Sport

Dispută între samurai pe gheaţă

Ziarul de Vrancea
28 mar 2014 658 vizualizări
După titlul olimpic, japonezul Yuzuru Hanyu a caştigat şi medalia de aur mondială la partinaj artistic, la mare luptă cu un alt nipon, Tatsuki Machida * Japonia aşteaptă al treilea titlu mondial pentru Mao Asada, aflată în pragul retragerii

După ce germanii Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy au caştigat cel de-al cincilea titlu mondial în proba de perechi, în cadrul competiţiei ce se desfăşoară la Saitama (Japonia), ieri s-au decernat medaliile în proba individuală masculină, care a fost un duel între japonezi. Favorit era campionul olimpic Yuzuru Hanyu, dar acesta a plecat de pe poziţia a treia după rogramul scurt, fiind devansat de coechipierul său, Tatsuki Machida cu 6,97 puncte şi de spaniolul Javier Fernandez, campionul european cu 5,18 puncte. După evoluţia curată a lui Machida la programul liber, Hanyu şi-a pornit nesigur evoluţia dar a reuşit să recupereze pe parcurs, caştigand titlul mondial cu 282,59 puncte, urmat de Machida, la o diferenţă infimă, 282, 26 de puncte. Cu toate că a avut una dintre cele mai bune evoluţii într-o competiţie de nivel mondial, Fernandez a rămas pe locul III, cu 275,93 de puncte. Decepţia programului liber a fost cehul Tomas Verner, care a fost al patrulea după scurt, dar a coborat pe locul X. În lipsa lui Evgheni Pliuşcenko, Rusia a fost onorabil reprezentată de Maksim Kovtun, locul IV, iar americanul Jeremy Abbott s-a clasat al cincilea. Cu 176,81 puncte, patinatorul roman Zoltan Kelemen s-a situat pe locul 21, în timp ce un alt ceh celebrul, Michal Brezina a abandonat înaintea programului liber.
În zilele următoare se vor decerna medalii la dans pe gheaţă şi în proba feminină. În lipsa primelor două perechi de la Olimpiadă, Meryl Davis / Charlie White (SUA) şi Tessa Virtue - Scott Moir (Canada), în fruntea clasamentului dansatorilor după programul scurt se află, surprinzător, perechea italiană Anna Cappellini / Luca Lanotte, campioana europeană en-titre. Italienii au devansat numai cu 50 de sutimi pe canadienii Kaitlyn Weaver şi Andrew Poje, în timp ce cunoscuta pereche din Franţa, Nathalie Péchalat / Fabien Bourzat ocupă poziţia terţă la un punct de canadieni. Surprinzător, cea mai bună pereche rusă din concurs (bronz la Soci), Elena Ilinîh / Nikita Kaţalapov, se află de-abia pe locul V.
În proba feminină, toată suflarea japoneză aşteaptă  al treilea aur mondial de la Mao Asada, medaliată cu bronz la Soci, după ce ratase programul scurt. La Saitama, Asada se află înaintea programului liber pe locul I, la o diferenţă de 1,42 puncte de italiana Carolina Kostner, şi ea în pragul retragerii, ca şi Mao. A treia se situează campioana Europei, Iulia Lipniţkaia, urmată de japoneza Akiko Suzuki şi americanca Gracie Gould. Se aşteaptă o dispută foarte tare între cele două veterane: Mao are susţinerea publicului, dar Carolina excelează întotdeauna la impresia artistică. Campioana olimpică de la Soci, Adelina Sotnikova, nu participă la acest concurs, iar coreeanca Kim Yu-na s-a retras.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.