în promovarea evenimentului în comunitatea locală prin întâlniri directe cu cetăţenii, distribuirea de pliante şi fluturaşi, precum şi prin afişarea de mesaje tematice la cele trei panouri electronice de informare publică din oraş. Toate acţiunile au fost organizate de către Primăria Oraşului Panciu, în parteneriat cu Casa Orăşenească de Cultură, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“, Liceul Teoretic „Ioan Slavici“, Asociaţia „ECOMED“ şi Asociaţia „PROTHA“. ", se arată într-o informare a Primăriei Panciu. Viceprimarul Iulian Nica aminteşte faptul că, în 2014, oraşul Panciu participă, alături de alte 13 oraşe din ţară, între care şi Adjud, la competiţia pentru stabilirea Capitalei „Earth Hour“, pentru a atrage atenţia asupra pericolului reprezentat de schimbările climatice provocate de încălzirea globală. „Invităm toţi cetăţenii, instituţiile publice, precum şi agenţii economici să ni se alăture în acest demers şi să stingă lumina în locuinţele, respectiv în sediile în care îşi desfăşoară activitatea, între orele 20.30-21.30. În acest mod, vom demonstra că înţelegem şi că sprijinim eforturile comunităţii internaţionale de a proteja mediul înconjurător şi de a reduce consumul de energie electrică“, a declarat viceprimarul Iulian Nica.
Jandarmii sting lumina la „Ora Pămantului”
La "Ora pămantului" se stinge lumina şi la jandarmi. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vrancea se alătură iniţiatorilor campaniei „Ora Pămantului” prin  întreruperea curentului electric astăzi între orele 20.30 - 21.30. Se va întrerupe curentul la echipamentele electrice şi iluminat, cu excepţia celor strict necesare desfăşurării în condiţii optime a activităţilor aflate în desfăşurare. „ Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea se alătură campaniei mondiale «Ora Pământului 2014» ce are loc sub sloganul « Schimabarea suntem noi!». Ministerul Afacerilor Interne s-a alăturat campaniei "Ora Pământului 2014", acţiune iniţiată cu scopul promovării unui mesaj de responsabilizare socială privind protejarea mediului înconjurător. Campania este o acţiune simbolică, derulată la nivel internaţional pentru conştientizarea opiniei publice asupra fenomenului încălzirii globale. Aceasta constă în întreruperea, timp de o oră, sâmbătă, a iluminatului electric, pentru economisirea energiei şi reducerea poluării”, a precizat Adrian Costescu, purtătorul de cuvant al IJJ Vrancea. Prima ediţie a „Earth Hour“ a fost în anul 2007 când, la iniţiativa World Wide Fund for Nature (WWF) Australia, peste 2,2 milioane de oameni şi 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice.  (Ziarul de Vrancea)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.