Sport

Şarapova luptă cu imposibilul

Ziarul de Vrancea
26 mar 2014 600 vizualizări
în revenire de forţă, rusoaica o va întalni în semifinalele turneului de tenis de la Miami pe Serena Williams pe care nu a mai învins-o din 2014 * în turneul masculin, au fost eliminaţi Wawrinka şi Ferrer

O întalnire de şoc este programată în semifinalele turneului feminin de tenis de la Miami, între Maria Şarapova şi Serena Williams. Şarapova, o veritabilă ghinionistă pe insula Key Biscayne, unde n-a caştigat niciodată deşi a jucat cinci finale, pare a se apropia din nou de forma sa de varf, caştigand cu 7-5, 6-1 în faţa jucătoarei cehe Petra Kvitova, dar va avea mari probleme în semifinale, fiindcă n-a mai învins-o pe Serena de zece ani! În schimb, prima clasată în topul WTA a trecut şi de germana Angelique Kerber în două seturi de 6-2, 6-2. Celelalte două semifinale sunt  Agnieszka Radwanska (Polonia, nr. 3) - Dominika Cibulkova (Slovacia, nr. 10) şi Li Na (China, nr. 2) - Caroline Wozniacki (Danemarca, nr. 1). După cum se observă, niciuna dintre jucătoarele aflate imediat în urma Simonei Halep, cu excepţia Şarapovei, nu se mai află în această fază, iar Şarapova trebuie să caştige turneul pentru a obţine puncte în această săptămană. Ceea ce înseamnă că Simona va rămane pe poziţia a cincea, chiar dacă a abandonat la "Sony Open Tennis".
În turneul masculin din seria Masters 1000, Novak Djokovic (nr. 2) a fost primul calificat pentru sferturi, după victoria cu 6-3, 7-5 în 82 de minute, în faţa spaniolului Tommy Robredo şi se apropie încet-încet de a patra victorie la Miami după cele din 2007, 2011 şi 2012. Dar pană a realiza dubla Indian Wells-Miami, "Nole" mai are de muncit serios. Chiar şi în sferturi, unde îl va întalni pe britanicul Andy Murray, revenit şi el în mană după cateva eşecuri în 2014. Dovada este scorul de 6-4, 6-1 realizat în faţa francezului deloc comod Jo-Wilfried Tsonga. Dar în optimile acestui turneu s-au înregistrat şi două surprize. Numărul 3 mondial, elveţianul Stanislas Wawrinka, nu pare a-şi reveni după strălucitoarea victorie de la Australian Open şi a fost învins cu 4-6, 6-3,1-6 de ucraineanul Aleksandr Dolgopolov (nr. 22), care a avut o prestaţie excelentă şi la Indian Wells. Al doilea rezultat neaşteptat a fost realizat de japonezul Kei Nishikori (22 ATP), învingător cu 7-6, 2-6, 7-6 în faţa favoritului nr. 4, spaniolul David Ferrer. Meciul a stat pe muchie de cuţit tie-break-ul final revenind tenismanului asiatic cu 11-9. În faţa lui Nishikori, va sta în sferturi, Roger Federer, care l-a învins cu 6-1, 6-2 pe francezul Richard Gasquet. În optimile de finală s-au mai înregistrat rezultatele: Rafael Nadal (Spania) - Fabio Fognini (Italia) 6-2, 6-2; Milos Raonic (Canada) - Benjamin Becker (Germania) 6-3, 6-4; Tomas Berdych (Cehia) - John Isner (SUA) 6-3, 7-5.  În sferturile de finală vor avea loc partidele Djokovic - Murray, Nadal - Raonic, Federer - Nishikori şi Berdych - Dolgopolov.
Mai remarcăm că, în noaptea de marţi spre miercuri, programul turneului a fost perturbat de o alertă falsă cu bombă, poliţiştii blocand accesul într-o zonă din apropierea terenului central al arenei Crandon Park.

* Tenismanul roman Marius Copil a abandonat în primul set al meciului cu Marcelo Arevalo (El Salvador), din cauza unei toxiinfecţii alimentare,în manşa inaugurală a turneului challenger de la Guadalajara (Mexic), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari. Copil (23 ani, 159 ATP) a fost nevoit să renunţe după 17 minute de joc, cand Arevalo (23 ani, 483 ATP), venit din calificări, conducea cu scorul de 4-1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.