Sport

Serena sau Li Na?

Ziarul de Vrancea
28 mar 2014 497 vizualizări
Americanca şi chinezoaica vor juca finala turneului de tenis de la Miami, iar Nadal şi Berdych s-au calificat în semifinalele masculine

Finala turneului WTA de la Miami (5.427.105 $) se va disputa între primele două jucătoare ale lumii: Serena Williams (SUA) şi Li Na (China). Serena a jucat prima şi a obţinut a 15-a victorie consecutivă în faţa Mariei Şarapova (7WTA), cu scorul de 6-4, 6-3, după o oră şi 37 de minute. Scorul întalnirilor directe între Serena şi Maşa este zdrobitor în favoarea americancei, 16-2, ultimul succes al rusoaicei datand din 2004. Totodată, Serena încerca să să caştige al şaptelea trofeu în Florida, după zece finale. Pentru Şarapova, finalista de anul trecut, înfrangerea din semifinale are consecinţe dramatice, ea urmand să cadă pe locul IX în clasamentul WTA, începand de luni. Cu totul altfel s-a jucat cea de-a doua semifinală: micuţa jucătoare din Slovacia, Dominika Cibulkova, s-a ţinut tare în faţa chinezoaicei, în orice caz mult mai tare decat în finala de la Australian Open. Două ore şi 20 de minute i-au trebuit lui Li Na să se impună cu 7-5, 2-6, 6-3, ceea ce înseamnă a treia victorie asupra lui "Domi" în acest an. Acum, Li Na vizează al treilea trofeu din 2014 (după Shenzen şi Melbourne), dar palmaresul cu Serena nu-i sună bine: o victorie din 11 meciuri.
În turneul masculin de 5.649.405$, s-a fixat şi cea de-a doua semifinală, după Nishikori - Djokovic. Conform aşteptărilor, se vor întani, Rafael Nadal (principalul favorit) şi Tomas Berdych (nr.7). Rafael a caştigat cu 4-6, 6-2, 6-4 (două ore şi 34 de minute în faţa canadianului Milos Raonic (nr.12), în timp ce jucătorul ceh l-a învins cu 6-4, 7-6 pe Aleksandr Dolgopolov (Ucraina, nr. 22). Nadal  a avut cele mai mari emoţii în acest turneu, în care pană la acest meci a pierdut doar nouă game-uri. Este meritorie prestaţia jucătorului ucrainean, care dublează semifinala de la Indian Wells cu o performanţă similară pe insula Key Biscayne.
* Tenismanul roman Adrian Ungur s-a calificat în sferturile de finală ale probei de simplu din turneul challenger de la Barranquilla (Columbia), dotat cu premii totale de 40.000 de dolari, în urma victoriei cu 6-1, 5-7, 6-1 asupra croatului Antonio Veic (262 ATP). În sferturile de finală, Ungur (nr.6)  îl va înfrunta pe austriacul Andreas Haider-Maurer, cap de serie nr. 4. Acesta s-a impus în ambele meciuri directe cu Ungur. Împreună cu italianul Thomas Fabbiano, Ungur a fost eliminat în sferturi, la dublu,  cei doi învinşi de argentinienii Maximo Gonzalez şi Eduardo Schwank (nr. 3), cu  3-5, 1-6.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.