Sport

Mondiale cu puţine vedete

Ziarul de Vrancea
26 mar 2014 695 vizualizări
Patrick Chan, Adelina Sotnikova, cuplul Volosojar / Trankov nu participă la competiţia supremă de patinaj artistic din Japonia * Zoltan Kelemen s-a calificat pentru programul liber

Campionatele Mondiale de partinaj artistic au debutat, ieri la Saitama (Japonia), cu participarea a 177 de patinatori şi perechi din 38 de ţări afiliate la Federaţia internaţională de specialitate (ISU). În absenţa triplului campion al lumii, canadianul Patrick Chan, care a decis să nu concureze în "ţara soarelui răsare", favorit la individual masculin este japonezul Yuzuru Hanyu, caştigătorul aurului olimpic la Soci, care vizează primul său titlu mondial.
La feminin, cea mai bine cotată concurentă este Carolina Kostner, din Italia, medaliată cu bronz la JO 2014, celelalte pretendente la titlu fiind rusoaica Iulia Lipniţkaia, deţinătoarea titlului european, şi japoneza Mao Asada, dublă campioană mondială. Campioana olimpică en titre, rusoaica Adelina Sotnikova, a decis să nu ia parte la Mondialele din Japonia, cu acordul federaţiei din ţara sa. Sotnikova a devenit luna trecută, la Soci, prima patinatoare rusă care a caştigat medalia olimpică de aur în proba feminină.
Întrecerile de la Saitama au debutat cu programul scurt al concursului rezervat perechilor, dominat de germanii Aliona Savchenko şi Robin Szolkowy, cvadrupli campioni mondiali şi medaliaţi cu bronz la Soci, care au obţinut 79,02 puncte după ce au patinat pe muzica din "Pantera roz". Ei i-au devansat pe canadienii Meagan Duhamel şi Eric Radford (77,01), poziţia a treia fiind ocupată de ruşii Ksenia Stolbova şi Feodor Klimov (76,15 p). Campionii mondiali şi olimpici, ruşii Tatiana Volosojar şi Maksim Trankov nu participă la această competiţie.
Ieri s-a disputat şi programul scurt în proba masculină, în urma căruia Zoltan Kelemen s-a calificat pentru programul liber. Kelemen a ocupat poziţia a 20-a după programul scurt, cu 63.23 puncte, primii 24 sportivi reuşind calificarea pentru programul liber. Japonezul Tatsuki Machida ocupă primul loc după programul scurt, cu 98,21 puncte, urmat de spaniolul Javier Fernandez (96,42) şi de campionul olimpic Yuzuru Hanyu (91,24). Programul liber are loc maine.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.